Skip to content

Turkki on jatkuvasti suosittu matkailumaa

Turkki matkailumaana on suomalaisten suosiossa vuodesta toiseen. Takuuvarma lämpö, hyvät ostosmahdollisuudet, rantaelämä ja maukas ruoka houkuttelevat monia nauttimaan tästä kahdelle mantereelle sijoittuvasta Euraasian helmestä. Paras aika matkustaa Turkkiin on huhtikuusta lokakuuhun. Keskikesällä lämpötilat voivat kuitenkin nousta tukalan korkeiksi, joten leppoisammasta lämmöstä nauttivien kannattaa suunnata Turkkiin kevät- tai syyskuukausien aikana.

Koska lentoaika Suomesta on suhteellisen lyhyt, rannat ovat siistejä, vesi lämmintä ja harrastusmahdollisuuksia löytyy joka makuun, on Turkki oiva matkakohde koko perheelle. Koko perheelle sopivia nähtävyyksiä ja retkiä löytyy runsaasti – esimerkiksi vesipuistot ja päiväristeilyt ovat suosittuja ajanviettotapoja. Ostosten tekeminen on suhteellisen edullista ja jokaisesta suuremmasta kaupungista löytyykin basaarialue, jossa kulttuuriin kuuluvia tinkimistaitoja pääsee harjoittamaan urakalla.

Info:  

Valuutta: Liira (TRY)

Kurssi: 1€= n 4. Liiraa

Kieli: Turkki (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 107 573 (2015)

Pääkaupunki: Ankara

Lentoaika Helsingistä: n. 4h

Matkustuskausi: keväästä loppusyksyyn. Keskikesällä on todella kuuma.

Hintataso:

Olut: 3-4 €

Taksi (aloitushinta): 1,02€  (0,72€/km)

Pääruoka-annos: 5-10€

Coca-cola: 0,79€

Tippi: edullisemmissa paikoissa n. 5%, hienommissa 10-15%

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Turkin Must do -lista

Rantalomailijoiden suosikki Alanya

Rantalomien ystävien yksi suosituimmista kohteista on Alanya, jonne voi löytää todella edullisia äkkilähtötarjouksia. Suomalaisten suosiossa oleva Alanya on yhdistelmä rantaelämää, mielenkiintoisia retkikohteita ja ostosmahdollisuuksia. Alanyaan on tarjolla runsaasti valmismatkapaketteja, joka omalta osaltaan helpottaa matkajärjestelyjä niin haluaville.

  • Vieraile suosituimmalla nähtävyydellä Alanyan linnakkeella, jota kutsutaan nimillä Kale ja Kalesi.
  • Paistattele päivää kuuluisalla Kleopatra-rannalla tai kokeile vesiurheilua – valinnanvaraa on rannalla runsaasti!

Golf-lomailijoiden paratiisi Belek

Turkin etelärannikolla sijaitseva Belek sopii hyvin aktiivisesta lomasta pitävälle. Päivät kuluvat hyvin esimerkiksi tenniksen tai golfin parissa. Paras aika matkustaa Belekiin on huhtikuusta lokakuun loppuun.

  • Belek on erityisen suosittu golfaajien keskuudessa – golf-kenttiä löytyy kymmenen erilaista, joten valinnanvaraa riittää!
  • Virkistäydy Troy Aquaparkissa – puisto on kehuttu ja sopii erinomaisesti lapsiperheen ajanviettoaktiviteetiksi. Puistossa pääsee myös katsomaan delfiini- ja mursuesityksiä.

Kulttuurillisesti kiehtova Istanbul

Turkista löytyy kohde rantalomalle, kuin kaupunkilomalle haluavalle. Yksi suosituimmista kaupunkikohteista on Istanbul, joka on maan talouden, kulttuurin ja viihteen keskus. Kiehtovassa kaupungissa yhdistyvät modernit pilvenpiirtäjät ja mystisen historialliset nähtävyydet.

  • Topkapin palatsin alueella pääsee tutustumaan esimerkiksi haaremiin, aarrekammioihin ja valtaistuinsaliin.
  • Koe basaarit – keskeisenä kauppapaikkana tunnettu Istanbul tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ostoksille.

 

Eläydy kulttuuriin hamam-kylpylässä ja vieraile Unescon historiallisilla nähtävyyksillä. Erityisen upea ja uniikki kokemus on pulahtaa Pamukkalen kuumavesialtaisiin!

Puhdistaudu Hamam-kylpylässä

 

Sukella syvemmälle turkkilaiseen kulttuuriin kokeilemalla hamam-kylpylöitä, joita paikallisetkin suosivat. Näissä kylpylöissä voit rentoutua ja puhdistautua erilaisten hoitojen välityksellä. Sen lisäksi, että kylpylässä peseydytään, niissä saa kokea kulttuuria ja arkkitehtuuria ainutlaatuisella tavalla.

 

Historiallinen Troijan hevonen

 

Rentoutumisen lisäksi Turkki tarjoaa Unescon maailmanperintökohteita, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua! Esimerkiksi vierailulla Troijaan voi nähdä historiallisia jäänteitä ja sodan muistona seisovan kuuluisan Troijan puuhevosen.

Pulahda Pamukkalen kuumavesialtaissa

 

Unescon listalta löytyvät myös Pamukkalen kalkkikivitasanteet, jossa pääsee pulahtamaan +35 asteiseen mineraalipitoiseen altaaseen. Yhtenä Turkin kauneimmista kohteista pidetyt lähteet muistuttavat ulkonäöltään hieman jäätikköä, joka tekee niistä hyvin uniikin kohteen.

 

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!