Tapahtumakohtaiset osallistumisehdot

Nämä Matka 2018 -messuja koskevat osallistumisehdot täydentävät Suomen Messujen yleisiä osallistumisehtoja.

Tulostettava PDF

Aika ja paikka

18.-21.1.2018, Messukeskus Helsinki

Osallistumismaksut

Messustartti 520 € / päänäytteilleasettaja,

Messustartti sisältää päänäytteilleasettajan rekisteröintimaksun, pistorasian (16A 230V 3,6 kW) ja sähkön kulutuksen sekä näkyvyys- ja ympäristömaksun.

Rekisteröintimaksu alanäytteilleasettajille 95 € / alanäytteilleasettaja.

Kaikki päänäytteilleasettajan lisäksi osastolla mukana olevat yritykset pitää ilmoittaa alanäytteilleasettajiksi ja toimittaa tiedot Messukeskukselle. Kaikki 17.11.2017 mennessä ilmoitetut alanäytteilleasettajat näkyvät näytteilleasettajaluetteloissa. Sen jälkeen ilmoitetut yritykset näkyvät netti- ja mobiililuetteloissa.  Maksu sisältää näkyvyys- ja ympäristömaksun.

Hinnat; Näyttelytila ( huomio dynaaminen hinnoittelu)

Hinta eri varauspäivämäärän mukaan
Osaston koko 01.09-18.12.2017 19.12.2017-21.01. 2018
6 – 8 m² *  € 184 / m² € 200 / m²
9 -50 m² € 155 / m² € 168 / m²
51-200 m² € 137 / m² € 149 / m²
Over 200 m² € 112 / m² € 122 / m²

Alle 9 m² osastoja ei sijoiteta kulmiin. Erikoisalueissa saattaa olla poikkeuksia.

Valmiit osastoratkaisut (myynti- ja esittelyosastot)

Tilataan ilmoittautumisen yhteydessä (sisältää rekisteröintimaksun ja paikanvuokran), kts. erillinen hinnasto www.emessukeskus.com >> Matka 2018

Kaksikerrosrakenteet: Toisen kerroksen paikanvuokra 69 €/ m²

Vakiokorkeuden 250 cm ylittävistä rakenteista ei peritä lisämainostilan maksua.

Yhteisosastot / alanäytteilleasettajat: Osaston varaajan eli päänäytteilleasettajan tulee ilmoittaa kaikkien alanäytteilleasettajiensa tiedot järjestäjälle ja jokaisesta alanäytteilleasettajasta laskutetaan päänäytteilleasettajaa 95 € /yritys. Paikan varannut päänäytteilleasettaja vastaa yhteisosastonsa osallistumismaksuista. Alanäytteilleasettajamaksut laskutetaan päänäytteilleasettajalta paikanvuokran tai loppulaskun yhteydessä. Messujen aikana rekisteröidyistä alanäytteilleasettajista veloitetaan 190 € / yritys. Järjestäjällä on oikeus poistaa rekisteröimätön yritys messuilta, ellei maksua suoriteta.

Messujen järjestäjällä on oikeus olla hyväksymättä päänäytteilleasettajan ilmoittamia alanäytteilleasettajia.

Rajoitteet alanäytteilleasettajien määrissä (rajoitukset koskevat myös kaikkia erikoisalueita)

  • 6 m² tai sitä pienemmillä osastoilla ei voi olla alanäytteilleasettajia
  • 7-9 m² osastoilla voi olla enintään 2 alanäytteilleasettajaa
  • 10-30 m² osastoilla voi olla enintään 6 alanäytteilleasettajaa

Osallistumismaksu laskutetaan näytteilleasettajilta ennen messuja.Lasku lähetetään lokakuussa, eräpäivä on 27.10.2017. Yhteisosastoissa paikanvuokra laskutetaan yhdellä laskulla.

Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, siirtyy saatavamme Svea Perintä Oy:lle. Maksuhuomautuskulu on 13 € / maksumuistutus. Viivästyskorko laskutetaan messutapahtuman jälkeen.

Paikanvuokra kattaa osastopaikan. Paikanvuokraan ei sisälly osaston seinärakenteita, sähköjä tai kalusteita. Jokaisella osastolla on oltava sitä rajaavat seinät.

Pienin vuokrattava näyttelytila on 6 m². Erikoisalueissa saattaa esiintyä poikkeuksia.

Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Pidätämme itsellämme oikeuden verolakien ja niiden tulkintojen aiheuttamiin hinnanmuutoksiin.

Viivästyskorko on 16 %.

Verotusmaa:

Palvelun verotusmaa on se maa, jossa ostajalla on kiinteä toimipaikka. Suomen Messut Osuuskunta lähettää laskut ulkomaisille näytteilleasettajille ilman arvonlisäveroa edellyttäen, että näytteilleasettaja on ilmoittanut VAT-numeron (EU-maat) tai kaupparekisterinumeron (ei EU-maat) järjestäjälle. Jos yrityksellä ei ole VAT- tai kaupparekisterinumeroa tai jos numeroa ei ole ilmoitettu, laskut lähetetään alv-verollisina Suomen verokannan mukaan.

Muutoksista aiheutuvat kustannukset

Näytteilleasettajalla on oikeus muuttaa varaustaan veloituksetta 7 vrk tilausvahvistuksen päiväyksestä. Tämän jälkeen tulevissa muutoksissa noudatetaan alkuperäisen tilausvahvistuksen hintoja ja ehtoja ja lisäksi veloitetaan palvelumaksu 30 € / muutos.

