Qatar: Suora lento hiekkarannalle

 

Näin matkustat

Qatar on pieni, mutta rikas öljyvaltio Arabian niemimaan kaakkoisosassa. Maa on suurelta osin aavikkoa, mutta tekemistä riittää shoppailun, hiekkarantojen ja kulttuurielämysten parissa. Suomesta voi nykyään lentää suoraan Qatarin pääkaupunkiin Dohaan, sillä palkittu Qatar Airways avasi syksyllä 2016 Helsinki-Doha-lentoreitin. Lento kestää reilut kuusi tuntia.

 

Näe Qatar

Täältä käsin Qataria verrataan Dubaihin, mutta qatarilaiset sanovat, että heidän kulttuurinsa on rikkaampaa.

MIA-museo eli Museum of Islamic Art on Qatarin tärkeimpiä turistinähtävyyksiä. Museo on I.M. Pein eli Luovren lasikuution suunnitteleman arkkitehdin kädenjälkeä. Sanotaan, että I.M. Pei haettiin takaisin eläkkeeltä varta vasten tekemään MIA.

Mathaf-museossa pääsee puolestaan tutustumaan moderniin arabialaiseen taiteeseen.

 

Koe Qatar

Qatarissa voit viettää päiväsi kulttuurielämysten lisäksi rantaelmästä nauttien ja vesiurheillen.

Shoppailijalle Qatar on taivas. Ostoskassit pääsevät täyttymään niin ”minivenetsian” kanaaleja ihaillen tai keinotekoisen saaren luksusputiikkien parissa.

Souq Wagif –basaarissa on mahdollista kokea perinteistä arabialaista arkkitehtuuria ja torielämää. Ota selville paikallisen tinkimiskulttuurin lainalaisuudet ennen shoppailua.

 

Tempaudu

Vauhdikkaampaa elämystä etsivät voivat kokeilla aavikkosafaria. Kannattaa varautua hurjaan menoon, sillä maastoautot kruisailevat hiekkadyynejä ylös-alas kuulemma joskus jopa sadan kilometrin tuntivauhdilla.

 

Syö & juo

Qatarissa on laaja ravintolavalikoima, jossa maailman eri keittiöt ovat monipuolisesti edustettuna. Perinteisempää arabialaista ruokaa on mahdollista löytää markkinapaikoista, kuten Souq Waqif –basaarista. Qatarissa sanotaan olevan jonkin verran naapurimaitaan vapaampi alkoholipolitiikka. Humaltuminen julkisella paikalla on silti kiellettyä.