Skip to content

Barcelona – arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä

 

 

 

Barcelona on yksi Espanjan, ja myös Euroopan, suosituimmista kaupunkilomakohteista ja syitä siihen ei tarvitse ihmetellä. Barcelona tarjoaa matkailijalle samalla lomalla uskomatonta arkkitehtuuria, rantatunnelmaa, loputtomasti ravintoloita ja yöelämää sekä erinomaiset shoppailumahdollisuudet.

Barcelona sopii myös perheille tarjoten lukuisia lapsiystävällisiä aktiviteetteja, kuten Tibidabon upea huvipuisto. Barcelona on pullollaan nähtävyyksiä ja tekemistä, ja jopa viikon matkalla kannattaa lomailijan suunnitella etukäteen, mitä haluaa nähdä, ettei vahingossa jokin lemppari jää näkemättä.

Upeaa arkkitehtuuria on joka puolella, ja Barcelonan ehkä kuuluisin nähtävyys onkin katalonialaisen modernismin tärkeimmän edustajan Antonio Gaudin rakennukset. Gaudi on jättänyt jälkensä eri puolille espanjalaiskaupunkia useiden erilaisten luomusten muodossa, jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Barcelona on myös täydellinen lomakohde auringonpalvojan kannalta. Barceloneta on valtava ja suosittu uimaranta aivan kaupungin keskustassa, ja sitä reunustaa viihtyisä rantabulevardi. Myös Barcelonan ruoka- ja yöelämätarjonta on aivan omaa luokkaansa.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja, katalaani (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 1,62 milj. (2018)

Pääkaupunki: Barcelona

Lentoaika Suomesta: n. 4h 

Matkustuskausi: toukokuu-lokakuu

Hintataso:

Olut: 2,50€

Taksi (aloitushinta): 2,50€(1,10€/km)

Pääruoka-annos: 10,25€

Coca-cola: 1,80€

Tippi: ei pakollista

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

Barcelonan Must see -lista

Gaudin mestariteokset

Barcelonassa käydessään kannattaa tutustua Antonio Gaudin rakennuksiin ympäri kaupunkia. Rajoja rikkovasta arkkitehtuuristaan kuuluisaksi tullut Gaudi menehtyi Barcelonassa ennen kuin ehti saada valmiiksi mestariteostaan, Sagrada Familia -katedraalia. Nyt, lähes sata vuotta myöhemmin, kirkko ei ole vieläkään valmis, mutta se on siitäkin huolimatta upea ilmestys.

  • Valmiimman elämyksen Gaudin arkkitehtuurista saa vierailemalla Park Guellissa, joka on Gaudin suunnittelema kokonainen puisto.
  • Värikkäitä mosaiikkeja ja valtavia liskopatsaita täynnä oleva puisto miellyttää myös perheen pienimpiä

Montjüic

Yksi parhaista tavoista aloittaa viikko Barcelonassa on kiivetä Montjüicin kukkulan huipulle katsomaan kaupungin siluettia. 200 metrin korkeuteen kohoava Montjüicon Barcelonan suurin vapaa-ajanviettoalue, ja tarjolla on runsaasti viihdykettä taidegallerioista ja ravintoloista aina yökerhoihin.

  • Myös kukkulalla sijaitseva linna ja valaistu suihkulähde ovat näkemisen arvoisia.
  • Montjuicille kiipeäminen kestää noin tunnin, mutta kukkulalle pääsee myös käyttäen matkan varrella olevia useita likuportaita tai muutamia bussilinjoja

La Rambla

Barcelonan vilkas ’keskuskatu’ La Rambla vilisee elämää, ja on ehdottomasti visiitin arvoinen. Keskellä on kävelykatu, jonka varrelta löytyy useita baareja, ravintoloita ja kahviloita. Itse katu kannattaa kävellä päästä päähän ihaillen ihmisvilinää, performanssitaitelijoita ja kaupungin tunnelmaa. Muista kuitenkin pitää tavaroistasi tiukasti kiinni; La Rambla on tunnettu myös taskuvarkaistaan.

  • La Ramblan varrellta löytyy myös kuuluisa kauppahalli La Boqueria ja muun muassa maailmankuulun espanjalaisen taitelijan Joan Miron mosaiikki-taideteos

Tempaudu!

La Boquerian kauppahalli

Matkailijan, joka haluaa kokea pienen palan hieman aidompaa Barcelonaa, kannattaa suunnata La Boquerian kauppahalliin. La Boqueria tarjoaa räjähdysmäisen värien, makujen ja tuoksujen sekamelskan, ja markkinoiden motto onkin: ’’Jos sen voi syödä, meillä on se’’. La Boqueria on myös kieltänyt suurien turistiryhmien pääsyn markkinoille, jotta tunnelma pysyisi aitona, ja myös paikalliset mahtuisivat ostoksille.

Sant Antonin sunnuntaimarkkinat

Sant Antonin sunnuntaimarkkinat tarjoavat myös aitoa tunnelmaa ja aivan kaikenlaista tavaraa musiikista kirjoihin. Urgell Streetin katu suljetaan valtavien markkinoiden vuoksi joka sunnuntai liikenteeltä, ja markkinoilla voikin nähdä paikallisia nauttimassa sunnuntaista.

Barcelonan lähialueet

Tempautua voi myös Barcelonan lisäksi sen upeista lähialueista, jos aikaa on hieman enemmän. Esimerkiksi Gironan upea kaupunki on vain 30 minuutin matkan päässä junalla, ja kaupungissa sijaitsee myös maailman parhaaksi valittu ravintola, El Celler de Can Roca. Gironassa onmyös kuvattu suositun Game Of Thronesin kuudes tuotantokausi.