Skip to content

Lissabon on edullinen kaupunkikohde

Portugalin pääkaupunki Lissabon on aurinkoinen ja suosittu matkakohde ympäri vuoden. Erityisen paljon tarjottavaa Lissabonilla on kaupunkilomailijoille, sillä sieltä löytyy paljon kulttuuria, ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, upeaa arkkitehtuuria sekä taidegallerioita ja museoita. Lissabonin yllättää positiivisesti, sillä moneen eurooppalaiseen kaupunkiin verrattuna se on hyvinkin edullinen.

Paras aika matkustaa Lissaboniin riippuu siitä, millaisissa lämpötiloissa viihtyy parhaiten. Kesäkuukaudet ovat kuumia ja lämpötilat ovat usein 30 asteen paremmalla puolella. Talvella ilmasto on kuitenkin leuto, sillä keskilämpötila ei putoa alle kymmenen asteen. Lissabonista on kätevä tehdä päiväretkiä esimerkiksi Sintraan katsomaan satulinnaa tai vaikkapa Serras de Aire e Candeeirosin luonnonpuistoon.

 

Info

Valuutta: Euro

Kieli: Portugali (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 10 799 270

Pääkaupunki: Lissabon

Lentoaika Helsingistä:  n. 5h

Hintataso

Olut: 1,50€

Taksi (aloitushinta): 3,25€ (0,56€/km)

Pääruoka-annos: 7€

Coca-cola: 1,15€

Tippi: ei pakollinen

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Lissabonin Must do -lista

Kulinaarisia elämyksiä & yöelämää

Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna varsin kohtuullisen hintainen portugalilainen keittiö on erityisen tiedetty merenelävistään ja pataruuistaan.

  • Yöelämää kannattaa käydä kokemassa esimerkiksi Bairro Altossa, josta löytää lukuisia erilaisia baareja (auki noin kahteen asti yöllä, jonka jälkeen reippaimmat jatkavat vielä satama-alueen klubeille)
  • Ruoka-annoksista kannattaa kokeilla turskaa – jotkut kutsuvatkin sitä Portugalin perinneruuaksi
  • Café -sanalla ei tarkoiteta pelkästään kahvilaa, vaan se voi myös tarkoittaa ravintolaa

Unescon upeat historialliset kohteet

Lissabon on oivallinen kohde historiasta kiinnostuneille, sillä useat eri kohteet muistuttavat löytöretkien ajasta ja tarjoavat tästä kiinnostuneille mielenkiintoisia elämyksiä.

  • Upea Hieronymoksen luostari sijaitsee Belemissä ja se on sekoitus myöhäisgotiikkaa ja renessanssin piirteitä.
  • Belemin torni on 1500-luvulla rakennettu maamerkki, jonka tehtävä on ollut aikoinaan suojata Lissabonin satamaa.
  • Sao Jorgen linnoitus on merkittävä kohde, jossa monet Lissabonissa käyvät vierailevat (pääsymaksu 8,50€/aikuinen ja 5€/lapsi)

Lissabonista lähtöisin oleva fado-musiikki

Lissabonissa 1820-luvulla syntynyt fado-musiikki on portugalilaista kansanmusiikkia, joka on luonteeltaan kaihoisaa ja hieman surumielistä.

  • Alfaman kaupunginosasta löytyy fado-musiikille omistettu museo, jossa tyylilajiin ja sen historiaan pääsee tutustumaan tarkemmin (sisäänpääsy n.5 euroa)
  • Esityksille ei kuulu perinteen mukaan taputtaa, vaan niitä kuunnellaan hiljaa
  • Fado-musiikkia voi kokea ruokailun yhteydessä esimerkiksi Bairro Alton kaupunginosassa, josta löytyy lukuisia eri ravintoloita.

 

Sintran satumaiset rakennukset

 

Sintran kaupungissa pääsee ihailemaan upeaa romanttisen kauden arkkitehtuuria – palatsit ja linnat ja niitä ympäröivät puutarhat ovat satumaisen upeita. Monet Sintran rakennuksista ovat vuorten rinteillä, joka tekee niistä entistä mielenkiintoisemman ja ihastuttavamman kohteen. Sintraan on helppo tehdä päiväretki Lissabonista, sillä se sijaitsee vain kolmen vartin matkan päässä.

Rauhoittumista luonnonpuistossa

 

Lissabonista on tunnin matka Serras de Aire e Candeeiros-nimiseen luonnonpuistoon, joka sijaitsee vuoristojen keskellä. Luonnossa viihtyvät voivat patikoida tai pyöräillä reittejä. Puistossa sijaitsevissa tippukiviluolissa pääsee taas tutustumaan dinosauruksen jalanjälkiin. Serras de Aire e Candeeirossa pääsee myös ratsastamaan, mikä antaa mahdollisuuden kokea luontoa erilaisesta perspektiivistä.

Lukuisia kaupunkikierroksia

 

Lissabonissa on tarjolla monia erilaisia kaupunkikierroksia, joiden avulla pääsee kokemaan kaupungin täysin uudenlaisella tavalla. Kiertoajeluita löytyy laidasta laitaan – tavanomaisten turistibussien lisäksi kaupunkiin voi tutustua kolmipyöräisen skootterin välityksellä! Uudempi tapa nähdä kaupunki on nimeltään Hippotrip, joka yhdistää maalla ja vedellä kulkevia kulkuneuvoja.

 

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!