Skip to content

Ibiza tunnetaan juhlista ja aktiviteeteista

 

 

 

 

Ibiza on Baleaarien saariryhmään kuuluva Espanjan saari Välimerellä. Ibiza tunnetaan ennen kaikkea maailmankuuluista klubeista ja ainutlaatuisesta yöelämästään, mutta saarella on paljon muutakin tarjottavaa matkailijalle. Saari on legendaarisen yöelämänsä lisäksi Unescon maailmanperintökohde täynnä rauhallisia rantoja, historiaa ja luontoa. Ibizalta löytyy myös aktiviteetteja moneen makuun; esimerkiksi tarjonta vesiurheilussa on erittäin kattava.

Ibiza on suhteellisen pieni saari, joten sen kiertäminen kokonaan on hyvinkin mahdollista esimerkiksi viikon lomalla. Ibizalla vallitsee ihana, hieman hippimäinen tunnelma, ja se olikin hippiliikkeen edustajien suosiossa 1960-luvulla. Myös ostosmahdollisuuksia on kattavasti ketjuliikkeiden lisäksi esimerkiksi paikallisten järjestämien markkinoiden muodossa.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Katalaani, espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 160 000 (2022)

Pääkaupunki: Ibiza Town

Matka-aika: Ei suoria lentoja tällä hetkellä, Barcelonaan n. 4h ja siitä lautalla n. 8h

Matkustuskausi: Huhtikuu-Lokakuu

 

 

 

 

 

Ibizan Must do -lista

Maailmankuulu yöelämä

Vaikka Ibizalla löytyy paljolti rauhallisia rantoja ja luonnonpuistoja, on Ibiza kuitenkin ensisijaisesti tullut tunnetuksi yöelämästään. Ibizalla järjestetään Euroopan parhaimmaksi kutsuttuja bileitä legendaarisilla klubeilla, joita varten ihmiset matkustavat maailman toiselta puolelta asti.

  • Ibizan tunnetuimpia klubeja ovat Space, Privilege ja Amnesia. Ennen iltaa juhlitaan pienissä rantabaareissa.
  • Kannattaa kuitenkin varautua klubien korkeisiin pääsymaksuihin ja hintoihin, sisäänpääsy voi maksaa jopa 50€.

Vesiurheilu

Kovakuntoisin voi juhlia Ibizalla ympäri vuorokauden, sillä kesäkaudella bileet eivät koskaan lopu. Päivällä kuitenkin hyvä vaihtoehto on lähteä nauttimaan saaren tarjoamista ainutlaatuisista vesiurheilumahdollisuuksista. Parhaat rannat Ibizalla ovat Playa d’en Bossa, Las Salinas ja Cala Jondal, ja ne tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia.

  • Rennompaa meininkiä hakeva voi hypätä katamaraanin kyytiin ja hurjapäisempi voi kokeilla vaikka purjelautailua tai sukellusta.
  • Ibizalla on myös hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn, purjehdukseen ja golffiin.

Ibiza Town

Saaren pääkaupunki Ibiza Town, katalaaniksi Eivissa, tarjoaa jokaiselle jotakin. Upea vanhan kaupungin pieniä katuja on mukava tutkiskella päiväsaikaan, ja illalla kaupunki tarjoaa tunnelmaa jokaiseen makuun. Ibiza Town on täynnä laadukkaita ja viihtyisiä ravintoloita, jotka tarjoilevat herkullista ruokaa ja paikallisia viinejä.

  • Ibiza Town tarjoaa myös pienempiä baareja niille, jotka eivät halua jatkaa iltaansa isoimmille klubeille.
  • Pääkaupungissa kohoaa myös historiallinen kylä Dalt Vila, joka on Unescon maailmanperintökohde. Dalt Vilassa on myös upea Santa Maria d’Eivissan katedraali.

 

 

 

 

 

Käy rauhoittumassa ja rentoutumassa kansallispuistoissa, vetäydy Formenteran pienelle saarelle ja aisti hippitunnelmaa Las Daliaksen markkinoilla!

Rauhoitu kansallispuistossa

Ibizalla sijaitsee kaksi kansallispuistoa, Ses Salinas ja Es Vedra, ja jompikumpi kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Tämä on myös oiva vaihtoehto, jos haluaa rauhoittua hetkeksi. Kansallispuistot ovat täynnä upeita maisemia suolajärvistä korkeisiin vuorenjyrkänteisiin.

Vetäydy Formenteran saarelle 

Formentera on pieni saari aivan Ibizan vieressä, jossa ei samanlaisia ruuhkia tai läpi päivän mittaan jatkuvia juhlia nähdä. Saarella on upeaa luontoa ja kristallinkirkasta vettä, mutta myös eräs mielenkiintoinen ominaisuus todellisille tempautujille; saari tunnetaan nudistirannoistaan. 

Las Daliaksen hippimarkkinat 

Menneiden vuosikymmenten hippitunnelmaa voi aistia Las Daliaksen markkinoilla. Kuljeskele ympäriinsä, katsele käsitöitä ja koruja ja maistele ruokakojujen antimia. Markkinoille kannattaa mennä nälkäisenä, ja jakaa ystävän kanssa annokset, niin pääset maistamaan mahdollisimman monia erilaisia ruokia.