Skip to content

Gran Canaria on täynnä aktiviteetteja

 

 

 

 

Gran Canaria on yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista, ja varmasti yksi syy tähän on monipuoliset aktiviteetit, sekä tietenkin suomalaisille suotuisa kesäilmasto. Gran Canaria on osa Espanjan Kanariansaaria ja on kolmanneksi suurin niistä. Saari on täynnä kulttuuria, rantoja ja rutkasti tekemistä. Myös erilaiset karnevaalit ja esimerkiksi vesiurheilulajit houkuttelevat lomailijoita.

Saarella on lämmin lähes ympäri vuoden, helppo liikkua julkisilla, hienot maisemat ja monta muuta asiaa, jotka tekevät Gran Canariasta loistavan lomakohteen. Gran Canaria varmasti tarjoaa jokaiselle jotain, rennoista rannoista vauhdikkaiseen vaellukseen. Suurin osa matkailijoista vierailevat saaren eteläosassa, sillä siellä sijaitsee suurimmat rannat, ostoskadut, sekä sieltä löytyy Maspalomasin hiekkadyynit.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 865 000 (2019)

Pääkaupunki: Las Palmas

Lentoaika Suomesta: n. 6,5 h

Matkustuskausi: Huhtikuu-lokakuu

Hintataso:

Olut: 2,00€

Taksi (aloitushinta): 2,60€ (0,60€/km)

Pääruoka-annos: 8€

Coca-cola: 1,40€

Tippi: ei pakollista

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canarian Must Do -lista

Ihanteellinen Las Palmas

Las Palmas   on Gran Canarian ja Kanariasaarten suurin kaupunki, se on myös yksi Espanjan suurimmista kaupungeista.

  • Playa de las Canterason on ranta Las Palmaksessa, lämmin sää ja tyyni meri ovat rannan valttikortteja. Rannan vieressä on paljon ravintoloita ja kahviloita.
  • Vanhassakaupungissa sijaitseva museo, Casa de Colon, kertoo Kanariansaarten historiasta. Sisäänpääsy on ilmainen.

Goottimainen Arucas

1800-luvun arkkitehtuuri ja vanhat rakennukset kukoistavat Arucassa, joka sijaitsee Gran Canarian pohjoisosassa.

  • Gootihtava, historiallinen ja kulttuurinen San Juan Bautista -kirkko komeilee torneillansa ja ikkunoillansa. Kirkon sisällä on taideteoksia, kuten maalauksia, patsaita ja veistoksia
  • Kaupunki on vanhojen rakennusten lisäksi tunnettu rommitehtaastaan. Tehtaaseen voi mennä vierailulle, ja siellä tarjotaan kierroksen lopuksi rommia. Tehtaasta voi myös ostaa sitä.

Toiminnallinen Maspalomas

Maspalomas on täynnä tekemistä ja omistaa laajat harrastusmahdollisuudet, kauniita hiekkarantoja ei tule myöskään unohtaa.

  • Jos haluat tehdä jotain jännittävämpää, vieraile Canaries Extreme -pisteellä. Siellä voi esimerkiksi soutaa kajakilla.
  • Saharamainen suuri hiekka-alue, Maspalomasin hiekkadyynit, on turvallinen tapa nähdä jotain eksoottista. Dyyneillä on myös mahdollista ratsastaa kameleilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Pidä hauskaa Palmitos Parkissa            

Palmitos Park on täynnä trooppisia eläimiä. Siellä on myös akvaarioita, kaktuspuisto ja perhostalo, apinasaari ja paljon muuta hauskaa nähtävää. Alueella järjestetään myös tapahtumia ja joihinkin eläimiin on mahdollista koskea.

Sukella syvyyksiin sukellusveneellä            

Puerto de Moganissa on mahdollista sukeltaa turvallisesti meren syvyyksiin. Tällä unohtumattomalla kokemuksella pääset näkemään monia vedenalaisia yllätyksiä 

Yövy luolassa                            

Jos haluat varman tavan irtaantua arjesta, Agüimesin luola-asunnot ovat täydellinen paikka. Luolissa on sähköt, vesi ja monelle yllätyksenä tuleva nykyaikainen varustus. Jos yöksi jääminen ei huvita, voi luoliin tutustua päiväretkillä taikka vierailla ravintolassa.