Skip to content

 

 

 

 

 

 

Harvojen tuntema näköalareitti on kiva kokemus kokonaisena sekä pätkissä

”Tutustuin pohjoismaiseen elämäntapaan uiden ja pyöräillen”

Helsingissä on 27-asteiseksi lämmitetty Allas Sea Pool, Kööpenhaminassa pulikoidaan vanhaan satamaan rakennetuissa merivesialtaissa ja Jurmalassa odottavat klassiset uimarannat.

Inari Virkkala on arkkitehti, jonka mielestä kaupunkia pitää näkemisen lisäksi myös kokeilla.  ”Göteborgissa Frihamnin aaltopellistä tehdyssä altaassa saa lähes yhtä ikonisen infinity pool -matkakuvan kuin jossain Singaporessa”, Virkkala sanoo.

Virkkala on ollut perustamassa Suomen Maata pitkin -matkamessuja ja jakaa mielellään ympäristöystävällisen matkailun vinkkejä.

Alun perin Virkkala tutustui Itämeren laitoja pitkin kulkeviin reitteihin pakosta: Jos Suomesta haluaa etelämmäs, reitti Tallinnasta etelään kulkee Baltian läpi.

Tukholmasta nopein yhteys maateitse kulkee junalla Kööpenhaminan läpi Hampuriin. Oslon kautta koukattuna Itämeren ympärikierros on Virkkalan mielestä kiehtova tutkimusmatka pohjoismaiseen elämäntapaan.

Matkalla voi vaikkapa käydä katsomassa valtioiden hallintorakennuksia ja vertailla uimapaikkoja.

Pääkaupungeissa nähtävää on valtavasti, mutta kaikkea ei silti tarvitse ahmia kerralla.

”Joissain kaupungeissa voi pysähtyä pelkästään lounaalle ja toisissa paikoissa viipyä pidempään”.  Yhtä hyvin reittiä pitkin voi kulkea vain kappaleen kerrallaan, esimerkiksi Suomesta ehtii hyvin Riikaan viikonlopuksi.

Virkkala haluaa lomalla nähdä uutta ja vanhaa arkkitehtuuria. Hän lähtee mielellään kaupunkipyörillä etsimään kiinnostavia rakennuksia ja asuinalueita, mutta innostuu usein jostakin aivan muusta. ”On tärkeää altistaa itsensä uusille ajatuksille ja vaikutteille. Maata pitkin matkustamalla sen voi tehdä hyvällä omallatunnolla.”

Matka maata pitkin alkaa kotimaan raiteilta

 

           

Reitin hiilipäästöt 306kg/CO2e per hlö

Info:

Matkalla minut yllätti… Baltian bussien lentokonemainen varustelu. Istuinten selkänojissa on näytöt, joista voi katsoa leffaa ja yöllä voit kipata tuolin mukavaan uniasentoon.

Matkatavarani pakkaan: perässä vedettävään matkalaukkuun. Se on helppo jättää päiväksi asemalle säilytykseen, ja lähteä tutustumaan kaupunkipyörällä paikkoihin.

Otan aina matkalle mukaan: Polkupyörän tankoon kiinnitettävän kännykkätelineen. Sen avulla on helppo lukea karttaa ruudulta ja suunnistaa uusissa kaupungeissa. Myös vara-akku on hyödyllinen.

Periaatteeni majoituksia varatessa: Yövyn mieluummin vanhoissa rakennuksissa, koska haluan tukea rakennusperinnön säilymistä aktiivisessa käytössä.

Inarin motto: ”Maata pitkin matkustaessa olet perillä jo matkalla.”

Inarin vinkit:

*Osta Interrail -lippu VR:ltä. Kuukauden aikana viisi reissupäivää sisältävä lippu maksaa 282 euroa. Käytä sitä pitkillä väleillä, lyhyisiin pätkiin kannattaa ostaa irrallinen lippu.

*Lomalla on mukava olla spontaani ja varata liput lähellä lähtöpäivää. Yleensä päiväjuniin aina mahtuu.

*Baltiassa on edullista ja kätevää liikkua busseilla. Tallinnasta Riikaan pääsee Lux Expressin kyydissä. Ajoissa ostettuna lipun voi saada kympillä.

*Suosi piknikkejä, niin pärjäät pienemmällä matkabudjetilla.

 

Matkainspiraatiota ja parhaat tietolähteet maata pitkin matkailuun

Tutustu Maata pitkin -reitteihin

Jaa Facebookissa

Katso reitit

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!