Skip to content

Milano on muodin sekä taiteen kaupunki

Jaa Facebookissa

Yksi Euroopan parhaista matkakohteista on Italia, ja Milano  yksi upean maan suurimmista kaupungeista täynnä muotia, kulttuuria, designia ja historiaa. Milano sopii viikonloppureissuun tai viikon pituiselle lomalle samalla toimien myös oivallisena läpikulkukohteena muihin Italian kohteisiin. Milanon ilmasto on välimerellinen, joten paras aika matkustaa on alkukesästä tai syksystä, ellei sitten pidä polttavasta helteestä, jota kaupunki tarjoaa keskikesällä. Ilmastonsa vuoksi kohde sopii ympärivuotiseen matkailuun.

Kuten muutkin Italian kohteet, Milano tarjoaa ruokalomailijalle elämyksiä upean italialaisen ruoan muodossa. Milano on trendikäs kohde ja kaupungista löytyykin moderneja ravintoloita ja vilkas yöelämä.  Kaupunki on kuitenkin eniten tunnettu maailmalla muodin ja designin pääkaupunkina. Jos huimahintaisiin luksusutuotteisiin tai huippumuotiin ei itse halua sijoittaa, ikkunashoppailu kaupungissa ei sekään jätä kylmäksi. Muotiin intohimoisesti suhtautuvan kannattaakin ehdottomasti matkustaa kaupunkiin muotiviikkojen aikaan.

Info: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 1,331 miljoonaa (2014)

Pääkaupunki: Milano

Lentoaika Helsingistä: n. 3h 35min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, periaatteessa ympäri vuoden

Hintataso: 

Olut: 5,00 €

Taksi (aloitushinta): 5,00€  (1,20€/km)

Pääruoka-annos: 15€

Coca-cola: 2,20€

Tippi: saattaa olla pakollinen, muista tarkistaa ennen tilaamista paljonko ’’coperto’’ on

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

Milanon Must see -lista

Henkeäsalpaava Duomo

Milanon tärkein ja upein nähtävyys on ehdottomasti keskellä kaupunkia kohoava Duomo. Goottilainen katedraali on yksi maailman upeimpia ja sitä ympäröivä aukio on todella viihtyisä ja näky jo itsessään. Duomossa sisällä käyminen on myös ehdottomasti sen arvoista; kadun vilinä ja lämpö vaihtuvat hetkessä rauhalliseen ja viileään tunnelmaan, täynnä kynttilänvaloa.

  • Käydessäsi saatat huomata että myös tavalliset italialaiset sujahtavat katedraaliin kesken päivän kiireiden.

Ostoksia Galleria Vittoriolla ja Quadrilatero d’Orolla

Nähtyäsi Duomon pääsetkin kätevästi seuraavaksi Galleria Vittoriolle, joka on idyllinen kauppakatu vanhan rakennuksen sisällä. Galleria Vittorion sisältä löydät pieniä suloisia putiikkeja ja italialaisia herkkuja. Quadrilatero d’Oro, eli ”kultainen neliö”, on taas Milanon luksusputiikkien katu. Kadulta löydät kaikkien maailman huippusuunnittelijoiden liikkeet, ja heidän upeat näyteikkunansa.

  • Jos huippumuoti kiinnostaa, kannattaa Milanosta ja sen lähialueilta etsiä outlet-liikkeitä, jotka myyvät huippudesignia valtavilla alennuksilla.

La Scalan oopperatalo

Milanon tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös La Scalan vanha oopperatalo. Jos kulttuuri ja esimerkiksi ooppera kiinnostaa yhtään, on La Scala mielenkiintoinen kohde juurikin historiansa vuoksi. Parhaiten oopperan upeuden ymmärtää vierailemalla sen yhteydessä olevassa museossa, jossa pääsee ihailemaan esimerkiksi vanhoja lavasteita ja pukuja.

  • Jos on todellinen oopperan ystävä, kannattaa tarkistaa josko itse oopperaesitykseen saisi lippuja lomasi aikana, elämys on unohtumaton.

Tempaudu!

Viimeinen ehtoollinen

Kuuluisan Italialaisen taitelijan Leonardo Da Vincin erittäin tunnettu fresko ”Viimeinen ehtoollinen” löytyy myös Milanosta, Santa Maria delle Grazien kirkon ruokasalista. Teos on ehdottomasti visiitin arvoinen, jos taide kiinnostaa. Myös itse kirkko on kaunis sisältä. 

Paikallinen urheiluelämys

Italialaiset tunnetaan ruoan ja kulttuurin lisäksi maailmalla urheilusta, kuten jalkapallosta tai formulasta. Vaikka ei olisikaan suurin urheilun tai jalkapallon ystävä, on Milanon suurella San Siron stadionilla pelattava ottelu jännittävä elämys. Mahdollisuudet nähdä jännittävä peli ovat suuret, sillä Milanolla on kaksi A-sarjan joukkuetta. 

Autolla seikkailulle

Milano toimii myös oivana läpikulkukohteena muille Italian upeille kohteille. Toinen vaihtoehto on viettää Milanossa viikko, mutta hurauttaa autolla johonkin toiseen kohteeseen muutamaksi päiväksi, pois kaupungin hulinasta. Esimerkiksi suosittu kohde ja rentoutumispaikkana tunnettu Garda-järvi sijaitsee vain 100km päässä. 

Hyödyllisiä linkkejä:

Viralliset matkustussivu: http://www.turismo.milano.it/wps/portal/tur/en

Lonely Planetin Milano -artikkeli: https://www.lonelyplanet.com/italy/milan

Wikitravel: https://wikitravel.org/en/Milan

 

Tempaudu on Matkamessujen oma media. Sivustolta löydät ajankohtaisimmat matkakohteet, käytännöllisimmät neuvot ja kiinnostavimmat reissuvinkit. Tempaudu ja tule seikkailuun!

MATKA on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.1.2018. Matkamessuilla pääset maailman ympäri päivässä!