Skip to content

Puerto Rico tarjoaa aurinkoa ja rauhaa

 

 

 

 

Puerto Rico on yksi Gran Canarian suosituimmista lomakohteista. Jo klassikoksi muodostunut kohde sijaitsee suojaisassa poukamassa saaren eteläkärjessä, ja se on keskiarvojen mukaan yksi Kanarian aurinkovarmimpia paikkoja. Puerto Ricossa on lämmintä ympäri vuoden ja aallonmurtajat suojaavat satamaa tuulilta. Ei ole siis ihme, että se nauttii rantalomailijoiden ja lapsiperheiden suosiosta. Kohde on suomalaisten mieleen erityisesti talvisin, jolloin ilma ei ole liian kuuma. Lomatunnelmasta ja auringosta voi nauttia Puerto Ricon kuuluisilla rannoilla tai hotellien viihtyisillä uima-altailla.

Eloisassa Puerto Ricossa on elämänjanoiselle monenlaisia aktiviteettejä; urheilumahdollisuuksia, hulppeita ostospaikkoja ja idyllisiä ravintoloita. Kohteesta löytyy paljon tekemistä, joka sopii kaiken ikäisille perheen pienimmistä aina vanhempiinkin. Rauhallisuutensa ja monimuotoisten aktiviteettiensä vuoksi matkailukohde sopii erinomaisesti lapsiperheille. Puerto Rico on rakennettu rinteeseen, eli alueella on paljon rappusia. Korkeuserojen vuoksi Puerto Rico ei ole soveltuva vaunuille, pyörätuolilla liikkuville tai liikuntaesteisille.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 838,397 (2010)

Pääkaupunki: Puerto Rico

Lentoaika Suomesta: n. 6h 40 min

Matkustuskausi: Huhtikuu-lokakuu

Hintataso:

Olut: 2,0€

Taksi (aloitushinta): 3,0€ (1,55€/km)

Pääruoka-annos: 11,50€

Coca-cola: 1,10€

Tippi: ei pakollista

 

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Puerto Rico Must See -lista

Rannat

Puerto Rico on auringonpalvojan unelmakohde, jonka kuuluisa ranta on erittäin suosittu. Rannalla voi esimerkiksi istua terassilla, ruokailla, nauttia auringosta tai uida sinisessä merivedessä.

  • Aallonmurtajien vuoksi ranta on tyyni ja sopii myös lapsille.
  • Ruuhkaisimpina aikoina ranta saattaa olla täynnä, mutta reilun kilometrin kävelymatkan päässä sijaitsee kaunis vaaleahiekkainen ranta, Playa de los Amadores.

Vuokraa auto

Puerto Ricossa kannattaa vuokrata auto, jolloin pääsee helposti näkemään koko saaren kohokohdat vain parissa päivässä. Voit kätevästi lähteä läheiseen Puerto de Moganin kylään, tai vaikka Las Palmasiin.

  • Liikenteessä on oltava varovainen mäkisen maaston vuoksi. Auton vuokraus onnistuu esimerkiksi hotellien tai yksityisten vuokrausfirmojen kautta.
  • Puerto Ricosta on myös hyvät bussiyhteydet Playa del Inglésiin ja Las Palmasiin.

Aktiviteettejä

Puerto Rico tarjoaa lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Upea merellinen sijainti luo hyvät puitteet kalastukselle, sukellukselle ja merimatkoille. Puerto Rico on ihanteellinen patikointiin ja tarjoaa myös monia muita urheilumahdollisuuksia. Lyhyen ajomatkan päästä löytyy hyvät golf-mahdollisuudet lajista kiinnostuneille.

  • Lapsiperheille sopivia aktiviteetteja kohteessa ovat esimerkiksi vesipuisto, Angry Birds -huvipuisto ja minigolfia.
  • Aktiviteettien kirjo on laaja, ja Puerto Ricossa on myös rikkaat ravintola- ja ostosmahdollisuudet.

 

 

 

 

 

 

Kanarian Venetsia

14 km Puerto Ricosta sijaitsee idyllinen Puerto de Mogan, jota on kutsuttu myös Kanarian Venetsiaksi. Ihana pikkukylä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen, ja sinne voi tehdä vaikka päiväreissun. Puerto de Moganissa kannattaa syödä illan hämärtäessä kalaravintolassa, sillä se on tunnettu muun muassa niistä.

Teemapuistojen vilinää kaikenikäisille

Puerto Ricolla riittää tekemistä jos rannalla löhöily alkaa kyllästyttää. San Augustinissa sijaitsee Gran Canarian villin lännen kylä Sioux City, joka viihdyttää kaikenikäisi. Palmitos Parkissa voi taas nähdä upeita lintulajeja ja kasveja, sekä jopa delfinaariossa delfiinejä. Trooppinen teemapuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Puerto Ricosta. 

Playa de Ingles

Yöelämää ja vilskettä kaipaavalle löytyy Playa de Ingles aivan Puerto Ricon läheltä jossa juhlat eivät lopu. Playa del Inglesin läheltä löytyvät myös Maspalomasin upeat hiekkadyynit, jotka muistuttavat jotakin eksoottisemmankin maan aavikkoa. Dyynit pääse ylittämään myös kamelilla ratsastaen, jos kaipaa hieman seikkailua.