Skip to content

 

 

Wien tarjoaa arkkitehtuuria ja kulttuuria

Itävallan pääkaupunki Wien tiedetään muun muassa ihastuttavasta arkkitehtuurista, historiallisista nähtävyyksistä ja kahvilakulttuuristaan. Lukuisat ostosmahdollisuudet, vilkas kaupunkikulttuuri ja lyhyt matkustusaika tekevät kaupungista erinomaisen viikonloppukohteen. Kaupungilla on helppoa ja turvallista liikkua, mikä tekee kohteesta kätevän myös perheille. Wienistä löytyy useita kauniita puistoja ja viheralueita, joihin kannattaa ehdottomasti kesäkaudella tutustua.

Wienissä on selkeästi neljä erilaista vuodenaikaa ja ilmasto ei poikkea paljoa esimerkiksi Etelä-Suomessa eläville. Suomeen verrattuna kesä kestää muutaman viikon pidempään ja se on myös jonkin verran lämpimämpi. Parhaimmillaan kaupunki on kuitenkin keväisin ja syksyisin. Elokuussa kaupunki on vilkkaimmillaan, joka kannattaa ottaa huomioon. Pääsiäisen ja joulun aikaan matkustaville Wien tarjoaa joulu- ja pääsiäismarkkinoita, jotka eivät varmasti jätä kylmäksi!

Info:

Valuutta: Euro

Kieli: saksa

Väkiluku: 1,931 miljoonaa (2022)

Pääkaupunki: Wien

Lentoaika Helsingistä: n. 2h

Aikaero Suomeen -1h

 

 

 

 

 

 

 

Wienin Must see -lista

Hofburgin, Schönbrunnin ja Belvederen keisarilliset linnat

Wienistä löytää useita upeita palatseja puutarhoineen. Esimerkiksi Schönbrunnin palatsin sisällä pääsee tutustumaan jopa yli 40 erilaiseen huoneeseen (palatsissa kokonaisuudessaan on 1441 huonetta). Yksi näistä huoneista on peilisali, missä itse Mozart on pitänyt ensiesiintymisensä 6-vuotiaana

  • Hofburg on valtava palatsialue, joka sijaitsee vanhan kaupungin etelälaidalla. Alueeseen kuuluu nykyään muun muassa useita museoita, espanjalainen ratsastuskoulu ja kansalliskirjasto.
  • Belvedere on prinssi Eugenen kesäasunto, jonka ohessa pääsee ihastelemaan paikallista taidetta.

Stephansdom-katedraali & Vanhakaupunki

Wienin Vanhakaupunki on kokemisen arvoinen. Vaikka alue on turistien suosiossa, pääsee siellä hyvin kiinni paikalliseen tunnelmaan, sillä kaduilla kävellessä voi tuntea siirtyneensä  satoja vuosia ajassa taaksepäin.

  • Vanhankaupungin maamerkkinä on sen keskellä kohoava Stephansdomin goottilaistyylinen katedraali. Yli 130 metriseen torniin pääsee vapaasti kiipeämään.
  • Vanhakaupunki on täynnä hurmaavia kujia ja pikkuliikkeitä, joissa tehdä ostoksia.

Ihastu ruokakulttuuriin

Itävalta tiedetään erityisesti kahvilakulttuuristaan, viinereistä sekä leivoksista. Strudelit ja sacher-kakkujen värittämien makeiden herkkujen lisäksi Itävallasta saa myös maukkaita pääruokia.

  • Kaupungin suosituin ravintola-alue on ydinkeskusta, missä pääsee nauttimaan Wienille tyypillisiä ruokia kuten makkaroita ja wieninleikkeitä.
  • Edullisempien aterioiden perässä kannattaa niin ikään suunnata ydinkeskustan alueelle – Bermudan kolmioksi kutsutulla alueelta löytää pikaruokia sekä etnisempiä vaihtoehtoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wienissä riittää nähtävää ja koettavaa – vieraile hauskassa Leopoldstadtin kaupunginosassa, risteile Tonavalla ja äläkä unohda vierailla paikallisten suosimissa Heurigen-viinituvissa!

Huvittele Praterissa

Leopoldstadtin kaupunginosa sijaitsee Wienin ydinkeskustan ulkopuolella. Useat viihtyisät ravintolat ja kahvilat, tori ekä huvipuisto kutsuvat viettämään mukavaa päivää. Alueen reunalla sijaitseva huvipuisto on nimeltään Praterin huvipuisto ja sen tunnetuin laite lienee puiston edustalla sijaitseva maailmanpyörä. Huvipuistoalueelle pääsee sisään ilmaiseksi, joten vaikka laitteet eivät sykähdyttäisikään, tivolitunnelmaa pääsee haistelemaan helposti niin halutessaan.

Risteile Tonavalla

 

Jokilaivoja ja risteilyjä löytyy joka lähtöön. Osa jokilaivoista kuljettaa jopa Bratislavaan saakka. Slovakian pääkaupunki ei ole kuin parin tunnin risteilyn päässä. Bratislavan laivat lähtevät Schwedenplatz-aukiolta, josta lippuja saa ostettua. Mikäli toiveena on pidempi risteily, yksi vaihtoehto on risteillä Budapestiin, jonne Wienistä on matkaa risteillen noin kuusi tuntia suuntaansa.

Tutustu Heurigen-viinitupiin!

 

Kaupungin laitamilla sijaitsevat Wienin metsät (Wienerwald) ovat hyviä paikkoja tutustua luontoon. Lähellä sijaitsee myös Heuriger-viinitupia, joissa pääsee maistamaan paikallisia viinejä. Mikäli olet matkustamassa Wieniin loppusyksystä, kokeile ihmeessä Strum-viiniä, joka on suosittu syysjuoma paikallisten joukossa.