Skip to content

Sisilia on saari jossa koet rannat sekä vuoristot

 

 

 

Sisilia on Italian upea saarikohde, joka tarjoaa samalla kertaa Italialaista tunnelmaa mutta myös jotakin erilaista verrattuina muihin kohteisiin. Sisilia tunnetaan upeasta luonnostaan, mutta myös unohtumattomista rannoista sekä tunnelmallisista kaupungeista. Usein Sisiliasta puhuttaessa unohdetaan kuitenkin, että saari on suhteellisen suurikokoinen ja siellä asuu jopa n. 5 miljoonaa ihmistä.

Saaren koosta kertoo sekin, että Sisiliasta löytyy kaksi lentokenttää, ja lentoja valittaessa kannattaa tarkistaa, mihin osiin suurta Sisiliaa haluaa tutustua, sillä saarella on paljon tarjottavaa lomalaiselle. Saarta ovat historian saatossa asuttaneet muun muassa kreikkalaiset, roomalaiset, ranskalaiset ja arabit, joten vaikutteita esimerkiksi arkkitehtuurissa ja yleisessä tunnelmassa löytyy ympäri maailmaa. Yksi asia on kuitenkin varmaa; saari on täydellinen lomakohde.

Info: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 5 miljoonaa (2021)

Pääkaupunki: Palermo

Lentoaika Helsingistä: n. 3h 50min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, huhtikuu-lokakuu

Hintataso: 

Olut: 3,50 €

Taksi (aloitushinta): 8,50€  (0,80€/km)

Pääruoka-annos: 10€

Coca-cola: 1,60€

Tippi: saattaa olla pakollinen, muista tarkistaa ennen tilaamista paljonko ’’coperto’’ on

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Sisilian Must see -lista

Tulivuori Etna

Yksi Sisilian tunnetuimmista kohteista on edelleen aktiivinen tulivuori Etna, ja se onkin Sisilian maiseman tunnuspiirre, sillä vuori kohoaa majesteettisesti taivaanrajaan sijainnista riippumatta. Etna on Euroopan suurin tulivuori, korkeudeltaan 3 329 metriä ja arvioitu olevan jopa 500 000 vuotta vanha. Etna on myös Unescon maailmanperintökohde, joten visiitti vuorelle on todellakin suositeltavaa.

  • Vuorelle voi nousta kahta reittiä, pohjoisesta tai etelästä, ja kraattereille järjestetään opastettuja retkiä.
  • Muista pakata retkelle mukaan hyvät kengät ja vesipullo,  ja retkeä ei myöskään suositella huonokuntoisimmille.

Palermo

Sisilian kaupunkikulttuuria esittelee parhaimmillaan upea Palermon kaupunki. Palermon saaren suurin kaupunki ja asuttaa noin miljoona paikallista. Palermon lähihistoria on myös kiehtovan synkkä; se on entinen Mafian pääkaupunki, mutta nykyään ehdottomasti yhtä turvallinen kuin mikä tahansa muu suurkaupunki.

  • Palermossa ruoasta nauttimisen ja katujen ihastelemisen lisäksi kannattaa käydä katsomassa 800-luvulla rakennettu kuninkaallinen palatsi Palazzo dei Normanni.
  • Hieman hurjapäisemmille oiva kohde ovat hyytävät Cappucinin katakombit, joissa voi nähdä jopa muumioituneita ruumiita.

Liparisaaret

Sisilian lisäksi saareen kuuluu ryhmittymä pieniä saaria pohjoisrannan puolella, ja niistä ehdottomasti visiitin arvoinen ovat ainakin tuliperäiset Liparisaaret. Saaret tarjoavat matkailijalle uskomattomia maisemia ja uimarantoja, ja myös majoittuminen suurimmalla saarella, Liparilla, on mahdollista, kunhan tekee varauksen ajoissa. Saariryhmään kuuluu seitsemän suurempaa tuliperäistä saarta ja joukkio pienempiä.

  • Saaret kuuluvat myös Unescon maailmaperintölistalle, ja nähtävää riittää vuoristoisista maisemista upeisiin uimarantoihin.
  • Saarille pääsee lautalla Messinasta tai Milazzosta.

 

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Riserva Naturale dello Zingaro

Riserva Naturale dello Zingaro on Sisilian ensimmäinen luonnonsuojelualue, ja on ehdottomasti visiitin arvoinen kohde luonnonystävälle ja jotakin hieman erilaista kaipaavalle. Puistosta seikkailija löytyy rauhallisia kävelyreittejä, piilotettuja uimapaikkoja, uskomatonta kasvistoa, lukemattomia lintulajeja sekä vierailijakeskuksen ja museoita. Zingaro sijaitsee kahden kilometrin päässä Scopellon kylästä, kohtuullisen lähellä Palermoa.

Porto di Ponente

Elämyksiä etsivälle tempautujalle erinomainen kohde on myös Porto di Ponente, Vulcano-saaren hiekkaranta, jonka eksoottiseksi tekee sen pikimusta hiekka. Volcano-saari kuuluu Liparisaarien saariryhmään. Saari on itsessään jo kokemus; tuliperäisen saaren luonto on todella erilaista kuin missään muualla. Rannan vesi on lämmintä ja musta hiekka aurinkoisella säällä vielä kuumempaa; rantatossut kannattaa siis ottaa mukaan!

Cefalu

Jos etsii jotakin hieman erikoisempaa ja rauhallisempaa kaupunkikohdetta kuin Palermo, kannattaa suunnata Sisilian pohjoispuolella sijaitsevalle Cefalulle. Cefalu on hieman rauhallisempi ja pienimpi kaupunki, mutta tarjoaa sitäkin ihanampaa lomatunnelmaa. Kaupungista löytyy upea historiallinen keskusta, kaunis satama-alue ja rauhallisempia rantoja. Hieman aktiivisemman lomailijan kannattaa kiivetä La Rocca -kukkulalle; näkymä kaupunkiin on henkeäsalpaava.