Skip to content

featured_img_branding_mobifit

Monipuolinen Turkki esittäytyy partnerimaana vuoden 2017 Matkamessuilla. Turkista löytyy kiinnostavia kohteita niin kaupunki-, ranta-, luonto- kuin kulttuurilomien ystäville.

Turkki on suomalaisten suosima matkakohde muun muassa lämpimän ilmastonsa ja monipuolisuutensa vuoksi. Matkamessuilla Turkki haluaakin esitellä laajan joukon vaihtoehtoja erilaisten matkojen ystäville.

Turkki tuo maan kulttuuria ja matkailumahdollisuuksia monipuolisesti esiin MATKA 2017 -messujen yhteydessä. Luvassa on muun muassa asiantuntijavinkkejä sekä upeita tanssi- ja taide-esityksiä. Kansantanssilla sekä ebru-maalaustaiteella on pitkät perinteet Turkissa. Turkin kulttuuri- ja matkailutoimiston omalla osastolla on mukana useita matkailualan toimijoita, jotka esittelevät maan matkailumahdollisuuksia aina citylomista aktiivimatkoihin.

Inspiroiva kulttuurimatka Turkkiin

MATKA 17 -tapahtumassa esiintyvä kansantanssiryhmä tulee suoraan Turkista. Kansantanssi on maassa edelleen suosittu harrastus ja tanssit kuuluvat oleellisesti juhlapäivien ja tapahtumien viettoon. Toisin kuin Suomessa, Turkissa eri alueiden tanssit poikkeavat merkittävästi toisistaan. Eroja on niin ikään tanssijoiden puvuissa. MATKA 17 -messuilla esiintyvä ryhmä esittää tansseja eri puolilta maata. Ryhmä esiintyy ammattilaispäivänä avajaisseremonian yhteydessä sekä yleisöpäivinä perjantaina klo 16 ja lauantaina klo 12.

Ebru eli marmorointi on useita satoja vuosia vanha turkkilainen taidemuoto. Siinä taitelija hyödyntää taideteoksessa vettä ja veden pinnalle jääviä värejä ja luo näistä erilaisia kuvia tai kuvioita. Lopuksi veteen luodun kuvion päältä vedetään paperi, johon kuva taltioituu. Turkkilainen Ebru-taitelija esiintyy MATKA-tapahtumassa TUI Inspiration Stage -lavalla lauantaina klo 16 sekä sunnuntaina klo 14.30, minkä lisäksi hän esiintyy myös Turkin kulttuuri- ja matkailutoimiston omalla osastolla.

Asiantuntijat jakavat Turkki-vinkkejään

Ammattilaispäivillä Turkki-tietoutta jakaa matkailualan ammattilainen, lähes 20 vuotta Turkissa alalla työskennellyt ja nykyisin Turkin kulttuuri- ja matkailutoimistoa edustava Jere Pesonen . Hän on koonnut yhteen Turkin matkailutrendit ja kattavan paketin Turkin matkailun olennaisimmista tiedoista omiksi esityksikseen.

Yleisöpäivillä on niin ikään asiantuntijapuheenvuoroja. Turkin Facebook-sivuilla toivottiin paljon kirjailija ja toimittaja Reeta Paakkisen luentoa. Tämä toteutuukin ja Paakkista kuullaan lauantaina 21.1. klo 14 Mondo-lavalla aiheenaan ”Turkin tarjonta kokeneemmalle matkailijalle”. Paakkinen on asunut Turkissa ja kirjoittanut aiheesta kaksi kirjaa, mm. Kuun ja tähden mailla.

Seikkailija ja yrittäjä Carina Räihä puolestaan kertoo sunnuntaina 22.1.2014 klo 11.30 Mondo-lavalla aktiivilomailijan matkailumahdollisuuksista Turkissa. Räihä on järjestänyt erilaisia aktiivilomamatkoja Turkkiin jo pitkään. Aktiivilomavinkkejä kaivattiin myös Turkin Facebook-kyselyssä.

Hauskat Kotivideot -TV-ohjelman Sampo Marjomaalla on sunnuntaina oma Turkki-aiheinen haastatteluhetki samaisella Mondo-lavalla, klo 13.30.

Turkin omalla osastolla on mukana maan matkailupalveluiden edustajia, muun muassa Alanyasta, Antalyasta, Belekistä, Bodrumista, Istanbulista, Kappadokiasta, Kemeristä ja Sidestä. Heiltä voi kysyä lisää aluekohtaisia vinkkejä. Myös Turkish Airlinesilla on osasto Turkin kulttuuri- ja matkailutoimiston pisteen yhteydessä.

Turkin ohjelmatarjonta kootusti:

Ammattilaispäivät 19.1.2017

11.00, TUI Inspiration Stage, Avajaisseremonia ja Tanssitervehdys Turkista

15.00, TUI Inspiration Stage, Matkailutrendit ja Turkki, Jere Pesonen, Turkin kulttuuri- ja matkailutoimisto

Yleisöpäivät 20.-22.1.2017

Pe 20.1.2017
11.00 TUI Inspiration Stage, Turkki ja matkailumahdollisuudet pähkinän kuoressa, Jere Pesonen, Turkin kulttuuri- ja matkailutoimisto

16.00 TUI Inspiration Stage, Turkkilaisen kansantanssiryhmän esitys

La 21.1.2017

12.00 TUI Inspiration Stage, Turkkilaisen kansantanssiryhmän esitys

14.00 Mondo Stage, Turkin tarjonta kokeneemmalle matkailijalle, Reeta Paakkinen

16.00 TUI Inspiration Stage, Ebru-näytös

Su 22.1.2017

11.30 Mondo Stage, Aktiivilomailijan Turkki, Carina Räihä

13.30 Mondo Stage, Sampo Marjomaan Turkki-aiheinen haastattelutuokio

14.30 TUI Inspiration Stage, Ebru-näytös