Skip to content

Hidden Treasures

Matka 2019 -messujen kätketyt helmet. Huomioithan, että kyseiset kohteet eivät välttämättä ole mukana 2020 -tapahtumassa. Tarkista mukanaolo ylävalikon Yritykset-osiosta.

Hidden Treasures – Kätketyt helmet

Matka 2019 –messujen pääteema oli Hidden Treasures! Matkailu on seikkailua: uusien paikkojen, ihmisten ja toisinaan myös itsensä etsimisen ja löytämisen hetkiä. Hidden Treasures -teema kunnioittaa etsivää, seikkailunjanoista matkailijaa, joka haluaa löytää paikkoja ja kokemuksia, joita voidaan kuvailla sanoilla rohkea, innovatiivinen, tuntematon, jännittävä ja jopa hiukan outo.

Joko tunnet nämä kotimaan aarteet 2019 tapahtumasta:

 

Visit Kainuu – Hossa

Hossan luontokeskus avaa kulkijalle alueen historiaa ja tarjoaa retkivinkit Hossan kansalllispuiston parhaimpiin luontokohteisiin. Mäntyjen lomassa harjulta toiselle johdattavat helppokulkuiset polut ja kristallinkirkkaat vesistöt ihastuttavat kauneudellaan. Mystiikkaa maisemaan tuovat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jylhä kanjonijärvi Julma-Ölkky. Suomen 40. kansallispuisto Hossa on kruununjalokivi Suomen kansallispuistojen joukossa.

Kurkista alueeseen

Visit Kainuu – Raate

Raatteen alueelta löytyy runsaan sotahistorian lisäksi elämyksellisiä ohjelmapalveluita, ainutlaatuisia retkiä ja mahdollisuus villieläinten tarkkailuun karhukojuissa. Majoitu mukavasti ja helposti – tunnelmallisissa mökeissä tai viihtyisissä huoneistoissa. Raatteen Portin talvisotanäyttely, kivikenttä, Talvisodan Monumentti ja muut muistomerkit tien varrella sekä tien päässä Jatkosotanäyttely ja Vartiomuseo kertovat seudun sotahistoriaa vaikuttavasti.

Tutustu alueeseen

Arctic Land Adventure – Vasaran porotila

Kilpisjärvellä saamelaisalueen ytimessä sijaitsee Vasaran porotila. Tilanhoitaja Nils-Matti Vasara on poromies jo 12. sukupolvessa. Komean Peeratunturin juuressa, kirkasvetisen Peerajärven rannalla ilma on puhdasta ja taivas niin lähellä, että tähtiä ja revontulia voi melkein koskettaa. Täällä tutustut poroihin, nautit Lapin puhtaasta luonnosta ja revontulien mahtavasta valoshow’sta sekä nukut ylellisessä lasi-iglussa!

Lue lisää

Liminka – Liminganlahti

Hurmaava Hotelli-Ravintola Liminganlahti, sijaitsee Limingassa, Oulun lähellä. Minihotellin tyylikkäissä huoneissa on lintuteema. Saman katon alta hotellista löytyy myös Suomen ainoa lintuihin keskittynyt näyttely. Kuuden huoneen hotellissa on luonto lähellä: ulko-ovelta lähtee polku lintutornilla, jossa voi ihailla lintujen lisäksi Natura suojeltua kosteikkoa. Ihanan mökkimäisen tunnelman kruunaa pihan nuotiopaikka.

Lue lisää hotellista

Lampivaaran Ametistikaivos

Pyhä-Luoston kansallispuiston ametistit alkoivat kiteytyä 2000 miljoonaa vuotta sitten. Jääkaudet sekä eroosio paljastivat ametistiesiintymän Lampivaaran huipulla.

Ametistikaivos toimii kestävällä ja luontoa kunnioittavalla tavalla, koneellista kaivuutyötä  ei tehdä tällä kaivoksella ollenkaan.

