Skip to content

Ateena on tunnettu antiikin nähtävyyksistä

 

 

 

Upean Kreikan pääkaupunki Ateena on historiallisten nähtävyyksiensä ansiosta yksi Euroopan tärkeimmistä kaupungeista ja matkustuskohteista. Se tarjoaa lomailijalle uskomattomien antiikin raunioiden lisäksi lämpöä, kulttuuria ja sykkivää kaupunkielämää unohtamatta Kreikan herkullista ruokakulttuuria. Ateenaa pidetään myös länsimaalaisen elämäntavan ja demokratian synnyinsijana.

Talousvaikeuksiakin nähnyt Ateena ei ole ensinäkemältä se kaunein kaupunki, mutta hetken päästä näyttää parhaat puolensa, jos sille antaa mahdollisuuden. Ateenasta löytyy upeita pikkukujia ja aukioita täynnä kahviloita ja ravintoloita. Kaupungissa on myös useita ihania keskuspuistoja, jonne voi vetäytyä rauhoittumaan kaupungin vilskeestä. Ateenan uudemmilta puolilta löytyy katutaidetta ja trendikkäitä pieniä baareja.

Info: 

Valuutta: Euro (€)
Kieli: Kreikka
Väkiluku: 3,15 milj.
Pääkaupunki: Ateena
Matka-aika: n. 3,5 h
Matkustuskausi: Huhtikuu-Lokakuu

Hintataso: 

Olut: 4,0€
Taksi (aloitushinta): 3,30€ (0,80€/km)
Pääruoka-annos: 10€
Coca-cola: 1,40€
Tippi: ei pakollista

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Ateenan Must do -lista

Akropolis

Ateenan ylle kohoava antiikin Kreikan linnavuori Akropolis on yksi Ateenan, ellei koko Euroopan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Akropolis oli antiikin Kreikan asutuksen keskus sekä kaiken uskonnollisen toiminnan keskus. Akropolis tunnetaan erityisesti suuresta Parthenonin temppelistä, Erekhtheionista sekä Propylaia-porttirakennuksesta.

  • Akropoliksella käymiseen kannattaa varata hyvin aikaa, ja sinne ei kannata ainakaan keskikesällä mennä välttämättä keskipäivän aikaan. Muista myös vesipullo!

Monastiraki ja Plaka

Monastirakin ja Plakan alueet ovat Ateenan viihtyisimmät, ja niihin kannattaa matkailijan tutustua, ehkäpä muutamaankin otteeseen. Pittoreskit alueet sisältävät runsaasti pieniä katuja täynnä kauppoja, kojuja ja ihania kahviloita sekä ravintoloita.

  • Monastiraki tai Plaka ovat myös oivallisia paikkoja viettää perinteinen kreikkalainen taverna-ilta täynnä ruokaa ja musiikkia.

Museot

Akropoliksen lisäksi Ateena on muutenkin täynnä ainutlaatuista kulttuuria ja historiaa. Ateenan tärkeimmät museot ovat Akropolis Museum, kansallinen arkeologinen museo, kansallinen historiallinen museo ja kansallisgalleria. Akropolis Museossa kannattaa ehdottomasti käydä itse Akropoliksen jälkeen, sillä museo sisältää valtavasti lisää antiikin reliikkejä ja kiinnostavia yksityiskohtia.

  • Akropolis Museum on äänestetty myös maailman parhaaksi museoksi.

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Sounio

Sounio sijaitsee n. 45 minuutin automatkan päässä Ateenasta, ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, jos aikaa Ateenassa on hieman enemmän, tai haluaa nähdä jotakin hieman erilaista. Sounion historialliset jäännökset jäävät usein Akropoliksen varjoon, mutta ovat silti näkemisen arvoiset. Souniossa sijaitsee Poseidonin temppeli sekä myös upeita rantoja. Sounio on myös verraton paikka auringonlaskun katselemiseen. 

Piraeus

Jos etsit Ateenasta hieman enemmän rauhaa, kaupungin vanha satama on hyvä paikka tähän. Piraeuksen alueella kadut ovat kauniita ja näkymä satama-alueelle upea. Piraeuksella sijaitsee myös ulkoilmateatteri Vaekeio Theater, jossa järjestetään usein kesäaikaan upeita modernin ja kansanmusiikin konsertteja. Piraeuksella kannattaa myös ehdottomasti syödä jossakin ranta-alueen ravintoloista mereneläviä; ne ovat uskomattoman tuoreita.

 

Exarcheia

Jos haluat tempautua oikein kunnolla ja nähdä palan aitoa Ateenaa, suuntaa Exarcheiaan. Exarcheia on paikallisten asuttama alue yliopiston lähellä, ja viimeiset lamavuodet ovat jättäneet alueella jälkensä. Exarcheiassa on loputtomasti katutaidetta ja myös esimerkiksi hylättyjä taloja. Alueella on myös ainutlaatuisia pieniä musiikki, sarjakuva ja taideliikkeitä. Suhtaudu alueeseen kuitenkin varovaisuudella; jos kuulet vaikkapa mielenosoituksesta, kannattaa poistua.

Hyödyllisiä linkkejä: 

Viralliset sivut
Lonely Planet Kreikka
Wikitravel