Skip to content

Napoli on historiallinen ja mielenkiintoinen kaupunki

 

 

Napoli on mielenkiintoinen suurkaupunki, Italian kolmanneksi suurin, ja tarjoaa Italian lomailijoille oivan kohteen. Jotkut sanovat, että kaupunkia joko vihaa tai rakastaa, ja ensinäkemältä osa Napolin kaupunginosista saattavatkin näyttää likaisilta ja karuilta, mutta kaupungille kannattaa antaa mahdollisuus.  Etelä-Italiassa sijaitseva Napolissa voi yhdistää helposti kiinnostavan kaupunkiloman ja rantaloman, mutta kaupunki sopii itsessäänkin vaikka hieman syksymmällä seikkailuun.

Napoli on yksi Italian kulttuuripääkaupungeista, ja pitää sisällään valtavan määrän taidetta ja historiaa, sekä laadukkaita museoita. Napoli tarjoaa myös todella hyvät shoppailumahdollisuudet, loistavaa Etelä-Italialaista ruokaa ja kauniita näkymiä. Paras tapa tutustua kaupunkiin on kävelemällä. Rantalomailu onnistuu helposti lähellä Napolia, mutta kaupungista on myös oivat yhteydet joihinkin maailman upeimpiin rantakohteisiin, kuten Capri tai Amalfin rannikko.

Info: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 3,085 milj. (2022)

Pääkaupunki: Napoli

Lentoaika Helsingistä: n. 5h 30 min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, periaatteessa ympäri vuoden

Hintataso: 

Olut: 3,50 €

Taksi (aloitushinta): 3,75€  (0,80€/km)

Pääruoka-annos: 10€

Coca-cola: 1,20€

Tippi: ei pakollinen

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Napolin Must do -lista

Muinainen kaupunki Pompeii

Tulivuoren alle hautautunut, ja todella uskomattomalla tavalla säilynyt Pompeiin antiikkinen kaupunki vuodelta 79 ei sijaitse aivan Napolin kaupungissa, mutta on ehdottomasti käymisen arvoinen. Yksi maailman hienoimmista ja tunnetuimmista historiallisista nähtävyyksistä pitää sisällään 45 hehtaaria maan alta kaivettua materiaalia, ja tarjoaa todellisen näkymän antiikin ajan ihmisten elämään.

  • Kaivaukselta löytyy laavan alla säilyneitä koteja, kauppoja, kylpylöitä sekä esimerkiksi bordelli.
  • Lisäksi Pompeiissa on mahdollista nähdä lukuisia historiallisia esineitä, sekä jopa laavan alle jääneitä uhreja niissä asennoissa, joissa he olivat, kuin räjähdys tapahtui.

Napolin ainutlaatuinen kulttuuritarjonta

Napolin kaupungissa riittää nähtävää kävelemällä ympäriinsä pieniä ja suuria katuja pitkin, mutta yksi kaupungin suurimmista antimista on ainutlaatuiset taidemuseot. Tämä on oiva aktiviteetti myös sellaiselle, joka haluaa tehdä lomansa hieman eri aikaan kuin suurin osa turisteista, eli aikaisin keväällä tai talven alussa. Toki museot voivat tarjota myös viilennystä kesän helteeltä.

  • Käymisen arvoisia museoita Napolissa ovat esimerkiksi Galleria Borbonica, LAES – La Napoli Sotterranea, Certosa e Museo di San Martino Napoli, Museo del Tesoro di San Gennaroja National Archaeological Museum of Napoles.

Napoli, pizzan synnyinsija

Perimätiedon mukaan juuri Napoli on se paikka, joka on antanut maailmalle pizzan. Napolissa voi siis hyvällä omatunnolla viettää vaikka koko viikonlopun tai viikon maistelemalla herkullista, alkuperäistä pizzaa. Autenttisin muoto pizzan syömiseen on Margherita, jonka täytteenä on pelkästään tomaattia, mozzarellaa ja basilicaa.

  • Paras paikka pizzan syömiseen on ehdottomasti kuuluisa Via Tribunali, jonka varrelta löytyvät maailman parhaat pizzaravintolat, kuten Pizzeria del Presidente ja Pizzeria Matteo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Itse upean kaupungin lisäksi, Napoli on myös erittäin toimiva pistäytymispaikka matkalla toisiin hienoihin kohteisiin. Täydellinen loma voisikin syntyä kaupungin ja rantakohteen yhdistämisestä.

Amalfi

Amalfin rannikko on tällä hetkellä yksi maailman kuuluisimmista rantakohteista, eikä suotta. Rannikolta löytyy useita täydellisiä, pieniä rantakaupunkeja, täynnä putiikkeja, upeita rantaravintoloita -ja baareja sekä maisemia. Jos haluaa viettää hieman erilaisen rantaloman, on Amalfi todella hyvä kohde. Vuoristossa kiemurtelevat tiet vievät kyliin, ja kylät ovat yleensä muodostuneet rinteisiin, niin että kaupunkiin tullessasi näet sen kokonaan ylhäältä. 

Capri

Capri on pieni Italialainen saari Napolin edustalla, ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Caprilla voi lojua auringossa rannalla tai uima-altaalla ja kävellä pittoreskejä katuja vaikka viikon, mutta sen voi helposti kokea myös päiväreissulla Napolista. Caprilla on paljon tehtävää ja nähtävää, ja myös venereissu itsessään on kokemus; sininen meri ja Caprin kalliot ovat unohtumaton kokemus.

Vesuvius

Myös yksi maailman kuuluisimmista tulivuorista, Vesuvius, sijaitsee todella lähellä Napolia, ja on myös mahdollista nähdä päiväreissun aikana kaupungista. Vesuvius on edelleen aktiivinen, mutta sitä vahditaan tarkasti nykyteknologian avulla. Vesuviuksen huipulle on mahdollista kiivetä katsomaan kraateria ja samalla koko Napolin alueen henkeäsalpaavaa näkymää, mutta muistathan laittaa päähäsi helteellä hatun ja ottaa vesipullon mukaan.