Skip to content

Itävalta tarjoaa luonto- ja vuoristoloman

 

 

 

 

Keski-Euroopan helmi Itävalta on suosittu matkakohde muun muassa sen monipuolisuutensa vuoksi. Erityisesti upeista alppilomista ja laskettelumahdollisuuksista tunnettu Itävalta tarjoaa mahdollisuuksia sekä kulttuurista pitäville, että luonnossa viihtyville. Yksi Itävallan hienouksista matkakohteena onkin kaupunkiloman helppo yhdistäminen aktiivi- tai luontolomaan.

Itävallan keskeinen sijainti tekee siitä helpon matkakohteen. Suurimmat kaupungit Wien, Salzburg ja Innsbruck tarjoavat kävijöilleen erilaisia historiallisia kohteita, arkkitehtuuria, ravintoloita ja kahviloita. Kaupungit ovat siistejä ja turvallisia, joten ne soveltuvat hyvin myös lapsien kanssa matkustaville. Itävallan vuodenajat tarjoavat upeita elämyksiä kaudesta riippumatta, joka tekee siitä suositun kohteen vuoden ympäri.

Info

Valuutta: Euro

Kieli: saksa

Väkiluku: 8,979 milj. (2022)

Pääkaupunki: Wien

Lentoaika Helsingistä: n. 2h

Aikaero Suomeen -1h

Hintataso

Olut: 3,50€

Taksi (aloitushinta): 3,86€ (1,42€/km)

Pääruoka-annos: 8,25€

Coca-cola: 2,37€

Tippi: Kulkee nimellä ”Schmattez” eli tippi. Useimmissa paikoissa pätee 10% sääntö.

 

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

 

Itävallan Must do -lista

Elämyksiä Alpeilla

Lähes koko Itävallan halki kulkevat Alpit ovat korkeimmillaan Itävallan länsiosassa lähellä Italian rajaa.

  • Alpit kulkevat lähes koko Itävallan halki lännestä itään. Korkein huippu Grossglockner on melkein 3800 metriä korkea.
  • Alppikyliä- ja kohteita on useita rauhallisempaan perhelomaan kuin kunnon after ski -meininkeihin.
  • Tiedetyimpiä kohteita ovat Bad Gastein, Sölden ja Innsbruck.

Vaellukset upeissa maisemissa

Luonnossa viihtyvien kannattaa ehdottomasti kokeilla patikointia! Itävallasta löytyy lukuisia vaellusreittejä, jotka ovat eritasoisia ja selkeästi merkittyjä.

 

  • Osa vaellusreiteistä on merkitty reitin pituuden sijaan arvioidulla patikointiajalla tunneissa.
  • Eritasoisia vaellusreittejä on Itävallassa niin paljon, että patikoijat aloittelijoista kovakuntoisempiin reippailijoihin löytävät varmasti tasolleen sopivan polun.

 

 

Wien, Salzburg ja Innsbruck

Itävallan suurimmat kaupungit ovat siistejä, turvallisia ja täynnä kuplivaa kaupunkikulttuuria.

  • Musiikin ystävien kannattaa suunnata Mozartin synnyinkaupunkiin Salzburgiin heinäkuun puolen välin ja elokuun lopun välisenä aikana, sillä silloin juhlitaan Salzburg-festivaalia.
  • Wienissä riittää nähtävyyksiä –muun muassa Schönbrunnin linna, Belvederen palatsi, raatihuone, Karlskirche ja Stepshansdom-katedraali.
  • Innsbruck on tunnettu laskettelukaupunki

 

 

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Vuokraa auto!

 

Itävalta on autolomailijalle oiva kohde, sillä välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä ja maisemat vuoristokylissä henkeäsalpaavan upeita. Salzburgista 80 kilometrin päässä sijaitsevalla Salzkammergutin alueella on upeita järvimaisemia ja mahdollisuus patikointiin lukuisilla eri reiteillä. Grossglocknerilla pääsee ajamaan 70 kilometrisen, yhtenä Alppien kauneimmista maisemareiteistä vuoristossa. 

Tutustu ruokakulttuuriin

 

Itävalta tiedetään erityisesti kahvilakulttuuristaan, viinereistä sekä leivoksista. Strudelit ja sacher-kakkujen värittämien makeiden herkkujen lisäksi Itävallasta saa myös maukkaita pääruokia. Yksi tunnettuimista on myös Saksassa suosittu Wiener schnitzel, joka itävallassa perinteisesti tehdään vasikanlihasta. Paikalliset ravintolat ovat kodikkaita monesti tunnelmallisia majatalon tyylisiä. Maukkaat ateriat kruunaavat hyvät oluet ja viinit.

Laskettelu ja vaeltaminen

 

Alppikaupunkien kuten Innsbruckin, Saalbachin, Serfauksen ja Söllin lähistöillä sijaitsevat laskettelukeskukset ja niiden puuterilumet kutsuvat rinteeseen. Vaihtoehtoja löytyy aloittelijoille, kun taas myös kokeneemmille laskijoille löytyy haastavampia rinteitä. Harkitse vaellusmatkaa Ivävallasta, Sveitsin läpi Italiaan! Viikon kestävä vaellus vie sinut pitkin vuoristopolkuja henekä salpaavien maisemien keskellä.