Lampivaaran Ametistikaivos

Tonttula

Tonttulan Elämyskylä on yhdessä Lodgehotelli Taivaanvalkean kanssa ainutlaatuinen kokonaisuus Ounasjoen rauhallisessa rantamiljöössä. Koe Lapin taika ja hengitä Euroopan puhtainta ilmaa.

Ympärivuotinen elämyskylä aktiviteetteineen pohjaa tarinoihin, satuihin, kulttuuriin, fantasiaan ja mytologiaan.

Lue lisää Tonttulasta

Tapahtumakaupunki Hyvinkää

Tapahtumakaupunki Hyvinkää esittää: Suomen suurin rockfestivaali Rockfest ja kattaus rockin suurimpia nimiä.  Ritchie Blackmore’s Rainbow – Rock Memories 2019 -konsertti. IskelmäKesä-festivaali ja kotimaiset kärkinimet.  Red Carpet -festivaali ja kotimaiset elokuvat, tekijät, hyvä ruoka ja musiikki.

Metsäkaupunki Hyvinkää

Hyvinkäällä metsä ja luonto ovat lähellä: Kesällä avataan keskustaan Terveysmetsä, jonka tekemisessä on hyödynnetty terveysmetsätutkimuksen tuloksia. Hyvinkään Sveitsin puiston upea harjuluonto ja puiston retkeilyalue. Reittien varrelta löytyy tulentekopaikkoja ja laavuja, uimapaikkoja sekä myös telttailuun sopivia alueita. Lisäksi löytyy 7 luontopolkua ja  kulttuuripolku.

Lue lisää patikoinnista

Cirkus Hostel Holken

Cirkus Hostel Holken -hostellissa yövyt joko aidossa sirkusvaunussa tai hirsituvissa sekä chillaat sirkusteltassa. Aterioista pääset nauttimaan antiikkihuonekaluin sisustetussa 130-vuotiaassa hirsirakennuksessa kuunnellen samalla isännän flyygelillä säestämää serenadia.

Tutustu hostelliin

Tundrea – Kilpisjärvi

Kaunista mutta monelle tuntematonta Kilpisjärveä on kutsuttu Suomen Alpeiksi. Monelle on yllätys, että  Suomesta voi löytää jotain tämmöistä; jylhää, karun kaunista, oikeita tuntureita, korkeuseroja sekä aitoa tundraa – puutonta ylänköä.

Kilpisjärvi on Lapin parhaiten varjeltuja salaisuuksia ja parhaita paikkoja bongata revontulia. Tundrean lomakylä on valintasi Kilpisjärvellä.

Lue lisää Tundreasta

Vantaa

Vantaa on vastakohtia, jotka mahtuvat samaan kaupunkiin. Vantaa on kansainvälinen ja silti paikallinen. Vantaa on pääkaupunkiseutua, kiinteästi yhteydessä muuhun Suomeen ja maailmaan. Moderni ja aina perinteikäs.

Tutustu Vantaaseen

Langin Kauppahuone

Raahe tarjoaa matkailijoille aitoja tarinoita tsaarin ja kuninkaan vierailuista kaupunkiin. Yövy Langin Kauppahuoneella: elämyksellisestä 1800-luvun kahvila-ravintolasta, puodista ja majatalosta löytyy myös juhla- ja kokoustilat. Tilaa elämää Langin Kauppahuoneella -opastus tai nauti upeasta Saaristoviikonlopusta 1800 -luvun tunnelmissa.

Lue lisää

Aarteita maailmalta vuoden 2019 tapahtumassa:

RCL Cruises – Silent Disco

RCL:n laivoilla jokaisella risteilyllä vähintään yhden kerran toteutettava kokemus kuvastaa omalta osaltaan RCL:n innovatiivisuutta, joka alkaa jo laivan rakennuksesta.

Silent Discossa musiikki tulee kuulokkeista. Kävijän valittavana on kolme eri musiikkivaihtoehtoa ja kuulokkeiden valo kertoo samalla taajudella olevat.

Tutustu yritykseen!

