Skip to content

Fuengirola on suomalaisten oma lomapaikka

 

 

 

 

Fuengirola on yksi Espanjan Aurinkorannikon suosituimmista ja upeimmista lomakohteista, ja on tunnettu muun muassa upeista hiekkarannoista, jotka jatkuvat kilometrikaupalla rantaviivaa pitkin. Suomalaisten keskuudessa Fuengirola on tunnettu myös suuresta ulkosuomalaisväestöstä, joka asuttaa Fuengirolan Costa del Solin aluetta, osin ympärivuotisesti. Fuengirola onkin oiva lomakohde henkilölle, joka haluaa reissata hieman kotoisammin, tai englannin kielitaito on vaikka ruosteessa, Fuengirolasta löytyy nimittäin ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi myös muut peruspalvelut suomen kielellä.

Mutta tarjoaa se myös muille matkailijoille upean loman.
Rennon rantalomailun lisäksi Fuengirola tarjoaa erinomaiset shoppailumahdollisuudet, hyvän ravintolakattauksen sekä oivalliset mahdollisuudet vierailla monissa upeissa lähikaupungeissa. Fuengirolan plussiin kuuluu myös hyvät lentoyhteydet Suomesta; suoria lentoja Fuengirolaan menee kesäkaudella runsaasti ja todella edullisesti. Fuengirola on myös oivallinen kohde lapsiperheille turvallisuutensa, helppoutensa ja lapsiystävällisten aktiviteettiensa vuoksi.

Infoboksi: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla, ja suomella)

Väkiluku: 81 987 (2021)

Pääkaupunki: Fuengirola

Lentoaika Helsingistä: n. 4,5 h 

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn

 

 

 

 

 

Fuengirolan Must Do -lista

Shoppailu

Fuengirolaan mennään viettämään rentoa lomaa, ja hintataso kohteessa on myös hieman edullisempi. Fuengirolassa kannattaa siis ehdottomasti pitää ostospäivä, esimerkiksi kattavassa Parque Miramar -ostoskeskuksessa tai ylellisessä El Cortes Ingles -tavaratalossa.

  • Myös kaduilta löytyy runsaasti ihania kivijalkaliikkeitä, ja basaarikujilta hieman eksoottisempia tuliaisia vietäväksi Suomeen, esimerkiksi keramiikkaa ja käsitöitä.

Köysirata Calamarro-vuorelle

Köysirata vie gondolihissillä matkailijan upealle Calamorro-vuoren huipulle. Noin 15 minuuttia kestävä rata yhdistää vuoren huipun ja Benalmadenan rannikon. Myös itse vuorella riittää tekemistä; hissiasemalta voi kavuta itse ylös asti, ja huipulla on myös ravintola sekä tippukiviluolia, mihin järjestetään ohjattuja kierroksia.

  • Köysirata lähtee Arroyo de la Mielistä, joka sijaitsee n. 10 km päässä Fuengirolasta.

Castillo de Sohail

Yksi Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä on meren rannalla sijaitseva Castillo de Sohail, ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Linna on lähes tuhat vuotta vanha ja omaa mielenkiintoisen historian, johon kannattaa tutustua vierailun yhteydessä. Castillo de Sohail on iltavalaistuksessa upea, ja hiekkaranta sekä meri sijaitsevat aivan linnan juurella.

  • Linna toimii myös upeana näyttämönä useille kulttuuritapahtumille.

Retkeile Fuengirolasta upeisiin maisemiin!

Gibraltar

Fuengirolasta voi tehdä helposti päiväreissuja moniin upeisiin lähtikohteisiin, ja Gibraltar on yksi niistä. Gibraltar on osaksi itsenäinen saari, joka kuuluu Britannialle, ja sijaitsee Euroopan ja Afrikan välissä. Lähes puolet Gibraltarista on julistettu luonnonpuistoksi, ja saaren luonto onkin upea. Lisäksi saari on tunnettu villiapinoistaan, jotka eivät pahemmin pelkää ihmisiä, vaan saattavat tulla lähelle, ja jopa koskettaa.

Mijas

Mijas on upea vuoristokylä, joka sijaitsee 400 metriä korkean Mijas-vuoren rinteellä. Mijas on kalkittuine katuineen ja valkoisine taloineen ehdottomasti tutustumisen arvoinen kylä. Näköalat kylästä ovat henkeäsalpaavat, ja matkailijat voivat käyskennellä katuja ja pysähtyä vaikkapa viinilasilliselle johonkin Mijaksen idyllisistä ravintoloista.

Puerto Marina

Jos haluaa matkustaa jollakin vähän erilaisella tavalla auton sijaan, Puerto Marina on oiva retkikohde. Puerto Marinaan järjestetään Fuengirolasta risteilyjä, ja matkan aikana näkee koko Aurinkorannikon mereltä päin. Itse Puerto Marinaa on kuvailtu moderniksi Venetsiaksi, eikä se petä matkailijan odotuksia upeine satamakatuineen ja värikkäine veneineen.