Skip to content

Dubrovnik sokaisee kauneudellaan

Dubrovnik on Kroatian yksi suosituimmista matkakohteista. Etelä-Kroatiassa Adrianmeren rannalla sijaitseva rantakaupunki omaa upean ja kirkkaan rantamaiseman. Paras matkustuskausi Dubrovnikiin on keväisin ja syksyisin, sillä kesällä lämpötilat kipuavat herkästi todella kuumiksi ja kaupunki täyttyy matkailijoista. Kesäkaudella on helppo löytää lentoja suoraan Helsingistä.

 

Kaupunki on rento ja välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä, mikä tekee kohteesta helposti lähestyttävän ja mutkattoman. Dubrovnik tarjoaa tekemistä shoppailijoille, sillä kauppavalikoima on runsasta ja hintataso Suomeen verrattuna edullinen. Eriväristen tiilien värittämä kaupunki tarjoaa kävijälleen kulttuurielämyksiä ja kiinnostavia historiallisia kohteita.

Info

Valuutta: Kroatian kuna (HRK)

Vaihtokurssi: 1€ = n. 7.5 kunaa

Kieli: kroaatti (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: n. 4.4 miljoonaa

Pääkaupunki: Zagreb

Lentoaika: n. 3.5 h

Hintataso

Olut 2-3 €

Taksi (aloitushinta): 2,64€  (0,66€/km)

Pääruoka-annos: 7-8€

Coca-cola: 1,60€

Tippi: hienommassa ravintolassa n. 10%.

 

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

 

Dubrovnikin Must do -lista

Edullisia ostoksia!

Hintataso Suomeen nähden on suhteellisen edullinen ja shoppailusta pitävälle Dubrovnik tarjoaa hyviä mahdollisuuksia.

  • Grad eli vanhakaupunki on paras paikka mausteiden ja tuliaisten ostoon, sillä kujilta löytyy kojuja joka lähtöön. Vanhasta kaupungista löytyy myös upeita pieniä liikkeitä, joista löytyy käsintehtyjä pieniä lahjoja ja pientavaraa.
  • Ostoskeskukseen haluavalle hyvä vaihtoehto on DOC Kerum –ostoskeskus, josta löytyy monipuolisesti erilaisia liikkeitä ja vaatekauppoja, joiden hintataso on edullisempi, kuin Vanhassakaupungissa.

Vanhakaupunki ja sen muurit

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Vanhakaupunki on käymisen arvoinen kohde. Kapeat kujat kutsuvat keskiaikaan – aukiot ja sisäpihat kutsuvat tutkailemaan niitä tarkemmin. Ravintoloita, kahviloita ja kauppoja löytyy runsaasti. Tämän lisäksi Vanhakaupunki on tiedetty historiallisista rakennuksistaan, kuten museoista ja kirkoistaan.

  • Vanhankaupungin muureille pääsee Pilen porteilta ja muurilta avautuvat näkymät Dubrovnikiin, Vanhaankaupunkiin ja Adrianmerelle.
  • Ruuhkaisin aika on kesällä puolesta päivästä kello neljään.

Dubrovnikin rannat kutsuvat

Aivan Vanhankaupungin kupeesta löytyy myös Dubrovnikin keskustan alueen vilkkain ranta, joka on turistien suosiossa. Banje on erityisesti nuorempien matkailijoiden suosiossa ja kesäisin rantojen baarit ja aurinkotuolit täyttyvät nopeasti. Lapsiperheille paras vaihtoehto on Lapadin ranta, josta löytyy ohjelmaa koko perheelle.

  • Lapadista pääsee kävellen Babin kuk niemimaalle, jonka toiselta puolelta löytää Copacabana-rannan, joka on hauska pikkukiviranta.
  • Lokrumin saarelta löytyy myös normaalirantoja ja uskaliaimmille nudistiranta.

 

Mljetin saari ja kansallispuisto

Upean vehreä Mljetin saari on suosittu kohde, joka on erityisen tiedetty kansallispuistostaan, josta löytää toinen toistaan kiinnostavampia kasvi- ja eläinlajeja. Dubrovnikista on helppo tehdä päiväretki Mljetiin – laivamatka kestää parisen tuntia. Saarelta löytyy myös kauniita rantoja, joista yksi suosituimmista on koko perheelle sopiva, kahteen osaan jaettu Saplunara.

Kaapelivaunun kyydissä Srd-vuoren huipulle

Vanhankaupungin kupeesta voit nousta kaapelivaunuun, joka kuljettaa sinut kaupungin yläpuolelle yli 400 metrin korkeuteen Srd-vuorelle. Huipulta avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit. Kaapelivaunukyyti kestää noin neljä minuuttia ja maksaa kymmenisen euroa (70 kunaa). Kaapelivaunulla voi mennä molempiin suuntiin, mutta mikäli reippailu kiinnostaa, niin harkitse kävelyä vuorelta alas samalla maisemista nauttien.

Laivalla Lokrumin saarelle

 

10 minuutin laivamatkan päässä Dubrovnikin edustalla sijaitseva Lokrumin saari tarjoaa kävijälleen runsaasti rantoja ja kasvillisuutta, jota ihailla. Saarella aika kuluu esimerkiksi erinäisten metsäpolkujen ja luontonähtävyyksien parissa. Tämän lisäksi saarella pääsee käymään kasvitieteellisessä puutarhassa ja luostarin raunioissa.

Hyödyllisiä linkkejä

Visit Croatia
Lonely Planet Dubrovnik

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!