Skip to content

Arabiemiraatit – hulppeita rakennuksia sekä ylellisyyttä

Lue myös muut Arabiemiraattien kohdeoppaamme!

Abu Dhabi

Dubai

 

Auringossa välkehtivät pilvenpiirtäjät, valkoinen hiekka ja turkoosi meri luovat vaikuttavan kontrastin tähän karuista aavikoistaankin tunnettuun maahan. Lämmin ilmasto tuo matkailijoita maahan ympäri vuoden, mutta kesän kuumimpia helteitä välttävien kannattaa suunnata ranta- ja kaupunkilomalle syksyn ja kevään välillä. Kohteena Arabiemiraatit sopii kaikille, jotka arvostavat rantaelämää sekä monipuolisia palveluita lomansa täydentämiseksi. Hintatasoltaan Arabiemiraatit koetaan korkeaksi verrattuna useisiin tuttuihin rantalomakohteisiin, mutta todellisuudessa maa tarjoaa vaihtoehtoja myös pienemmällä budjetilla lomaileville.

 

Maan rannat ovat yleensä täynnä aktiviteetteja. Hienohiekkaisilla rannoilla pelataan rantalentopalloa, hölkätään ja harrastetaan useita vesiurheilulajeja, joita meren leudot lämpötilat suosivat. Persianlahden suosio snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa perustuu alueellisiin helmi-sukellusperinteisiin, jotka kantavat tuhansien vuosien taakse. Arabiemiraattien aavikot ovat jo sellaisenaan tutustumisen arvoisia ja tarjoavat toisenlaisen maiseman lomakeskittymien kiiltäviin rakennuksiin verrattuna. Ruoka- ja kahvilakulttuurin ystävät viihtyvät maan persoonallisten ja viihtyisien ravintoloiden sekä kahviloiden tunnelmassa.

Info: 

Valuutta: Dirhami AED ( 1 AED = n. 0,28 €)

Kieli: Arabia (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 9,89 milj. (2020)

Pääkaupunki: Abu Dhabi

Lentoaika: Helsinki-Dubai 6h 10min

Hintataso: 

Olut: Ravintolassa alkaen 7,2 €

Taksi (aloitushinta): 2,4 €(0,46€/km)

Pääruoka-annos: alkaen n. 7,5 €

Coca-cola, 2l: 1,44 €

Tippi: 10-15% ravintolalaskusta

*Hinnat vaihtelevat alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Arabiemiraattien Must do -lista

Dubai Miracle garden

Tämä hämmästyttävä puutarha on täynnä toinen toistaan pysäyttävämpiä kukkaviljelmia, sisältäen yli 50 miljoonaa kukkalajia. Miracle garden tekee vaikutuksen laajudellaan, mutta myös yksityiskohdillaan  ja kaiken kruunaa näiden massiivisten niittyjen ja rakennelmien häikäisevä väriloisto.

 • Alueen koko on 72 000 neliömetriä
 • Kukista muodostuu mm. satumaisen näköisiä eläimiä ja tunnettuja rakennuksia
 • Puistolla on Guinnesin maailmanennätys pisimmästä kukka-asetelmasta
 • Alueen perhospuistossa on yli 35,000 perhoslajia
 • Pääsylippu n. 10 €

Laulavat hiekkadyynit

Empty Quarterissa sijaitsevat mysteeriset hiekkadyynit elävät omaa taruaan ja sen matala musiikki on ollut ihailun kohteena niin lomailijoille kuin asiantuntijoillekin. Iilmiön sanotaan johtuvan hiekkajyvien värähtelyistä, niiden pudotessa päällekkäin.

 • Legendan mukaan ääni kuuluu pahoista hengistä
 • Varaa opastettu kierros, niin kuulet koko tarinan
 • Liwaan pääset autoillen Dubaista tai Abu Dhabista

Hajar -vuoret

Hajarin vuoristo kuvastaa upeasti Arabiemiraattien kaunista ja karua luontoa. Sen vuoristoratamaiset tiet sekä niiden varrella lepäävät pienet kylät tarjoavat erilaisen, mutta vähintäänkin yhtä valokuvauksellisen maiseman kuin kohteelle tavanomaisemmat pilvenpiirtäjien silhuetit.

 • Kiinnostava kohde vaelluksesta ja vuoristokiipeilystä pitäville
 • Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Dubaista
 • Vuoristo jatkuu myös Omanin puolelle
 • Pakkaa hyvin, seutu on harvaan asuttua

Tempaudu!

Shoppailun mekka

Vain taivas on rajana, kun keskustellaan siitä, mitä Arabiemiraateista voi ostaa. Kiinnostipa sinua korut, hajuvedet, vaatteet, mausteet, matot tai muut tekstiilit, löydät varmasti ostospaikan, joka täyttää toiveesi. Tarjontaa löytyy erityisesti suurimmista kaupungeista kuten Dubaista ja Abu Dhabista. Kokeile ensin vaikka Dubai Mall-ostoskeskusta tai Abu Dhabin Galleriaa.

Ferrari world

Piditpä autoilusta tai et, tämä Abu Dhabissa sijaitseva Ferrari-teemapuisto kannattaa kokea. Se tarjoaa viihdettä kaiken ikäisille monipuolisten huvipuistolaitteiden, ravintoloiden, myymälöiden, simulaattoreiden ja totta kai, maailman nopeimman vuoristoradan täyttämällä alueellaan. Vuoden jokaisena päivänä auki oleva Ferrari-maailma sijaitsee hyvin ilmaistoiduissa sisätiloissa.

Seikkaile aavikkosafarilla

Silmänkantamattomiin jatkuvat dyynit ovat myös loistava tapahtumapaikka monenlaisille aktiviteeteille. Erilaisia retkiä on Arabiemiraateissa tarjolla paljon. Voit yhdistää hiekkadyyneille kohdistuvaan matkaasi muun muassa kameliratsastusta, kuumailmapallolennon, telttailua tai maastoautoilua. Päiväretken sijaan voit valita myös yön yli kestävän retken ja kokea upean tähtitaivaan aavikolta käsin.