Reppu Reissaaja -

Porolaumat

Olimme puoli vuotta aikaisemmin alkaneet seurustella nykyään jo aviomieheni kanssa. Olin luvannut viedä nuorimman veljeni Ivaloon katsomaan poroja – hän oli 15-vuotias eikä ollut ikinä nähnyt poroa. Mikäs olikaan parempi ajoitus kuin poromerkkaukset?

Niinpä suuntasimme ystäväni luokse Ivaloon. Porukan ainoa ajokortillinen olin minä, vaikka veljeäni lukuun ottamatta olimmekin kaikki jo 27-30-vuotiaita. Olin yövuoroissa vielä edellisen yön, joten oli luonnollista ajaa yöaikaan. Muut nukkuivat alkujännityksen jälkeen makeasti. Ajo Helsingistä Ivaloon kesti 13h yhteen putkeen sisältäen vain tankkaustauot. Perillä aamulla tosin minä tarvitsin unet, kun muut olivat todella energisiä.

Illalla suuntasimmekin jo poromerkkuille. Poromiehet ajoivat mönkijöillään toinen toisiaan suurempia porolaumoja isoon aitaukseen. Seassa oli pieniä vasoja. Mieheni otti mitä ihanimpia kuvia ja minä suuntasin veljeni ja kaverini kanssa ottamaan poronvasoja syliimme. Ne potkivat ja röhkivät, mutta jokainen siinä onnistuimme. Veljeni oli täysin myyty! Parina päivänä uusimme kokemuksen ja myös mieheni uskaltautui porojen sekaan. Ja takaisin ajomatka, tällä kertaa päiväsaikaan ja useammalla pysähdyksellä. Kaverini jäi kyydissä Rovaniemellä, muut jatkoimme Oulun, Suomen keskipisteen yms. kautta Helsinkiin.

Seuraavaa reissua varten mieheni ajaa tällä hetkellä ajokorttia.

 


 

Oletko kokenut reissatessasi jotain ikimuistoista, jonka haluat jakaa muiden kanssa? Jaa kokemuksesi täällä!