Skip to content

Thaimaa on edullinen maa ja täynnä paratiisisaaria

Pienikokoisen maan ystävällinen kulttuuri ja lämmin ilmasto ovat hurmanneet monet matkaajat jäämään maahan pidemmäksikin aikaa. Tunnelmaltaan sopivasti länsimaista ja omaa kultuuria sekoittava Thaimaa tarjoaa upeita luontokohteita sekä retriittejä rauhaa ja lepoa kaipaavalle, mutta on myös täynnä tekemistä ja näkemistä, mikäli haluat lomaasi aktiviteetteja. Hintatasoltaan edullisessa maassa pääset elämyksien pariin pienemmälläkin budjetilla.

Thaimaalainen keittiö on sulattanut monet sydämet ja maa onkin tunnettu rikkaasta ruokakulttuuristaan. Thaimaa on täynnä viehättäviä kontrasteja, mikä houkuttelee maan kohteisiin monipuolisesti ihmisiä useasta eri kulttuurista. Täällä viihtyvät niin saarihyppelyä harrastavat reppureissaajat kuin hemmottelulomaa viettävät, arjen kiireitä paenneet lomailijat. Turkoosi meri ja upea luonto vaihtuvat halutessasi suurkaupungin eloisuuteen, missä tapahtumia riittää vuorokauden ympäri.

Info

 

Valuutta: Baht (THB)

Vaihtokurssi: 1 THB = 0.026 €

Kieli: Thai (kohteessa pärjää englannin kielellä) Väkiluku: 69,183,173

Pääkaupunki: Bangkok

Lentoaika: Bangkok 9h 45min, Phuket 10h 10min

Suosituin matkustuskausi: marras-helmikuu

Hintataso

 

Olut: Ravintolassa 2,59 €

Taksi: alkaen 0,91€ (0,16€/km)

Pääruoka-annos: Thai-ruoka 1,3€-3,9€ Muu 7,59€

Coca-cola: Ravintolassa 1,09 €

Tippi: Ei pakollista, mutta suotavaa

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Thaimaan Must do -lista

Ayutthaya Historical Park

Ayutthaya on kiehtova historiallinen puisto ja Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Vierailijat pääsevät kävelemään raunioilla suhteellisen vapaasti vaikuttavien temppeleiden, palatsien ja Buddha-patsaiden ympäröimänä.

 • Ayutthaya oli Siamin (Thaimaan) toinen pääkaupunki vuodet 1350-1767
 • Pääset tänne yksityisellä taksilla, jokiveneellä, junalla tai bussilla
 • Olethan kunnioittava Buddha-kuville ja noudatat pukeutumiskoodia aktiivisissa temppeleissä
 • Ei pääsymaksua alueelle. Suurimmat temppelit saattavat periä maksun, joka on alle 2 €

Vuoristoinen Pai

Vuoristoisista maisemistaan tunnettu Pai omaa rennon ilmapiirin, edullisia majoitusvaihtoehtoja sekä useita kylpylöitä. Alueen lukuisat vesiputoukset ja kuumat lähteet kutsuvat matkailijoita seikkailuun unohtumattoman luonnon keskelle.

 • Helpoin tapa suunnata Paille on Chiang Main kautta
 • Kokeile koskenlaskua, vaeltamista tai vuokraa skootteri
 • Pai Canyon on kuin pieni versio Grand Canyonista, nauti upeista maisemista
 • Herkuttele Pain kävelykadulla, erilaisten ruokien valikoima on uskomaton

Eläväinen Bangkok

Ison ja eläväisen kaupungin kiehtovuus on sen monimuotoisuus. Kaipasitpa upeita shoppausmahdollisuuksia, markkinatunnelmaa, inspiroivaa viihdettä, historiallisia nähtävyyksiä, gallerioita, rentouttavaa hemmottelua tai  seesteisten temppeleiden pysäyttäviä hetkiä, tämä kaupunki on kohteesi.

 

 • Sirocco-ravintola sijaitsee 64-kerroksisen pilvenpiirtäjän katolla, antaen ruokailijoille lähes 360 asteen näköalan koko kaupunkiin
 • Jokiristeily tarjoaa sinulle toisenlaisen näkökulman kaupungista
 • Tutki kaupunkia Bangkok Skytrainin (BTS) avulla ja vältät ruuhkat

Hypi saarelta toiselle!

Thaimaa on täynnä toinen toistaan upeampia saaria, jotka tarjoavat unohtumattomia rantahetkiä valokuvauksellisisssa maisemissa. Valitse tunnetumpi saari kuten Koh Phi Phi tai snorklaajan unelmakohde Ko Lipe tai seikkaile vielä tuntemattomampien saarien välillä. Kun olet valinnut oman paratiisisaaresi Thaimaan lukemattomasta valikoimasta, löydät paljon tietoa, aikatauluja ja arvosteluita kätevästi verkosta.

Damnoen Saduak Floating Market

Thaimaan markkinat ovat jännittäviä, eläväisiä ja iso osa paikallista kulttuuria. Markkinatunnelman kokeminen pitkähäntäveneestä on ikimuistoinen tapa viettää aamuasi. Damnoen Saduakin kelluvat markkinat ovat noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Vaikka se on kasvanut myös merkittäväksi turistikohteeksi, on se edelleen täysin toimiva markkinapaikka, josta löydät ruokaa, matkamuistoja, vaatteita sekä tuoretuotteita.

Khao Yai National Park

Khao Yaissa on useita kasvi- ja eläinlajeja, mutta kolme luonnonpuiston suosituinta nähtävyyttä ovat aasialaiset norsut, gibbonit ja keisarisarvinokka. Se on yksi harvoista jäljellä olevista paikoista, joissa aasialaiset norsut saavat vielä vaeltaa vapaana ja missä kaakkosaasialainen apinaheimo on turvassa salametsästäjiltä. Puistossa on 50 kilometriä vaellusreittejä, joista suurin osa on helppokulkuisia sekä päällystetty tie, joka helpottaa alueeseen tutustumista.

Hyödyllisiä linkkejä

Thaimaa Wikitravel
Opas saarihyppelyyn

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!