Loma Marchessa

Vuokraa huvila, mökki, maalaistalo tai uima-altaalla varustettu asunto henkeänsalpaavan kauniissa Marchessa,  keskisessä Italiassa. Huolella itse valitsemamme lomakodit ovat hyvin hoidettuja paikallisen arkkitehtuurin helmiä moderneilla vaikutteilla. Asunnot Marchen kauneimmilla paikoilla sijaitsevat kaupunkien ulkopuolella, rauhallisessa ja idyllisessä ympäristössä. Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan lomasta!

Lisätietoja

Hotel Senior – Cattolica

Erinomainen tukikohta lomalle, sillä läheisyydessä on mahtavia retkikohteita kuten San Bartolon luonnonpuisto hyvine pyöräily- ja patikointimahdollisuuksineen henkeäsalpaavilla maisemilla höystettynä. Maailman vanhin tasavalta San Marino sekä Italian kauneimmaksi linna-alueeksi äänestetty Gradaran linna ja kylä ovat kiinnostavia retkikohteita. Itse Cattolica tarjoaa mainiot puitteet rantaelämästä ja italialaisesta elämänmenosta nauttimiseen.

Tutustu hotelliin

Gauja-jokilaakso

Luonnonpuisto suojelee ikiaikaisen Gauja-jokilaakson ja ympäröivien alueiden monipuolista luontoa. Nauti vanhojen linnojen tunnelmasta, virkisty muinaisilla pyhillä paikoilla ja rentoudu parantavilla lähteillä. Kosketa kuninkaiden istuttamia puita, kuuntele äänesi kaikua hiekkakivikallioista ja anna luontopolkujen johdattaa sinut vehreisiin metsiin. Tutustu alueeseen patikoimalla, pyöräilemällä, ratsastamalla tai laske lempeästi virtaavaa Gauja-jokea veneellä.

Lue lisää!

Madagaskar

Itä-Madagaskarin Andasibe-Mantadian kansallispuisto koostuu Mantadian luonnonpuistosta ja Analamazaotran luonnonsuojelualueesta. Eläimistö on poikkeuksellisen monipuolista: alueella elää yksitoista erilaista makilajia ja 37 eri matelijalajia. Erilaiset patikointiretket ja muu ulkoilu kansallispuiston metsissä ovat matkailijoiden suosiossa. Täällä matkailija nauttii Itä-Madagaskarin upeista maisemista omaan tahtiinsa.

Madagaskar

Vehreälle ja idylliselle Palmariumin luonnonsuojelualueelle pääsee veneellä Kuninkaidenjärven ja Pangalanesin kanaalin kautta. Ympäröiviltä järviltä pääsee kävelysiltaa pitkin Intian valtameren syleilyyn. Turkoosi meri ja orkideoiden reunustama valkoinen hiekkaranta ovat täydellinen paikka rentoutua. Palmariumin alueella elää indrejä, vareja, harjamakeja ja punavatsamakeja. Lisäksi siellä voi nähdä monia pieniä sammakkolajeja.

Gasparilla

Länsi-Floridan Fort Myersin ja Sanibelin edustalla sijaitsevalla pienellä Gasparillan saarella lomailet kuin presidentti konsanaan. Saari on ollut vuosia presidenti George W. Bushin perheen suosikkilomakohde. He majoittuvat mieluiten Gasparilla Innin lomakeskukseen, jossa golfata, pelata tennistä sekä krokettia, käydä kuntosalilla ja joogata. Lomakeskuksessa on myös kylpylä, useita ravintoloita sekä oma satama, josta pääsee kalastusretkille.

Angola

Angola tarjoaa kulttuuri- ja luontoelämyksiä, ranta-elämää, villieläinsafareja, käsitöitä ja kuvanveistoa, ja paljon paljon muuta.

Tiheän, vuoristoisen ja koskemattoman viidakon läpi kulkeva veneretki Kalandulan vesiputouksille, lounas pysähdyspaikalla keskellä villieläinten luonnollista asuinympäristöä, antautuminen paikallisen musiikin vietäväksi rantabileissä tai akustisella keikalla, ja tanssimista hauskassa seurassa aamuun saakka.