Skip to content

Espanja on kesän suosituin matkailumaa

 

Espanja on ollut yksi suosituimmista lomakohteista monien vuosien ajan sen lähes täydellisen ilmaston, upean ruokakulttuurin, rantojen ja kauniiden kaupunkien takia. Espanjan rannikolla paistaa aurinko keskimäärin 300 päivää vuodessa, ja eteläosissa on leuto ilmasto jopa keskitalvella. Espanja on perinteisesti nähty ensisijaisesti rantakohteena, mutta tosiasiassa se tarjoaa ihan jokaiselle matkailijalle jotakin. Espanja sopii sekä omatoimimatkailijalle, joka saattaa suunnata vaikka Barcelonaan kaupunkilomalle että pakettimatkailijalle, joka nappaa lennon esimerkiksi AlicanteenIbizan rannoilla ja klubeilla viihdytään yömyöhään ja Madrid on puolestaan kulttuurimatka vailla vertaa! Espanjaan on erinomaiset lentoyhteydet Suomesta, sekä laadukkaita ja erilaisia pakettimatkoja tarjolla runsain mitoin.

Espanjan monipuoliset kaupungit, kuten pääkaupunki Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia ja Bilbao, tarjoavat todella erilaisia elämyksiä kaupunkilomailijalle. Kanariansaarilta, Aurinkorannikolta ja Mallorcalta löytyvät taas parhaat rannat auringonpalvojan makuun. Surffausta Espanjassa voi harrastaa Pohjois-Espanjan rannikolla ja yksi maailman kuuluisimmista vaelluksista päättyy Santiago del Compostelan kaupunkiin, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Ainutlaatuista ruokakulttuuria ja viinejä löytyy ympäri maata.

Info

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 47,35 milj.

Pääkaupunki: Madrid

Lentoaika Helsingistä: n. 4,5 h

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn

Hintataso

Olut: 3,00€

Taksi (aloitushinta): 3,00€ (1,05€/km)

Pääruoka-annos: 10€

Coca-cola: 1,90€

Tippi: ei pakollinen

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

Espanjan Must do -lista

Kaupunkien kova viisikko

Espanjasta löytyy useita upeita kaupunkeja, jotka vilisevät arkkitehtuuria, kulttuuria ja sykkivää kaupunkielämää. Espanjan suosion yksi salaisuuksista onkin sen monipuolisuus. Espanjan matkailijan kannattaa siis ehdottomasti reissullaan käydä edes yhdessä lukuisista kaupungeista, ja tämä onkin mahdollista lähes kaikissa kohteissa.

  • Madrid ja Barcelona tarjoavat vilisevää kaupunkitunnelmaa ja arkkitehtuuria
  • Bilbaossa voi ihastella taidetta
  • Valencia ruokakulttuuria
  • Ibiza legendaarisia juhlia ympäri vuorokauden

La Conchan ranta San Sebastianissa

Espanjassa on kenties Euroopan paras ilmasto, sillä aurinkoa riittää vuodessa keskimäärin jopa 300 päivää Espanjan rannikolla. Tämän vuoksi Espanjan lomailijan kannattaa käydä viettämässä edes yksi päivä rannalla, ja onneksi tämä on mahdollista lähes missä päin sitten lomaileekin. Espanjan rannat ovat upeita, siistejä ja usein ihanien rantabulevardien vierellä.

  • La Conchan ranta San Sebastianissa on TripAdvisorin mukaan Espanjan ykkösranta

Maista paellaa!

Espanjan yksi upeimmista ominaisuuksista, kuten usein matkailussa yleensäkin, on maan ruokakulttuuri. Espanjan lomailijan kannattaa maistaa ainakin tapaksia, paellaa ja sangriaa.  Myös viinikulttuuri kukoistaa Espanjassa siitä kiinnostuneelle.

  • Tapakset ovat pieniä ruoka-annoksia jotka tarjoillaan usein oluen seurana, joskus samalla hinnalla oluen kanssa.
  • Paella taas on valencialainen herkullinen perinneruoka
  • Sangria punaviinipohjainen raikas kesäjuoma

Tempaudu!

Pamplonan härkäjuoksu

Huimapäisempi seikkailija voi kokeilla espanjalaista perinneurheilua; Pamplonan kaupungissa järjestetään vuosittain tapahtuma, jossa tuhannet ihmiset juoksevat Pamplonan katuja pitkin perinteisissä asuissa, härkien kanssa.

Tanssi Flamencoa!

Espanjalainen kulttuuri ja Espanja lomakohteena tarjoaa useita vaihtoehtoja lomailijalle, joka haluaa vähän seikkailla tai kokeilla jotakin erilaista. Flamenco on espanjalainen kansantanssi, ja katsomisen sijaan rohkein matkailija voi lähteä mukaan vaikka flamenco-tunnille tai -kurssille.

La Tomatina -ruokasota

Valencian kaupungissa järjestetään taas vuosittain La Tomatina -niminen ruokasota, jonka tarkoituksena on hyvässä hengessä heitellä muita osallistujia tomaateilla.