Skip to content

Italia on tunnettu kulttuurista ja ruoasta

 

 

Italia on yksi maailman upeimmista matkakohteista, ja tarjoaa ihan jokaiselle matkailijalle jotakin. Italia houkuttelee miljoonia turisteja vuosittain rennolla etelä-eurooppalaisella tunnelmallaan, maailman tunnetuimmalla ruokakulttuurilla, henkeäsalpaavalla luonnollaan ja toinen toistaan upeammilla kaupungeilla. Italia tarjoaa myös täydellisiä kohteita kulttuurinnälkäisille, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille sekä muotiin intohimoisesti suhtautuville.

Italia on antanut maailmalle historiamme merkittävimpiä taiteilijoita kuten Leonardo Da Vincin (Mona Lisa) ja Michelangelon, muotitalot kuten Gucci ja Versace, sekä kaikkien rakastamat ruoat kuten pizza ja pasta. Italialaisen erityisen kulttuurin aistii nopeasti maassa matkaillessaan. Italiaa voisi kutsua täydelliseksi kohteeksi; etsit sitten rantaelämää, kaupunkikulttuuria tai maaseudun rauhaa, löydät sen Italiasta. Italian ruoka-ja viinikulttuuri on myös täysin omaa luokkaansa, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Info: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 60,21 miljoonaa (2023)

Pääkaupunki: Rooma

Lentoaika Helsingistä: n. 2h 10min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, kaupungeissa ympäri vuoden

 

 

 

 

 

Italian Must see -lista

Italian ainutlaatuiset kaupungit

Italiassa löytyy useita merkittäviä kaupunkeja, myös kulttuurihistoriallisessa mielessä. Pääkaupunki Rooma on länsimaisen kulttuurin yksi synnyinpaikoista, ja Napolista löytyy tulivuoren alle hautautunut Pompeiin kaupunki, jossa käydessään voi kirjaimellisesti kokea, minkälaista elämä oli tuhansia vuosia sitten. 
Muita käymisen arvoisia kaupunkeja ovat esimerkiksi Firenze, joka on erinomainen kohde kulttuurista ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Milano tarjoaa suurkaupungin vilskettä, muotia ja yöelämää, Venetsia taas romanttista tunnelmaa, pieniä kävelykatuja ja idyllisiä kahviloita.

  • Kaupunkilomaa suunnitellessaan kannattaa tarkistaa, jos jokin toinen kohde löytyy kaupunkiasi läheltä; esimerkiksi Pisa ja kuuluisa Pisan kalteva torni löytyvät päiväretken päästä Firenzestä.

Maaseudun rauhaa

Matkailijan, joka etsii rauhaa, erilaisia maisemia ja esimerkiksi ainutlaatuista viinikulttuuria, kannattaa suunnata Italian maaseudulle. Verrattuna esimerkiksi viliseviin kaupunkeihin ja rantapaikkoihin, avautuu Italian maaseudulla aivan uudenlainen maailma. Pienet uneliaat kylät ja silmänkantamattomiin jatkuvat viinitarhat rauhoittavat stressaantuneimmankin mielen. Toscanan alue on tähän tarkoitukseen esimerkiksi erinomainen, ja tarjoaa silti mahdollisuuden käydä vaikkapa päiväretkellä isommassakin kaupungissa kuten Firenze. Toscana tarjoaa myös useita erilaisia viinimatkoja siitä kiinnostuneille, ja maaseutua on mahdollista nähdä vaikkapa pyörällä.

  • Toscanan suosituimpia kohteita ovat keskiaikainen kaupunki Sienna, ja Chiantin kuuluisa viinialue.
  • Maaseudulla suositeltavaa on huvilan tai auton vuokraaminen.

Rannikko

Italia tarjoaa myös useita upeita perinteisempiä lomakohteita, jotka tarjoavat kauniiden puitteiden lisäksi upeita rantoja auringonpalvojille. Rantaelämää etsiville on monta vaihtoehtoa; kaikki Italian rannikot tarjoavat toinen toistaan upeampia kohteita. Italian Rivieralla kohteet kuten Rimini, Alassio ja Laigueglia tarjoavat vanhan ajan luksustunnelmaa, rantaelämää ja iltaisin täyttyviä baareja ja ravintoloita. Erittäin kuuluisa Liguerian rannikolla sijaitseva Cinque Terre koostuu viidestä idyllisestä rannikkokylästä, joista on mahdollista myös joko vaeltaa tai siirtyä junalla kohteesta toiseen. Lähiaikoina erityisen trendikkääksi kohteeksi noussut Amalfin rannikko tarjoaa myös muutaman upean kylän lähellä toisiaan, luksusputiikkeja, rantoja ja romanttisia ravintoloita.

  • Amalfista on myös erittäin helppo tehdä veneretki kauniille Caprin saarelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vieraile Välimeren suurimmilla saarilla Sardiniassa ja Sisiliassa, käy ihastelemassa upeita järviä ja laskettele talviaikaan upeissa alppimaisemissa!

Italian parhaat puolet Sardiniassa ja Sisiliassa

Kaksi Välimeren suurinta saarta, Sardinia ja Sisilia, tarjoavat matkailijalle lähes kaiken mitä Italialla on tarjota, mutta pienemmässä ja rauhallisemmassa muodossa. Hieman erilaista lomaa etsivän kannattaakin suunnata rauhallisempaan Sardiniaan tai seikkalijan Sisiliaan. Molemmat saaret tarjoavat upeita rantoja, luonto ja esimerkiksi tulivuoria, mutta myös ripauksen vilisevää kaupunkikulttuuria. 

Järvikohteet Garda ja Como

Harva tietää, että Italiassa on myös upeita järviä. Tempautujille hyviä vaihtoehtoja Italiassa ovat suositut kohteet Garda ja Como. Garda ja Como tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia, joihin moni palaa vuosi toisensa jälkeen. Vaikka järvikaupungit ovat suosittuja, välttyy niissä vielä suurimmilta turistimassoilta. Molemmat kohteet ovat täydellisiä määränpäitä, jos lomailija etsii rauhaa, luontoa, hyvää ruokaa ja viihtyisiä liikuntamaisemia. 

Laskettelua Italiassa

Tiesitkö että Italia toimii myös talvikohteena? Jos etsit todella jotakin erilaista, Italian pohjois-osissa sijaitseva Piedmonten alue tarjoaa upeita alppimaisemia yhdistettynä italialaiseen tunnelmaan, ruokaa unohtamatta. Sveitsin ja Ranskan alppien ympäröimä alue tarjoaa ainutlaatuisia maisemia lasketteluun ja esimerkiksi patikointiin, ja alppikylät ovat todella idyllisiä iltaisin.