Skip to content

Santorini hurmaa kauneudellaan

 

 

 

 

 

 

Santorini on yksi Kreikan, ja ehkäpä koko maailman, kuuluisimmista kohteista ja usein esimerkiksi epätodellisen upeat kuvat Santorinin valkoisista kaduista ja auringonlaskusta edustavat kuvaa koko Kreikasta maailmalla. Santorini on kuuluisa upeista valkeista kylistään Fira ja Oia, sinisestä merestään sekä auringonlaskustaan. Santorini on myös perinteinen romanttinen lomakohde ja esimerkiksi erittäin suosittu häämatkakohde.

Yltiöromanttisuudestaan huolimatta Santorinille matkustaakseen ei tarvitse olla vastarakastuneen pariskunnan toinen osapuoli, sillä ’’Kreikan kauneimmalla saarella’’ on paljon muutakin tarjottavaa. Saarella on monta erilaista kohdetta, jotka tarjoavat lomailijoille eri asioita. Santorini on myös pitkään ollut Kreikan reppureissaajien ja saarihyppelijöiden listalla. Saarelta löytyy maisemien lisäksi ihanaa kreikkalaista ruokaa, historiaa, rantoja ja jopa yöelämää.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Kreikka (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 15 500 (2023)

Pääkaupunki: Fira

Matka-aika: n. 4 h

Matkustuskausi: Toukokuu- Lokakuu

 

 

 

 

 

Santorinin Must do -lista

Auringonlasku Oiassa

Santorinilla lomailevan on ehdottomasti mentävä katsomaan yksi maailman kuuluisimmista auringonlaskuista. Paras paikka katsella on saaren pohjoisosassa sijaitseva kylä Oia, ja auringonlaskun katselemiseen löytyy monia vaihtoehtoja. Jos haluaa nähdä romanttisen auringonlaskun meren ylle kattavista terassiravintoloista, varaus tulee tehdä yleensä ajoissa.

  • Auringonlaskun näkee myös Oian kaduilta, ja monet ihmiset kerääntyvät tiettyihin paikkoihin katselemaan laskua muutaman kylmän juoman kanssa.

Pääkaupunki Fira

Santorinin pääkaupunki Fira on Oian lisäksi se kylä, joka vilahtelee kaikissa postikorteissa, joita Kreikassa myydään. Fira on täynnä upeita valkoisia katuja jotka kiemurtelevat ylös ja alas saaren rinnettä, luksushuviloita ja hotelleja, ravintoloita, henkeäsalpaavan upeita terasseja ja ihania pikkuliikkeitä. Firaa pitkin käyskennellen voi viettää usean päivän, ja iltahämärällä kaupunki näyttäytyy myös täysin eri valossa.

  • Fira on paikka missä majoittua, jos haluaa kaiken olevan kävelyetäisyydellä, mutta ranta onkin sitten hieman kauempana.

Rantalomailijan Kamari

Kamari on suosittu kohde Santorinilla niille, jotka etsivät lomaltaan ensisijaisesti aurinkoa ja rantaelämää. Kamari on myös hieman rauhallisempi kuin Fira, joten se sopii myös perheille. Kamarilta löytyy myös ravintoloita ja illanviettopaikkoja sesongin aikaan, idyllisesti rantabulevardin varrelta. Kamarilla on useita hienoja rantoja aivan kävelyetäisyydellä.  Saaren pisin ranta löytyy Perissasta, jonne pääsee helpoiten Kamarista vesitaksilla.

  • Kamarilta pääsee myös vierailemaan Firassa ja Oiassa, esimerkiksi bussilla.

 

 

 

 

 

Käy tutustumassa hienoihin historiallisiin nähtävyyksiin, hyppää skootterin selkään ja lähde hurjastelemaan ympäri saarta ja suuntaa veneellä turkooseille vesille!

Historiallisia nähtävyyksiä

Santorini ei ole pelkästään romantiikkaa, rantoja ja auringonlaskuja. Saarelta löytyy myös historiaa; Skarosin muinainen puolustuslinnake sijaitsee muutaman kilometrin päässä Firasta. Santorinin merkittävin arkeologinen kaivaus on Akrotiri, ja se sijaitsee saaren eteläkärjessä. Aktoririn maaperästä paljastuu muinaisen minolaisen kaupungin jäänteet.

Hurjastellen ympäri saarta

Paras ja myös ehdottomasti seikkailullisin tapa nähdä Santorinia on vuokrata skootteri tai mönkijä. Vikkelällä moottoriajoneuvolla pääsee kätevästi ympäri saarta, ja voi nähdä kaikki haluamansa kohteet huolehtimatta julkisesta liikenteestä. Skootterilla tai mönkijällä ajeleminen on erittäin suosittu liikkumistapa monissa Kreikan saarissa. 

Veneretkelle!

Santorinilta pääsee myös merelle, jos sitä halajaa. Alhaalta satamasta löytyy useita retkien tarjoajia, moneen eri aktiviteettiin. Veneretkellä voi yksinkertaisesti seilata turkooseilla vesillä auringosta ja virvokkeista nauttien, tai sitten voi valita hieman aktiivisemman matkan. Retkiä löytyy esimerkiksi kalastamiseen ja snorklailuun, ja snorklailu onkin suositeltavaa Santorinilla.