17.1.2020 12:00 - 12:20 · Maata Pitkin -lava · Maata Pitkin

Maata pitkin -matkustaminen pähkinänkuoressa: Reissuun kevyemmillä hiilijalanjäljillä

Työ -ja lomamatkailuun liittyy usein lentäminen kohteeseen. Matkaan kun tekee mieli, maata pitkin matkustamisella voi hillitä matkustamisen päästöjään. Aikaa ei välttämättä säästy, mutta vastapainoksi voi saada uusia elämyksiä. Tuleville sukupolville on kertymässä taas uudet reilikertomukset kuultaviksi.

Globaalisti lentoliikenteen osuus päästöistä on noin 2 prosenttia. Vaikka lentoliikenteen päästöjen osuus ei koko maailman mittakaavassa olekaan päätä huimaava, voivat lentoliikenteen päästöt olla merkittävä osa kuluttajan omasta hiilijalanjäljestä, etenkin jos matkoja kertyy useita vuoden aikana. Jos tavoitteeksi ottaa Sitran mainitseman vuoden 2030 henkilökohtaisen päästötavoitetason 2,5 t, puolet tästä voi täyttyä jo yhdellä edestakaisella Thaimaan matkalla. Teknologian kehitys pienentää osittain matkustamisen päästöjä. Juuri tässä hetkessä merkitystä kuitenkin on paljon sillä, kuinka paljon matkustetaan ja millä kulkuneuvoilla matkat tehdään. Mistä lähteä liikkeelle ja mitä on hyvä huomioida? Tule kuulemaan lisää!

Sara Lukkarinen toimii kestävän liikkumisen asiantuntijana Motivassa. Motiva Oy on valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön.

  • Aika: 17.1.2020 12:00 - 12:20
  • Paikka: Maata Pitkin -lava
  • Esiintyjät: Sara Lukkarinen