Skip to content

Alicante yhdistää kaupunki- ja rantaloman

 

 

Alicante on upea espanjalaiskaupunki, joka sijaitsee Costa Blancassa, Espanjan kaakkois-rannikolla. Alicantessa matkailija pääsee kokemaan täydellisessä tasapainossa kaupunki- ja rantaloman. Kohteessa yhdistyvät kilometrikaupalla jatkuvat valkoiset hiekkarannat, kaupungin upea arkkitehtuuri ja iltaisin sykkivä yöelämä. Vesipedoille Alicante tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vesiurheiluun.

Suomalaiselle lomailijalle Alicante mahdollistaa kesäkauden venyttämisen, sillä lämmin kausi alkaa Alicantessa jo keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn asti. Costa Blanca sijaitsee lähellä Torreviejan kylää, joka on tilastollisesti Euroopan aurinkoisin paikka, joten pohjolan asukin kaipaamaa lämpöä riittää.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 338 768 (2021)

Pääkaupunki: Alicante

Lentoaika Suomesta: n. 3,5h

Matkustuskausi: Huhtikuu-lokakuu

 

 

 

 

 

Alicanten Must do -lista

Vesiurheilu

Alicante on tunnettu monipuolisista ja runsaista vesiurheilumahdollisuuksista, joten jotakin lajia kannattaa lomailijan tässä kaupungissa kokeilla. Vaihtoehtoja vesiurheiluun löytyy kaikentasoisille, aloittelijoille alkeiskursseja ja experteille pohjasukelluksia.

  • Myös muun muassa snorklaus, vesiskootteriajelu, kajakkiretket, purjehdusretket, purjelautailu ja jopa kalastus ovat suosittuja aktiviteetteja Alicantessa.

Explanada de Espana

Vaikka Costa Blancan alue onkin saanut nimensä valkoisista rannoistaan, on Alicanten kaupunki oiva kohde jopa pelkälle kaupunkilomalle, niin upea se on. Jokaisen matkailijan on käytävä kaupungissa kuljeskelemassa pitkin Explanada de Espanan kävelukatua, joka on päällystetty miljoonilla erivärisillä marmoritiilillä.

  • Promenadi tarjoaa myös erinomaiset shoppailumahdollisuudet ja rennon rantatunnelman.

Santa Barbaran linnoitus

Yksi Alicanten suurimmista nähtävyyksistä on vuorilla sijaitseva Santa Barbaran linnoitus, ja siellä kannattaa reissaajan ehdottomasti käydä. Historialliseen linnoitukseen pääsee hissille, ja tutkittavaa linnan onkaloissa ja tyrmissä riittää esimerkiksi perheelle vaikka koko päiväksi.

  • Linnoituksen huipulta avautuu myös henkeäsalpaava näkymä koko kaupungin ylle.

 

 

 

 

 

Reissaa Alicantesta helposti joko Tabarcan saarelle tai Algarin vesiputouksille, tai käy katsomassa upeaa El Palmeral -puistoa!

Tabarcan saari 

Tabarcan saarelle mennään mukavasti esimerkiksi katamaraanilla seilaten. Saarella on mielenkiintoinen historia joka sisältää esimerkiksi merirosvoja ja saarella sijainneen vankilan. Saarella on myös hieman rauhallisempi tunnelma, ja erilainen, karu luonto.

Algarin vesiputoukset

Vesiputoukset sijaitsevat noin tunnin automatkan päässä Alicantesta. Upeissa putouksissa riittää ihailtavaa, ja kuumalla säällä kannattaa käydä ehdottomasti pulahtamassa putousten raikkaassa vedessä. Putouksille ei kannata pienten lasten kanssa lähteä, sillä terävät ja liukkaat kivet voivat olla hieman vaarallisia.

El Palmeral Park

El Palmeral Park on upea puisto pienen matkan päässä Alicanten keskustasta. Puistossa on lampia, palmuja ja mahtavia leikkipaikkoja perheen pienimmille. Puistoon ajaa keskustasta n. 20 minuuttia autolla. Puisto on myös paikallisten suosiossa, joten siellä voi aistia aitoa espanjalaistunnelmaa.