Skip to content

Yksin matkustaminen – Uskallus kannattaa

Unelmakohteet myös yksinmatkustavalle löydät Matkamessuilta

Yksin matkustaminen – Uskallus kannattaa

Lukuaika 2-4 minuuttia

Yksin matkustaminen jo ajatuksen tasolla nostaa mieleen niin vapauden tunnetta kuin pelkoakin ja kaikkea siltä väliltä. Jopa kokenut reissaaja käy läpi tunteiden vuoristoradan viimeistään siinä vaiheessa, kun lennot on varattu tai matka lentokentälle alkaa. Hyväksy kaikki tunteet, mutta älä anna niille liikaa valtaa. Yksin matkustaminen on parhaimmillaan todella antoisaa!

Uskalla poistua mukavuusalueeltasi

Adrenaliini virtaa matkalla lentokentälle – mikä on täysin normaalia, sillä ihmisillä on luontainen taipumus pelätä tuntematonta. Tärkeää on kuitenkin luottaa itseensä ja uskaltautua oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Yksin matkustaminen on opettavainen kokemus. Matkalla et ole riippuvainen kenestäkään. Saat tehdä ihan mitä haluat ja valita vierailukohteet ilman kompromisseja. Yksin matkustaessa tulet myös kiinnittämään ympäristöön enemmän huomiota.

Yksinäisyyden tunne matkan aikana saattaa yllättää, hyväksy se etukäteen. Muutaman päivän jälkeen yksinolemisen outous haihtuu, ja laatuaika itsensä kanssa voi todella alkaa. Ihminen joka osaa olla yksin ja nauttii siitä on sinut itsensä kanssa. Yksin matkustaminen voi olla parhaimmillaan opettavainen kokemus ja matka itseen.

Ennen matkaa

Googleta, kerää tietoa, budjetoi ja tee matkasuunnitelma. Mikäli et ole matkustanut aiemmin yksin, on parempi hioa matkasuunnitelmaa kunnolla kotoa käsin melko pitkällekin. Muista myös, että yksin matkustaminen tarkoittaa sitä, että kukaan ei jaa kuluja kanssasi: budjetti kannattaa mitoittaa hieman yläkanttiin yllättävien tilanteiden varalle.

Vaikka matkasuunnitelma on hyvä tehdä perusteellisesti, sitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti. Yksin  matkustaessa parasta on se, että voit mennä täysin oman fiiliksesi mukaan.

Turvallisuus saattaa mietityttää, kun pohdinnan alla on yksin matkustaminen. Huolellinen valmistautuminen ja terve järki lisäävät turvallisuutta. Ota etukäteen selville, missä on turvallista liikkua ja mitä alueita kannattaa välttää. Luota myös vaistoihisi!

Fiilistele ja kerää vinkkejä lukemalla yksin matkustaneiden matkakertomuksia ja esimerkiksi matkablogeja.

Blogit aiheesta yksin matkustaminen

Muutama käytännön vinkki

Hostellielämää

Soolomatkailijalle hyvä majoitusvaihtoehto on hostelli, sillä niissä tapaat muita reissaajia sekä säästät pitkän pennin. Hostelleissa majoittuu kymmeniä muitakin yksin matkustavia, joten istu aamiaiselle jonkun viereen, kysy kirjasta uima-altaalla tai ehdota retkeä paikalliseen nähtävyyteen porukalla. Hostellissa saatat jopa nukkua muiden kanssa samassa huoneessa, joten kaveri saattaa löytyä viereisestä kerrossängystä.

Kirja on kaveri

Yksin illalliselle istuminen ravintolaan voi tuntua oudolta, varsinkin suomalaiselle ihmiselle. Yksin illastaminen voi olla parhaimmillaan kuitenkin todella hienoa. Ota illalliselle mukaan kirja ja rentoudu sen parissa illallisen yhteydessä. Kirja on yleisestikin hyvä pitää mukana yksin reissatessa, jos yksinäisyyden tunne iskee. Kirjan lukeminen on myös huomattavasti rentouttavampaa kuin älypuhelimen selaaminen.

Pidä silmät auki

Vaikka istuminen ja maiseman tuijottelu yksin kahvilan pöydässä voi tuntua oudolta, kannattaa kirja joskus laskea alas. Kun näytät vastaanottavaiselta, saattaa toinen reissaaja tai paikallinen tulla juttelemaan. Toisissa kulttuureissa tämä on nimittäin ’’normaalimpaa’’kuin meillä Suomessa.

Puhelimella yhteys kotiin

Jos paha yksinäisyys tai koti-ikävä yllättää, onneksi on puhelin. Pahimpina tai parhaimpina hetkinä voit jakaa upean auringonlaskun puhelimen välityksellä ystävälle tai soittaa koti-Suomeen kertoaksesi kuulumisiasi vaikka perheellesi.

Kysy rohkeasti apua

Etsit sitten lähintä bussipysäkkiä tai mukavaa illallispaikkaa, kannattaa ulkomailla rohkeasti kysyä apua majapaikan henkilökunnalta, toiselta lomalaiselta tai ohikulkevalta paikalliselta. Saatat saada ainutlaatuisia vinkkejä, ja parhaassa tapauksessa uuden juttukaverin.

Onnistunut yksin matkustaminen alkaa Matkamessuilta

Jos mieluista matkakaveria löydy, aikataulut eivät millään täsmää tai haluat muuten vain haastaa itseäsi ja oppia jotakin uutta, lähde rohkeasti yksin matkalle! Aloita matkasi Matkamessuilta ja löydä seuraava seikkailusi!