Skip to content

Madrid on täydellinen kaupunkilomakohde

 

 

 

 

 

Vaikka Espanjan pääkaupunki, aivan maan keskellä sijaitseva Madrid, on miljoonakaupunki, saa se turistinkin tuntemaan olonsa kotoisaksi nopeasti. Tämä tekee sykkivästä kaupungista täydellisen kaupunkilomakohteen. Madridissa yhdistyvät suurkaupungin hyvät puolet ja idyllisten pikkukaupunkien tunnelma. Jokainen matkailija voi valita itse, mitä upeasta ja monipuolisesta kaupungista haluaa nähdä, mutta se on varmaa, että Madridissa voi viettää helposti viikon tai kaksikin.

Madridissa lomailijan suunnittelua helpottavat kaupungin eri alueet eli barriot, joilla kaikilla on omanlainen luonteensa. Myös majoituksen sijaintia valitessa kannattaa ehkä pohtia, mitä haluaa ensisijaisesti tehdä kaupungissa, ja valita alue sen mukaan. Esimerkiksi paras tapastarjonta on La Latinassa, yöelämä Huertassa tai Malasanassa ja Chuecassa taas on kaupungin kuuluisa homokulttuurin keskus.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 3,223 milj. (2018)

Pääkaupunki: Madrid

Matka-aika: 4h

Matkustuskausi: Huhtikuu-Lokakuu

Hintataso:

Olut: 3,00€

Taksi (aloitushinta): 3,00€ (1,05€/km)

Pääruoka-annos: 10€

Coca-cola: 1,80€

Tippi: ei pakollista

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

Madridin Must Do -lista

Kierrä keskusta ja nähtävyydet

Madrid on upea ja vilkas kaupunki, sekä täynnä hienoja nähtävyyksiä, joista kannattaa käydä katsomassa edes osa. Lomailijan kannattaa varata ainakin yksi päivä nähtävyyksiä ja ydinkeskustaa varten. Keskustassa sijaitseva Gran Via tarjoaa ihmisvilinää, upeita rakennuksia, ostosmahdollisuuksia vertaansa vailla, ja esimerkiksi kuuluisan kadunpätkän joka on täynnä jalokivikauppoja. Kadulla sijaitsee myös putiikkeja, jotka ovat olleet vanhoja elokuvateattereita ennen, sekä monumentaalinen Telefonica -rakennus.

  • Madridissa muita upeita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi vanha kuningasperheen linna, Royal Palace ja Puerta de Alcala, henkeäsalpaava kiviportti El Retiron puiston lähellä.

Vehreät puistot

Casa de Campo on hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva puisto, joka tarjoaa valtavasti tilaa pyöräillä, lenkkeillä tai pitää vaikka piknik. Puistoon pääsee keskustasta metrolla, mutta sinne kannattaa ehdottomasti mielummin matkustaa köysirataa pitkin kulkevilla vaunuilla. Köysirata kuljettaa vierailijat yläilmoihin Madridin yläpuolelle, ja matkalla näkee upeita maisemia. Casa de Campo sopii myös lapsiperheille enemmän kuin hyvin; puistossa sijaitsee eläintarha, uima-altaita ja huvipuisto.
Toinen puisto, upea El Retiro sijaitsee lähempänä keskustaa, heti Pradon museon takana.

  • Puistossa on ihania piknikpaikkoja, ruusutarha, sekä vuoden 2004 junapommi-iskun muistomerkiksi istutettuja oliivi- ja sypressipuita.

Taidetta Pradossa

Madridissa on paljon nähtävää kulttuurillisesti, mutta yksi käymisen arvoisista museoista on ehdottomasti aivan Madridin keskustassa sijaitseva Espanjan kansallismuseo Prado. Museon kokoelma on valtava, ja maailmanlaajuisesti tunnustettu yhdeksi maailman tärkeimmistä museoista. Pradossa nähtävillä on erityisesti paljon suurien espanjalaistaiteilijoiden töitä aina 1200-luvulta asti. 
Pradon kokoelma on niin valtava, että siihen kannattaa tutustua etukäteen, ja valita itselleen kiinnostavimmat osastot ja taiteilijat.

  • Madridissa riittää taiteen ystäville koettavaa; muita tutustumisen arvoisia museoita ovat esimerkiksi Sofia-Reina -museo ja Thyssen-Bornemisza -museo. Lisäksi Madridissa järjestetään alati muita kiinnostavia taide-, teatteri- ja musiikkitapahtumia.

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Aarteita metsästämään El Rastroon

El Rastro on Madridin kuuluisin ja vanhin kirpputori, ja se järjestetään joka sunnuntai. Jos haluat tuntea tapaavasi kaikki Madridin ihmiset samassa paikassa samaan aikaan, El Rastro on paikka siihen. Kirpputori on ehdottomasti näkemisen arvoinen ja siellä voi tehdä löytöjä, mutta paikalle kannattaa saapua aikaisin.

Auringonlasku kattojen päällä

Madrid näyttäytyy täydessä loistossaan yläilmoissa, ja mielellään auringonlaskun aikaan. Madridin siluetti on yksi Espanjan hienoimmista, ja kaupungista löytyy useita upeita paikkoja joista sitä voi ihailla. Esimerkiksi kattoterassi Círculo de Bellas Artesilta näkyy koko kaupunki, ja se on myös ihanteellinen paikka katsella auringonlaskua viileä juoma kädessä.

Espanjan parhaat churrot

Pienellä kujalla Puerta del Solin ja Plaza de Óperan välissä löytyy yli sata vuotta vanha suklaakauppa, josta saa Madridin, ja kenties koko Espanjan parhaat churrot, eli perinteiset taikinasta valmistetut sokeroidut ’’tikut’’, joita dipataan valuvaan suklaaseen. San Ginesin churrot on valmistettu samalla reseptillä vuodesta 1894 asti.