Reppu Reissaaja -

Niilin risteilyllä

Kun ihminen on Hercule Poirot’n ihailija, ei voi juuri olla parempaa matkaa kuin risteily Niilillä. Meitä oli 5 suomalaista reissussa ja saimme matkalla aurinkoa laivan kannella ja uima-altaassa, mutta myös aimo annoksen historiaa elävänä. Retkellä Kuninkaiden laaksoon Tutankhamonin hauta oli nähtävä omin silmin ja laivan lipuessa joellaNiilin rannoilla iibislinnut ja vihreät palmut sekä auringonlasku hiekkaisten kukkuloiden taa jäivät elävästi mieleen. Vanha Luxor markkinoineen ja hevoskiesiajeluineen, hajuvesikauppa, jossa hajuherneen tuoksuinen öljy lähti mukaani, olivat toisen päivän ohjelmassa. Karnakin temppeli, Hatsepsutin temppeli ja kaikki hieroglyfit seinissä, maalaukset ja patsaat tekivät vaikutuksen – Miten paljon aikaa ja työvoimaa tekemiseen olikaan mennyt… Uskomattomia kivirakennuksia ja pylväitä!

Laivalla oli iltaohjelmana baarissa muumiokilpailu. Piti valita pari ja eikun estraadille vessapaperirullan kera – Kuka nopeimmin rullaa paristaan muumion, sai palkinnon! No ikävä kyllä, aluksen wc-paperi ei ollut lähimainkaan Serlan tasoista, vaan katkeili joka välissä. En sitten voittanut samppanjapulloa. Matkan läheni loppuaan, mutta Old Cataract Hotel jäi vielä näkemättä. Agatha Christie kirjoitti siellä kirjan ”Kuolema Niinillä” – On siis tultava tänne uudelleen!

Risteilyn aurinkokannella oli myös uima-altaat, baari sekä katos, jonka alla joimme kello 5:n teen perienglantilaiseen tapaan. Laivalla oli myös naamiaiset, toisen kerroksen kaupasta ostettiin asu ja huivi sekä muu rekvisiitta. Siellä oli myös pieni kultaesineitä myyvä shop, josta ostin muistoksi kultaisen kartushin omalla nimelläni muinaisegyptiläisin merkein kirjoitettuna ja kaulaketjulla varustettuna.

Parasta matkassa oli kuitenkin yllätysrakkaus, egyptiläinen aviomieheni on nyt asunut Suomessa jo 6 vuotta ja Suomi oli hänen mielestään ihan viimeinen paikka, jonne halusi mennä asumaan!

Oli unohtumaton matka – Piti päästä uudelleen Egyptiin! Nyt olen ollut jo 6 kertaa ja vielä on paljon näkemättä ja kokematta. Käy sinäkin – Risteily on kultaisine auringonlaskuineen varmasti unohtumaton kokemus!


 

Oletko kokenut reissatessasi jotain ikimuistoista, jonka haluat jakaa muiden kanssa? Jaa kokemuksesi täällä!