Laskutuslisä on 20 € / lasku. Laskutuslisä peritään jos yhteisosaston paikanvuokralasku tai alanäytteilleasettajamaksut jaetaan useamman yrityksen kesken.

Vähintään 70 % osaston toiminnasta tulee olla matkapalveluiden/kohteiden tiedon jakamista, myyntiä, markkinointia. Poissuljettuina tästä ovat teema-alueet ja elintarvikemyyjät sekä Messukeskusta koskevat vuosisopimukset.

Vähittäismyynti

Matkamuistojen ja matkamuistoiksi luokiteltavien alueellisten erikoisuuksien sekä tuoteryhmiin kuuluvien tuotteiden vähittäismyynti on sallittua ja maksutonta.

Messuliput ja kutsut

Päänäytteilleasettajalle kuuluu osastoon 4 kpl yleisöajan eLippuja ja 2 kpl ammattiajan eKutsuja / m2. Molemmat ovat sähköisiä.  Lisäksi alanäytteilleasettajat, jotka on rekisteröity 17.11. mennessä, saavat 5 kpl ammattiajan eKutsuja / yritys maksutta.  Automaattisesti osastoon kuuluvista lipuista ja kutsuista ei laskuteta eikä niitä hyvitetä, käytettiin niitä tai ei.  Ks. erikoisosastoihin kuuluvat liput ja kutsut www.emessukeskus.com >> Matka 2018.  Maksullisia lisä -lippuja tai -kutsuja  on mahdollista tilata eMessukeskus-palvelun kautta. Yleisöajan lippuja on saatavana sekä eLippuina että paperisina. Ammattiajan kutsuja on saatavana vain sähköisenä.

Asuminen ulkomailla  sekä Tasty Travel tuoteryhmiin kuuluu pääsääntöisesti maksutta 6 kpl yleisöajan eLippuja / m2, mutta ei ammattiajan eKutsuja.

Näytteilleasettajakortit

Maksuttomien näytteilleasettajakorttien lukumäärä määräytyy osastoratkaisun ja osaston koon mukaan.  Osaston koon mukaan määräytyvien maksuttomien korttien määrät nähtävillä alapuolelta. Erikoisosastoihin kuuluvien näytteilleasettajakorttien määrän voit tarkistaa www.emessukeskus.com >> Matka 2018.  Lisäkortteja voi tilata eMessukeskus -palvelun kautta. Alanäytteilleasettajat saavat yhden näytteilleasettajakortin / yritys.

Näytteilleasettajakortit postitetaan niille näytteilleasettajille, joiden osoite on Suomessa. Ulkomaiset näytteilleasettajat voivat noutaa korttinsa Messutoimistosta sen aukioloaikoina messujen rakennus- ja aukioloaikana.

Osasto m² Näytteilleasettajan kulkulupa kpl
alle 6 3
6-10 5
12-21 10
24-36 15
yli 50 20 tai myyntipäällikön kanssa sovittu määrä

HUOM! Näytteilleasettajalla ei ole oikeutta myydä tapahtuman kutsukortteja tai kulkulupia edelleen.

Linkki rakentajien sähköiselle kulkulupalomakkeelle löytyy eMessukeskuksesta kirjautuneen käyttäjän osastokohtaisesta työtilasta/Tietoa tapahtumasta -sivulta. Näytteilleasettaja voi välittää kulkulupalomakkeen eteenpäin omille rakentajilleen.

Rakentajakorttien tulostamislinkki avataan viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa. Rekisteröinti on avoinna myös messujen aikana aina tapahtuman purkuajan loppuun saakka. Rakentajakortteja voit tulostaa myös Messutoimistossa, mutta ruuhkien välttämiseksi suosittelemme tulostamaan kortit jo etukäteen.

Työrauha

Matka 2018 -messuilla toteutetaan työrauha ammattilaisaikana torstaina 18.1. klo 9-17.  Työrauhan aikana musiikkiäänentoisto ja muu naapureita häiritsevä ohjelma on kielletty kaikilla osastoilla.  Jokainen näytteilleasettaja vastaa siitä, että työrauha toteutuu.  Työrauhaa valvotaan järjestäjän toimesta ja häiriötä aiheuttavat esitykset joudutaan keskeyttämään.Työrauhan päätyttyä vietetään Happy Hour klo 17-19, jolloin musiikkiesitykset osastoilla ovat sallittuja. Yleisöaikana äänenvoimakkuuden desibeliraja on 75 dB.  Myöskään yleisöaikana esitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

 Matka Workshop Day 17.1.2018 (Meet Finland ja Global Workshop)

– Matkamessujen näytteilleasettajille (pää- tai alanäytteilleasettajat) tarkoitettu osto- ja myyntitapahtuma. Vain näytteilleasettajat voivat ostaa pöytäpaikan joko Meet Finland tai Global Workshop tapahtumaan.

– 1 pöytäpaikka mahdollistaa 2 esittelijää samasta yrityksestä.

– pöytien varaaminen per yritys on rajattu. Matkamessujen osasto koko 15m2 tai alle 1 pöytä/yritys. Yli 16m2 osastot voivat varata useamman pöydän kuitenkin max. 5 pöytää.

– Matka Workshop Dayn ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella Workshop Day www-sivuilta.

– Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan tulee hyväksyä erilliset Workshopday ehdot ja säännöt sekä hinnat, jotka löytyvät Workshop Day www-sivuilta.

Yleisetehdot: www.emessukeskus.com  >>  Info / Ehdot ja palaute