Skip to content

Pattaya on rantaa, ostoksia ja yöelämää

Viime vuodet ovat tehneet Pattayan matkailulle hyvää ja kohde tunnetaan nykyään muustakin kuin vilkkaasta iltaelämästään. Löydät Pattayalta toki edelleen monipuolista yöelämää, viihdettä ja ravintoloita, mutta matkailijat ovat löytäneet tämän monipuolisen kohteen muutkin puolet. Pattayan rannat täyttyvät auringonpalvojista ja lukuisat vesiaktiviteetit pitävät lomailijat kiireisenä. Koh Lan-saari (Coral Island) kutsuu snorklaajia ja sukeltajia, Jomtien ranta on alueen eloisin, kun taas rauhallisempaa miljöötä kaipaavat suuntaavat Bang Saen paratiisirannalle.

Rantaelämän lisäksi Pattaya tarjoaa lomailijoilleen monipuolisia shoppailumahdollisuuksia. Katukojut, kelluvat markkinat tai suuret kauppakeskukset, kuten Central Festival, ovat täynnä eläväistä kaupankäynnin tunnelmaa. Monet lomailijat yllättyvät Pattayan moninaisista museoista, gallerioista sekä perinteikkäistä maamerkeistä, jotka johdattavat tutustumaan maan uskonnolliseen historiaan. Muistathan nauttia Thaimaan keittiön nautinnollisista elämyksistä nähtävyyksien välillä tai varaa aikaa Thai-ruoan kokkauskursille, joita alueella myös järjestetään.

Info

Valuutta: Baht (THB)

Vaihtokurssi: 1 THB = 0.026 €

Kieli: Thai (kohteessa pärjää englannin kielellä) Väkiluku: 118 511 (2017)

Pääkaupunki: Bangkok (Thaimaa)

Lentoaika: Bangkok Suvarnabhumi 9h 45min

Suosituin matkustuskausi: loka-helmikuu

Hintataso

 

Olut: Ravintolassa n. 1,7 €

Taksi: alkaen 0,91€ (0,46€/km)

Pääruoka-annos: Thai alkaen 1,3€

Muu n. 6€

Coca-cola: Ravintolassa n. 1 € Tippi: Ei pakollista, mutta suotavaa

 

Pattayan Must do -lista

Sanctuary of Truth

Totuuden temppeli on rakennettu kokonaan puusta. Sen upeat yksityiskohdat ja rakennuksen esteettisyyden takaava käsityötaitojen inspiroivuus on lumoavaa. Koristeelliset kaiverrukset ja veistokset perustuvat perinteisiin buddhalaisiin ja hindulaisiin symboleihin.

 • Rakennuksen korkein huippu on 105 metriä
 • Yksityiskohdistaan johtuen temppeli on vieläkin keskeneräinen
 • Pääsymaksu on 450 THB (n. 12 €)

NongNoochin kasvitieteellinen puutarha

Trooppinen NongNooch yllättää vierailijansa laajuudellaan ja näyttävyydellään.  Noin 600 hehtaarin alue on jaettu eri osiin, kuten Stonehenge-puutarhaan, ranskalaiseen sekä eurooppalaiseen puutarhaan ja Butterfly Hilliin.

 • Alue on avattu yleisölle vuonna 1980
 • Puutarha sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella
 • Alueella järjestetään myös erilaisia näytöksiä
 • Pääsymaksu alkaen 100 THB (n. 2,6€)

Art in Paradise

Tämä Interaktiivinen taidemuseo ottaa kävijät mukaan teoksiensa elämään, joten pääset kokemaan jotain ainutlaatuista ja saat varmasti hauskimmat sekä ikimuistoisimmat lomakuvasi täältä.

 • Yksi maailman suurimmista interaktiivisista taidemuseoista
 • Tilassa on yli 150 3D-interaktiivista maalausta
 • Kengät tulee riisua näyttelytilaan mennessä
 • Pääsymaksu 400 THB (n. 10€), verkosta ennakkoon edullisemmin

 

Koe paikallista elämää saarella

Koh Si Chang, on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa ja saarelle kulkevan lautan lähtöpiste Sri Racha on vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Pattayasta. Saaren suosituin ranta on Haad Tham Phang. Vesiaktiviteettien lisäksi kannattaa tutustua alueeseen, sen temppeleihin sekä muihin uskonnollisiin maamerkkeihin kävellen tai pyöräillen. Saarella on valikoima erinomaisia paikallisia ravintoloita ja useita majoitusvaihtoehtoja, joissa pääset nauttimaan saaren kalastajakylämäisestä tunnelmasta ja rauhasta.

Viilenny vesipuistossa!

 

Ramayana on paljon muutakin kuin vesipuisto. Muinaiseen, unohdettuun kaupunkiin rakennettu Thaimaan suurin vesipuisto hurmaa menneistä ajoista muistuttavilla yksityiskohdillaan alueen rakennuksissa, seinissä ja veistoksissa. Vieraile kelluvilla markkinoilla ja koe hämmästyttävä luonto vesipuiston ympärillä vihreine kukkuloineen, järvineen ja jokineen. Hemmottelua tai hurjia liukuja, tämä vesipuisto tarjoaa jokaiselle jotain.

Keskity kehon ja mielen tasapainoon

Pattayalla sijaitseva Kombat Group Thailand tarjoaa leirejä ja koulutuksia muun muassa Muay Thain, länsimaisen nyrkkeilyn, Krav Magan, brasilialaisen jujutsun ja joogan parissa. Heillä on myös erittäin tehokas painonhallintaohjelma, jossa yhdistyvät taistelulajit, toiminnallinen koulutus sekä yksilöllinen ravintosuunnitelma. Haetpa uutta energiaa, kokemuksia tai kehon ja mielen toisiaan täydentävää hallintaa, heillä on mitä moninaisempia kursseja, joista valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!