Skip to content

Dubai on luksuskaupunki täynnä tekemistä

Monikulttuurinen Arabiemiraatit on jalostanut osaavasti eri kulttuurien rikkaudet palvelemaan maahan saapuvia turistimassoja niin nähtävyyksien, ruoan kuin viihteenkin saralla. Sen suurin kaupunki, Dubai, on onnistunut rakentamaan kaupungistaan viihdyttävän turistikeitaan, ylellisestä imagostaan edelleen kiinni pitäen. Mikäli Dubaista ei alkujaan ole tarpeeksi mielenkiinnon kohteita löytynyt, sellaisia on rakennettu vuosien myötä. Siitä tunnetuin esimerkki on Palm Islands, keinotekoiset saaret Dubain edustalla.

Dubain monipuoliset palvelut sopivat hyvin lapsiperheiden tarpeisiin, mutta eläväisessä kaupungissa riittää tilaa myös kulttuurista, hyvinvoinnista ja ylellisestä lomailusta pitäville matkaajille. Aurinkovarma Dubai tarjoaakin ympäri vuoden lomakohteen, jossa pääset rantalomailun lisäksi lukuisten nähtävyyksien ja aktiviteettien pariin, halusitpa sitten kuumailmapalloretkelle aavikolle, shoppailemaan maailman kattavimpiin ostospaikkoihin, ensiluokkaisen majoituksen ja palveluiden pariin tai viihtymään maailmanluokan huvipuistoissa.

Info

Valuutta: Dirhami AED

Kieli: Arabia (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 3,55 milj. (2023)

Pääkaupunki: Abu Dhabi (Arabiemiraatit)

Lentoaika: Helsinki-Dubai 6h 10min

Dubain Must do -lista

Koe Burj Khalifan loisto

Tämä upea insinöörimaailman ja muotoilun taidonnäyte on myös maailman korkein rakennus. Rakennus on 828 metriä pitkä ja sisältää yli 160 kerrosta. Burj Khalifasta julistettu suunnittelukilpailu houkutteli aikoinaan mukaan maailman arvostetuimpia suunnittelijoita ja voitokkaan, toteutuneen suunnitelman laati arkkitehtitoimisto Skidmore, Owings & Merril.

 • Opastettuja kierroksia on tarjolla
 • Täällä sijaitsee myös maailman korkein rakennuksen näköalatasanne (555 metrissä)
 • Levähdä SKY loungessa lasillisen äärellä
 • Pääset halutessasi tutkimaan Dubain maamerkkejä myös interaktiivisin keinoin

 

Koe boheemi La Mer

Erinomaiseksi vaihtoehdoksi Downtown Dubaille on noussut värikäs ja boheemi La Mer. Se on täydellinen paikka nauttia rantaelämästä, vesiurheilusta ja käydä ostoksilla. Paikan persoonalliset ravintolat sekä kahvilat ovat viihtyisiä ja kokonaisuudessaan alue sekä sen palvelut vielä kiiltelevät uutuuttaan.

 • La Mer sijaitsee Jumeirah-alueella
 • Alueella on paljon retrotyylistä katutaidetta
 • Löydät paljon aktiviteetteja myös lapsille
 • Joistakin hotelleista on suora kuljetus La Meriin

Tee ostoksia Dubai Mallilla

Dubai Mall on maailman suurin ja suosituin vähittäiskaupan ja viihteen kohtaamispaikka. Se tarjoaa vertaansa vailla olevan ostospaikkojen lukumäärän yhdistettynä maailmanluokan ruokailu-, viihde- ja vapaa-ajan nähtävyyksiin. Ostoskeskuksessa on yli 1 200 liikettä, mukaan lukien kaksi tavarataloa; Galeries Lafayette ja Bloomingdale’s.

 • Löydät ostettavaa aian designer-brändeistä paikallisiin käsitöihin
 • Ostoskeskuksessa on mm. luistinrata, elokuvakeskus ja hotelli
 • Täällä sijaitsee myös Dubai Aquarium & Underwater Zoo, jossa on tuhansia vesieläimiä

 

 

 

 

 

 

 

 

Koe hengästyttävä sekä ensiluokkainen ruokailuelämys, käy kokemassa paikallista korkeakulttuuria La Perlessä ja lähde huvittelemaan Aquaventure vesipuistoon!

Vedenalainen illallinen

Panosta erilaiseen illaliskokemukseen ja varaa pöytäsi vedenalaisesta ravintolasta. Muun muassa Dubain Ossianolla on tarjota sinulle hengästyttävä ruokailuelämys, joka yhdistää mauiltaan ensiluokkaisen kokemuksen vedenalaiseen miljööseen. Ravintolan pöydät ovat sijoiteltu suurien ikkunoiden eteen, joten sinulle avautuvat upeat näkymät suoraan Ambassador-laguunin vedenalaiseen elämään.

Teatterielämys La Perlessä

Dubaissa sijaitsevan Al Habtoor-kaupunginosan La Perle on avannut uuden luvun Dubain teatterimaailmassa. Tämän maailmanluokan kohtauspaikan luovana johtajana toimii Franco Dragone, jonka tuotannot yhdistävät taiteen ja luovuuden ensiluokkaiseen teknologiaan. La Perlen showssa yhdistyvät Dubain henki ja vesielementit 860 neliömetrin vesinäyttämöllä.

Aquaventure Waterpark

Euroopan ja Lähi-Idän vesipuistoista parhaaksi rankattu Aquaventure on täynnä tekemistä koko päiväksi. Vesipuistossa on mittava määrä aktiviteetteja kaiken ikäisille, olitpa kiinnostunut päivästä joogan, hemmotteluhoitojen ja auringonoton merkeissä, hurjista liuista sekä vesiaktiviteeteista tai vedenalaiseen elämään tutustumisesta. Lippuja eri aktiviteetteihin on ostettavissa verkosta etukäteen.