Reppu Reissaaja -

Niilin risteilyllä

Kun ihminen on Hercule Poirot’n ihailija, ei voi juuri olla parempaa matkaa kuin risteily Niilillä. Meitä oli 5 suomalaista reissussa ja saimme matkalla aurinkoa laivan kannella ja uima-altaassa, mutta myös aimo annoksen historiaa elävänä. Tutankhamonin hauta oli nähtävä omin silmin, Niilin rannoilla iibislinnut ja vihreät palmut sekä auringonlasku hiekkaisten kukkuloiden taa jäivät elävästi mieleen. Vanha Luxor markkinoineen ja hevoskiesiajeluineen, hajuvesikauppa, jossa hajuherneen tuoksuinen öljy lähti mukaani, olivat erään päivän ohjelmassa. Karnakin temppeli, Hatsepsutin temppeli ja kaikki hieroglyfit seinissä, maalaukset ja patsaat tekivät vaikutuksen, miten paljon aikaa ja työvoimaa tekemiseen oli mennyt?

Laivalla oli iltaohjelmana baarissa muumiokilpailu. Piti valita pari ja eikun estraadille vessapaperirullan kera, kuka nopeimmin tekee paristaan muumion, sai palkinnon! No ikävä kyllä aluksen WC-paperi ei ollut lähimainkaan Serlan tasoista, vaan katkeili joka välissä. En sitten voittanut shamppanjapulloa.Matkan läheni loppuaan, mutta Old Cataract Hotel jäi vielä näkemättä- Agatha Christie kirjoitti siellä kirjan ”Kuolema Niinillä” – on siis tultava tänne uudelleen!

Parasta matkassa oli kuitenkin yllätysrakkaus, egyptiläinen aviomieheni on nyt asunut Suomessa jo 6 vuotta ja Suomi oli hänen mielestään ihan viimeinen paikka, jonne halusi mennä asumaan!

 


 

Oletko kokenut reissatessasi jotain ikimuistoista, jonka haluat jakaa muiden kanssa? Jaa kokemuksesi täällä!