Skip to content

Kos tarjoaa rauhaa sekä aktiviteetteja

 

 

 

 

Kos on tunnettu aiempina vuosina nuorten bilesaarena, mutta enää se ei ole sitä. Vaikka yöelämääkin Kosilta löytyy, tarjoaa saari myös rauhaa esimerkiksi pariskunnille, perheille tai muuten vain sitä kaipaaville. Turkin kupeessa sijaitseva saari kuuluu Dodekanesian saariryhmään kuten Rodos, ja sitä on myös kutsuttu yhdeksi Egeanmeren kauneimmista saarista.

Kos tarjoaa lomailijoille valinnanvaraa runsaasti, ja tekemistä löytyy halutessaan vaikka enemmänkin kuin viikoksi. Kosilta löytyvät tietysti upeat aurinkorannat ja turkoosit vedet, herkullinen kreikkalainen ruoka ja paikallisten ystävällinen kulttuuri, mutta myös nähtävyyksiä sekä luontokohteita. Kos sopii erinomaisesti myös vaikka patikointiin tai vaikka pyöräilyyn.

Info:

Valuutta: Euro (€)
Kieli: Kreikka (mutta kohteessa pärjää englannilla)
Väkiluku: 34 000
Pääkaupunki: Kos
Matka-aika: 3,5 h
Matkustuskausi: Huhtikuu-Marraskuu (periaatteessa vuoden ympäri)

Hintataso:

Olut: 3,30€
Taksi (aloitushinta): 3,00€ (1,85/km)
Pääruoka-annos: 8,00€
Coca-cola: 1,20€
Tippi: ei pakollista

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosin Must see -lista

Rantalomailu

Kosilla aurinkoa ja hellettä riittää kesäpäivinä, joten rannat houkuttelevat monia lomailijoita. Kosin kaupungin suosituin (ja näin ollen myös ruuhkaisin) ranta on karkeahiekkainen Lambin ranta, ja se sijaitsee siis itse Kosin pääkaupungissa. Muut kaupungin rannat ovat kivikkoisia, eivätkä niin viihtyisiä. Muualta saaresta hieman kauempaa löytyy upeita valkeita hienohiekkaisia rantoja, kuten Tigaki ja saaren hienoimpana pidetty eteläosasta löytyvä Paradise Beach.

  • Muita viihtyisiä rantoja Kosin saarella ovat Agios Stefanos ja Kamari.

Kosin pääkaupunki

Kosin samanniminen pääkaupunki on saaren suosituin lomakohde, ja myös suurin osa saaren paikallisista asuu pääkaupungissa. Kaupungissa kannattaa viettää yksi lomapäivistä samoillen pitkin katuja. Vaikka kaupunkia on uudistettu useaan kertaan, kaupungista löytyy runsaasti raunioita useasta eri kohtaa. Esimerkiksi keskustassa sijaitseva roomalainen amfiteatteri on käymisen arvoinen.

  • Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Asklepionin temppelialue

Jos historialliset nähtävyydet ja kreikkalainen antiikki kiinnostavat, Asklepionin temppelialue on Kosin tärkein ja hienoin kohde tähän tarkoitukseen. Temppelialue sijaitsee 4 kilometriä keskustasta vuoren rinteessä. Temppelialue on omistettu Hippokrateelle, joka on syntynyt Kosilla, ja jota pidetään yleisesti länsimaisen lääketieteen isänä. Temppelialueella on mielenkiintoinen historia, ja se on toiminut myös muinaisena sairaalana.

  • Temppelialueelta avautuu myös todella upea näkymä Kosin kaupunkiin ja merelle.

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Kuumat lähteet

Jos Kosilla haluaa kokea jotakin hieman erilaista, kannattaa ehdottomasti suunnata Agios Fokain Thermai kuumille lähteille. Vuoret valuttavat polttavan kuumaa vettä sisältään, ja rannan tuntumaan on rakennettu pieni kiviallas, jossa vesi sekoittuu meriveteen ja on mukavan uimakelpoista. Kohteesta löytyy myös pieni taverna. Thermai on todella tunnelmallinen kohde iltahämärässä.

Veneellä Turkkiin

Kos sijaitsee aivan Turkin kupeessa, joten lomailija voi yhdistää reissuunsa toisessa maassa vierailemisen, ja vielä todella helposti. Kosilta pääsee veneellä Turkin puolelle antiikin Halikarnissokseen eli Bodrumiin vain 45 minuutissa, ja lauttoja kulkee päivittäin. Bodrum on todella upea ja tunnelmallinen kaupunki, jonka ehtii jo nähdä suhteellisen hyvin yhden päivän aikana.

Pyöräily saaren ympäri

Jos kaipaat hieman aktiivisempaa lomaa, on Kosin saaren ympäri mahdollista pyöräillä. Pyöräillen saaren näkee aivan toisesta näkökulmasta, ja itse matkantekokin on kokemus. Kosin saarella on runsaasti hyvä pyöräreittejä, ja kaupungista saa vuokrattua hyvät varusteet reissuun. Pyöräreissun tehneet sanovat usein, että se on paras tapa nähdä Kos!