Skip to content

Kanariansaaret ovat hurmanneet vuosia

 

 

 

 

Tämä kyseinen Espanjalle kuuluva saariryhmä, Kanariansaaret on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista. Lämmin sää ja kauniit rannat takaavat mukavan loman. Myös puhdas ilma, korkeat vuoret ja hyvä sijainti houkuttelevar turisteja. Saarilla vallitsee ainiainen kesä ja harvemmin talvellakaan lämpötila laskee alle 15°C. Kanariansaarten lämpötila ei kovin paljoa vaihtele, vaan pysyy 17-24°C paikkeilla ympäri vuoden. Saarilla on myös vähän sadetta.

Kanariansaarten kohokohtia ovat muun muassa karnevaalit, vuoret, monipuoliset rannat, jotka hyvin kaikille, niin lapsiperheille kuin pariskunnille. Eri saarilta löytyy erilaisia kohteita kuten lomakaupungit Las Palmas, Gran Canaria ja hieman rauhallisempi Fuerteventura. Playa del Inglés puolestaan vetää puoleensa edullisilla hinnoilla ja Teneriffan Puerto de la Cruz on myös ollut jo jonkin aikaa suomalaisten suosiossa.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: n. 2,2 miljoonaa (2022)

Hallinnollinen keskus: Santa Cruz de Tenerife ja Las Palmas de Gran Canaria

Lentoaika Helsingistä: n. 6h 40min

Matkustuskausi: Vilkkain sesonki alkukeväästä loppusyksyyn, myös vuoden ympäri

 

 

 

 

 

 

Kanariansaarten Must see -lista

 

Monipuolinen Gran Canaria

Yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista on Gran Canaria, voit viettää rennon rantaloman tai retkeillä vuoristoissa. Helpot liikkumismahdollisuudet takaavat paikallisbussit ja auton helppo vuokraaminen.

  • Kurkkaa Las Palmas karnevaali, joka on yksi Gran Canarian vanhimmista juhlista. Kaikki hienot asut, maskeeraukset, ajoneuvot ja teemat ovat näkemisen arvoisia!
  • Maspalomasin hiekkadyynit on eksoottinen näkemys Gran Canarialla. Tämä suuri hiekka-alue muuttaa muotoa tuulen puhaltaessa.

 

Nauti ikikeväästä Teneriffalla

Toiseksi suosituin matkakohde heti Gran Canarian jälkeen on Teneriffa. Teneriffaa kutsutaan ”ikuisen kevään saareksi”, eikä turhaan, sillä sielä on aina lämmintä muttei kuitenkaan liian kuuma. Teneriffalla on paljon harrastusmahdollisuuksia, huvipuistoja ja surffauspaikkoja.

  • Jos haluat viettää mukavan kaupunkiloman, Santa Cruz tarjoaa museoita, paikallistunnelmaa ja paljon nähtävää.
  • Teneriffan maisemassa kukoistaa tulivuori Teide. Pääset seikkailemaan ja ihailemaan Teideä köysiradalla, hissillä tai voit  valita haastavamman reitin.

 

Rentoile Fuerteventurassa

Rauhallinen Fuerteventura on oiva paikka niille, jotka haluavat rentoutua. Sieltä löytyy myös paljon harrasteita kuten, surffausta, pyöräilyä, golfausta ja monia vesiurheiluja.

  • Oceanarium Explorer järjestää retkiä, joilla pääset näkemään delfiinejä ja valaita, joka on hyvä aktiviteetti koko perheelle.
  • Sotavento on hyvin kaunis ranta, se on erityisesti surffaajille täydellinen paikka. Rannan matala puoli sopii myös lapsiperheille.

 

 

 

 

 

 

 

Käy vauhdittelemassa Siam Parkin vesipuistossa, käy uimassa merileijonien kanssa eläintarhassa ja huvittele suositussa huvipuistossa!

Hyppää Siam Park vesipuiston vauhtiin

Yhden Euroopan suurimman vesipuiston, Teneriffalla sijaitsevan Siam Parkin teemana on Thaimaan tropiikki. Vesipuisto sisältää tietysti vesiliukumäkiä ja leikkipaikkoja. Siam Parkista löytyy paljon erilaisia juttuja, jossa löytyy hurjempiakin haasteita. Puistosta on myös ravintoloita ja kahviloita.

Uiskentele Rancho Texas Lanzarote Parkissa

Tämä on saaren ainoa eläintarha, jossa voit myös uida. Eläintarhassa on laajasti villieläimiä ja esityksiä. Puistossa on myös mahdollisuus uida merileijonien kanssa! Lapsille löytyy paljon huvitusta villin lännen teeman mukaan.

Huvittele Holiday Worldissa!

Suurin puisto Kanariasaarilla, suosittu paikallisten sekä turistien keskuudessa sijatsee Maspalomassessa. Huvipuistossa on vuoristorata, kojuja, hylje- ja papukaijaesityksiä. Huvipuiston lisäksi alueella on keilahalli, kylpylä, kuntosali, kahviloita, ravintoloita ja yöklubeja.