Myös matkailuala tarvitsee startup-yritysten ideoita ja energiaa

startup-photos

Messukeskus on räätälöinyt ammattitapahtumiinsa matalan kynnyksen osallistumismallin startup-yrityksille. Matkamessuilla kasvuyrityksiä on eniten paikalla ammattilaispäivänä torstaina 19. tammikuuta, jolloin hallissa 1 avataan erillinen startup-alue.

Ammattilaispäivän startup-kokonaisuudessa esittäytyy neljä suomalaista matkailun startup-osaajaa. Arctos Adventures Oy tarjoaa varauspalveluja ja matkaoppaiden palvelua lähellä luontoa, verkostoituen tiiviisti paikallisten palveluntuottajien kanssa. KOULU Group Oy on asiantuntijayritys, joka vie suomalaista koulutusosaamista ulkomaille. Yritys järjestää ulkomaisille opetusalan ammattilaisille Innovation Camp -matkoja Suomeen tuoden heidät tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Duara Travels on vastuullinen matkailuyritys, joka tarjoaa yhteisöllistä kotimajoituspalvelua Aasian ja Afrikan maissa. Tämä tukee paikallista mikroyrittäjyyttä, ja matkailija saa yöpaikan lisäksi mahdollisuuden osallistua kylän ja perheen elämään. Tespack kehittää aurinkokennoilla ja akkuteknologialla varustettuja reppuja ja rinkkoja vaativaan retkeilykäyttöön. Reppuun sopivat, ohuet aurinkopaneelit voi irrottaa ja ladata vaikka matkan aikana lentokoneen ikkunan kautta. Startup-alue löytyy Matkamessujen hallista 1. Lisäksi messuille osallistuvat startupit esittelevät toimintansa workshop-alueella (halli 1).

Lisäksi Matkamessujen halleissa 6 ja 7 esittäytyy muita muita kasvuyrityksiä, joihin voi tutustua koko tapahtuman ajan. Näitä ovat esimerkiksi Goodspeedrent Oy Ltd, jonka tuote on matkoilla mukana kulkeva turvallinen wifi-verkko, ja Enormous Elephant Oy, joka on radiopersoona Jaajo Linnonmaan perustaman startup, joka esittelee kehittämänsä Virtual Traveller -aplikaatiota.

Startup-alueen ideana on auttaa kasvuyrityksiä verkostoitumaan muiden näytteilleasettajiemme kanssa ja tukea uusien ideoiden murtautumista matkailualalle. Messut ovat tehokas alusta kaikenkokoisille yrityksille. Messukeskus tukee startupien osallistumista tarjoamalla yrityksille nopean valmennuksen messutyöskentelyyn. Messukeskuksen kumppani startup-palvelumuotoilussa on NewCo, Helsingin kaupungin perustama yrityskasvun keskus. Tapahtumiin valittavat kasvuyritykset on seulottu yhteistyössä kasvuyrityksiin erikoistuneen Slush-tapahtuman kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriön lokakuun alussa julkistama selvitys startup-yritysten kasvun ajureista ja pullonkauloista peräänkuuluttaa kasvuyritysten tueksi joustavampaa toimintaympäristöä ja tehokkaampia verkostoja. Startup-alueet ammattitapahtumissa ovat Messukeskuksen vastaus haasteeseen.

Muutama startup-yritys esiteltiin Matka Pro-alueella (halli 1) torstaina 19.1 

klo 11.00 Koulu Education Group – Quality Education for All

klo 11.30 Duara Travels: Forget Homestays, Announcing Village