17.1.2020 13:30 - 14:20 · Maata Pitkin -lava · Maata Pitkin

Ympäristöystävällinen työmatkailu -paneelikeskustelu

Kun työ edellyttää matkustamista, kuinka tehdä se ympäristöystävällisesti? Keskustelemassa Hanna Johansson, Kalle Korhonen (Koneen säätiö) ja Heidi Kalmari (POW – Protect Our Winters Finland).

"Taidehistorioitsija Hanna Johansson toimii Taideyliopiston Kuvataideakatemian nykytaiteen tutkimuksen professorina. Johansson tutkimusaiheet liittyvät 1960-luvun jälkeisen taiteen laajentuneeseen kenttään ja erityisesti taiteen ekologisiin kytkentöihin.

Kalle Korhonen on Koneen Säätiön tiedejohtaja eli hän vastaa säätiön rahoituksesta tieteelle ja tieteeseen pohjautuvalle kulttuurityölle. Koneen Säätiö on itsenäinen apurahasäätiö, joka tukee vuosittain n. 30 miljoonalla eurolla tieteilijöiden ja taiteilijoiden työtä Suomessa ja ulkomaillakin. Säätiön tukemaan työhön liittyy luonnollisesti paljon matkustamista.

Heidi Kalmari on vastuullisuuteen ja vastuulliseen matkailuun erikoistunut toimittaja ja viestinnän asiantuntija. Kalmari on kirjoittanut kollegansa Kati Kelolan kanssa Vastuullisen matkailijan käsikirjan (Mondo) ja pitää vastuullisen matkailun kolumnia Mondo-lehdessä. Kalmari on myös talviurheilijoiden ilmastoliike Protect Our Winters (POW) hallituksen jäsen ja levittää sitäkin kautta tietoa ilmastonmuutoksesta ja kestävästä reissaamisesta. "

Vanessa Lehtinen (VR-Yhtymä Oy) on digitaalisen palvelukehityksen ja asiakaslähtöisen markkinoinnin veturi. Hänen tavoitteena on kasvattaa junamatkustamisen halukkuutta ja saada niin vapaa-ajan matkustajat kuin työmatkustajat raiteille tarjoamalla heille mahdollisimman sujuvaa ja huoletonta asiakaskokemusta myös digitaalisesti. Vanessalla on kattavaa kokemus liiketoiminnan, asiakaskokemuksen ja brändäyksen strategiatyöstä sekä päivittäisen myynnin, markkinoinnin ja palvelukehityksen operoinnista. Aiemmin Vanessa on työskennellyt RAY:n digipelitoiminnan sekä Telian digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.

  • Aika: 17.1.2020 13:30 - 14:20
  • Paikka: Maata Pitkin -lava
  • Esiintyjät: Hanna Johansson, Kalle Korhonen, Heidi Kalmari, Vanessa Lehtinen