Skip to content

Alanya on lapsiperheiden suosikkikohteita

Alanya sijaitsee Turkin etelärannikolla Taurus-vuoriston juurella ja sillä on hyvä maine koko perheen rantaloma-kohteena, jonne on helppo lähteä pienemmälläkin matkabudjetilla. Valikoimaa hotellien suhteen on runsaasti ja suurin osa sijaitsee kätevästi rannan tuntumassa. Lämpimät kelit hellivät matkailijoita alkukeväästä pitkälle syksyyn asti. Kesällä on usein todella kuuma, sillä lämpötilat saattavat kivuta jopa yli +40 asteeseen.

Upeiden rantojensa lisäksi Alanya tarjoaa aktiivilomailijalle lukuisia vaihtoehtoja esimerkiksi vesiurheilun muodossa. Banaaniveneajelut ja vesihiihto ovat suosittuja tapoja viettää aikaa ja viilentyä auringon paahteen alla. Kaikilla suuremmilla rannoilla on mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin ja esimerkiksi vuokrata vesiskoottereita tai polkuveneitä. Alanya tarjoaa virikkeitä myös vaelluksesta pitäville, sillä se sijaitsee vuoriston lähellä.

Info

Valuutta: Liira (TRY)

Kurssi: 1€= n 4. Liiraa

Kieli: Turkki (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 107 573 (2015)

Pääkaupunki: Ankara

Lentoaika Helsingistä: n. 4h

Matkustuskausi: keväästä loppusyksyyn.

Hintataso

Olut: 3-4 €

Taksi (aloitushinta): 1,02€  (0,72€/km)

Pääruoka-annos: 5-10€

Coca-cola: 0,79€

Tippi: edullisemmissa paikoissa n. 5%, hienommissa 10-15%

 

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Alanyan Must Do -lista

Paistattele päivää rannoilla

Alanyassa päivää voi paistatella lukuisilla eri rannoilla. Yksi koko Turkin suosituimmista rannoista on Kleopatra-ranta, joka sijaitsee aivan Alanyan pääkatujen kupeessa. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolin parilla eurolla.

  • Rannalla on paljon tekemistä erilaisten vesiharrastusten ja kaupustelijoiden muodossa
  • Lapsiperheille Kleopatra-rantaa parempi vaihtoehto saattaa olla Keykubat -niminen ranta, joka ei ole ihan niin vilkas sekä on vähän loivempi

 

Tingi shoppailubasaareissa

Alanya tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet ja yksi suosituimmista basaareista on Alanyan pääbasaari, joka sijaitsee linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Basaareilta löytää esimerkiksi vaatteita, elektroniikkaa, kenkiä, koruja ja kelloja.

  • Pidä mielessä, että tinkiminen kuuluu kulttuuriin vahvasti ja kaupustelijoiden päällekäyvä tyyli voi aluksi ihmetyttää.
  • Kannattaa tinkiä rohkeasti, sillä hinnoissa on herkästi yli puolet ilmaa.

 

Alanyan linnake

Suosituin nähtävyys lienee Alanyan linnake, jota kutsutaan nimillä Kale ja Kalesi. 1200-luvulla alkunsa saanelta linnakkeelta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Linnake toimii nykyään ulkoilmamuseona, mutta jokaiseen osaan ei ole pääsyä.

  • Linnakkeelta voi bongata yhden alanyan maamerkeistä –Kizil Kulen (punaisen tornin).
  • Linnakkeelle pääsee kävellen kiemuraista tietä pitkin noin tunnissa. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin perheen pienimpien kanssa, jolloin taksi tai bussi saattaa olla parempi vaihtoehto.

Viilenny vesipuistossa!

Alanya tarjoaa perheen hurjimmille lukuisia tempaavia vaihtoehtoja! Vauhdista nauttivat voivat ottaa suunnaksi vesipuiston tai huvipuiston, joissa koettavaa riittää. Kleopatra-rannan vierestä löytyy Damlatas Aqua Center -niminen puisto, joka on hyvin varusteltu ja lapsiperheiden suosiossa. Keskustan ulkopuolelta löytyy Water Planet -niminen vesipuisto, joka on suurin vesipuisto koko Turkin etelärannikolla.

Koe merirosvoristeilyt

Päiväretken kohteeksi kannattaa myös harkita merirosvolaivaa. Päivittäin järjestettävillä merirosvoristeilyllä pääset nauttimaan meri-ilmasta ja näkemään seudun luolia, vesiputouksia ja muita upeita luonnon ihmeitä. Monilla laivoilla järjestetään monennäköistä ohjelmaa, soitetaan musiikkia sekä pulahdetaan välissä uimaan. Retkien hinnoista kannattaa neuvotella etukäteen ja satamasta saattaa saada hyvinkin edullisia äkkilähtöjä.

 Hamam-kylpylät

Sukella syvemmälle turkkilaiseen kulttuuriin kokeilemalla hamam-kylpylöitä, joita paikallisetkin suosivat. Näissä kylpylöissä voit rentoutua ja puhdistautua erilaisten hoitojen välityksellä. Sen lisäksi, että kylpylässä peseydytään, niissä saa kokea kulttuuria ja arkkitehtuuria ainutlaatuisella tavalla, sillä hamam-kylpylät ovat suosittuja paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

 

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!