Skip to content

Venetsia on kaunein kanavien kaupunki

 

 

 

 

Legendaarinen Venetsia on Italian, ja yksi koko maailman romanttisimmista kohteista. Kuvankaunis kaupunki on inspiroinut musiikkia, elokuvia, taidetta ja lukuisia romansseja. Se on myös oiva lomakohde matkailijalle, joka etsii romantiikkaa, tai kaipaa silmälle iloa. Venetsia tarjoaa historiaa, arkkitehtuuria, kulttuuria ja loputtomasti valokuvattavaa, Italialaista ruokaa ja muotia unohtamatta. Hintatasoltaan Venetsia ei ole kuitenkaan se edullisin, ja esimerkiksi majoitusta kannattaa kaupungista etsiä ajoissa.

Parasta mitä voit tehdä Venetsiassa, on unohtaa kartan ja eksyä lukemattomille pikkukujille. Venetsia tunnetaan loputtomista kanaaleistaan, pienistä kujista ja helmikuussa järjestettävistä karnevaaleista. Kanaalien varrella kävellessä näet gondoleja, veneessä lipuvia italialaisia veneitä, idyllisiä kahviloita ja ravintoloita sekä pieniä liikkeitä. Paras aika matkustaa tarunhohtoiseen Venetsiaan on keväällä tai alkusyksyllä, kun helteet ja turistimassat ovat hieman pienempiä.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 258 051 (2023)

Pääkaupunki: Venetsia

Lentoaika Helsingistä: n. 4h 25 min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, huhtikuu-lokakuu, helmikuussa karnevaalit

 

 

 

 

 

 

 

Venetsian Must do -lista

San Marcon kellotorni

Parasta Venetsiassa on tunnelma, mutta kaupunki tarjoaa myös historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Venetsia on täynnä merkittäviä ja kiinnostavia museoita, jos taide todella kiinnostaa. Suurimmat Venetsian nähtävyydet ovat San Marcon kellotorni ja Rialton silta. San Marcon kellotorni löytyy Piazza San Marcolta, suurelta aukiolta joka on tietyllä tavalla Venetsian keskus. Aukio on täynnä ihmisiä ja puluja, ja sitä reunustavat kahvilat ja ravintolat.

  • Kellotorniin jonottaminen ja kiipeäminen kannattaa; upea näkymä avautuu koko Venetsian ylle.

Rialton silta

Jos olet nähnyt kuvan Venetsiasta, olet mitä luultavimmin nähnyt kuvan Rialton sillalta. Keskellä Venetsiaa sijaitseva silta on kaupungin turistikeskus, ja tarjoaa esimerkillisen valokuvaukselliset maisemat Venetsiasta. Rialton silta sijaitsee Grand Canalen, Venetsian suurimman kanaalin, varrella. Silta on täynnä pieniä kojuja ja kaupustelijoita. Rialton silta on lyhyen kävelymatkan päässä San Marcon aukiosta.

  • Muita näkemisen arvoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Dogen ja Palazzo dei Venierin palatsit ja San Marcon katedraali.

Romanttinen Gondoliajelu

Oletko jo kiertänyt ’’pakolliset nähtävyydet’’? Entä istunut kanaalin varrella jäätelöllä, ja leudossa illassa ulkona illallisella? Yksi Venetsian ’’must do’’ -jutuista on ehdottomasti gondoliajelu, jos matkabudjetti antaa periksi hieman tyyriille hinnalle. Gondolissa istutaan yhdessä seurueesi kanssa, kun Italialainen perinteisesti pukeutunut soutaja kuljettaa teitä pitkin kanaaleja. Erilainen kokemus, aito italialainen tunnelma ja parhaat lomakuvat ovat taattuja!

  • Gondoliajelu kestää 40 minuutista tuntiin.

 

 

 

 

 

 

Vieraile helmikuussa vauhdikkaassa karnevaalissa, tee päiväretki upealle Buranon saarelle ja koe todellista rantaelämää Lidon rannikolla!

Karnevaalit helmikuussa

Venetsia tunnetaan erityisen hyvin naamioistaan, ja näiden harrastajien vuosi huipentuukin helmikuussa Venetsiassa järjestettäviin karnevaaleihin. Kadut täyttyvät katusoittajista, teatterien esiintyjistä ja sirkustaiteilijoista, sekä tietenkin vierailijoista. Kaupungissa arvellaan käyvän noin 3 miljoonaa turistia karnevaalien aikaan. Karnevaali huipentuu kaksipäiväiseen juhlaan, jossa valitaan muun muassa paras asu ja kaunein tyttö. 

Päiväretki Buranoon 

Venetsian vilinästä voi myös matkustaa päiväksi, tai pidemmäksikin aikaa muualle, jos ahtaat kadut, ihmispaljous ja helle alkavat ahdistaa. Buranon saari on yksi upeimmista kohteista Venetsian edustalla. Saari tunnetaan pitsistä, mutta myös upeista taloistaan, jotka ovat toinen toistaan värikkäämpiä, ja taas lomavalokuvaajan unelma. Burano on Venetsian tavoin siltojen avulla toisiinsa yhdistetty saaristo, jonne matka kestää vesibussilla n. 40 minuuttia.

Lidon rannikko vesibussilla

Jos matkustat Venetsiaan kesällä, saattaa kuumuus todella iskeä päälle, tai ehkä haluat yhdistää tarunhohtoiseen kaupunkilomaan hieman rantalomaa? Lidon rannikko on n. 12 km pitkä hiekkasärkkä Venetsian edustalla, ja tarjoaa todellista rantaelämää sekä pakopaikan Venetsian helteestä ja hulinasta. Lidon saari on upea rantojensa lisäksi, ja siellä järjestetään muun muassa kuuluisat Venetsian elokuvajuhlat.