Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Matkamessuille!  

Aukioloajat 

Ke 17.1.2024 / Workshop Day (vaatii erillisen ilmoittautumisen)  

To 18.1.2024 klo 9.00 – 18.00 /Ammattilaisille 

Pe 19.1.2024 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät  

La 20.1.2024 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät 

Su 21.1.2024 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät 

Emessukeskukseen

RAKENNUSAIKATAULUT JA SISÄÄNKÄYNNIT

Mediakit - yhteiset markkinointiaineistot

Tärkeää tietoa – Luettelohuijarit

Tuntemiamme huijariluetteloita ovat esim.:

ExpoGuide, The FAIR Guide, UTP Digital Directories (fairguide.com), (Construct Data Publishers Verlas AG), Euro Business Guide, Eu company Directory European City Guide, The Millennium Guide, The European Internet Guide, The International Fax Directory or IT&T fax directory Europa-Club & World Travel Register, 1st European City Guid,e The Tour and Travel Guide, Verlag Fax Directory, Classified Telefax Pages cdnet.at

Yritykset tarjoavat maksullista näkyvyyttä monille näytteilleasettajillemme ulkomaisissa näytteilleasettajaluetteloissa ja usein lähettänyt mukana myös esitäytetyn luettelotietolomakkeen. Messujärjestäjien kansainvälinen liitto UFI on ryhtynyt vastatoimiin, pyrkii estämään näiden yritysten toiminnan juridisin keinoin ja varoittaa jäsenyrityksiään luettelohuijareista. Monien maiden messujärjestäjät (mukana myös Messukeskus) ovat julkaisseet nettisivuillaan toimintaohjeita katteettoman rahastuksen kohteiksi joutuneille.

Messukeskuksella ei ole mitään tekemistä tämän yrityksen ja luettelon kanssa, eikä tiedossamme ole, mitä etua tai  näkyvyyttä kyseinen luettelo voisi yritykselle tuoda. Paras tapa varmistua luettelon oikeellisuudesta on jatkossa aina varmistaa asia messujärjestäjältä.

TOIMI NÄIN:

  • Jos et jatkossa ole varma, onko kyseessä omaan messuosallistumiseesi liittyvä luettelotietopyyntö, ota yhteys yhteyshenkilöösi Messukeskuksessa.
  • Jos olet jo vastannut tällaiseen huijareiden tietopyyntöön ja olet saanut laskun, älä maksa laskua. Voit lähettää laskun lähettäjälle viestin, että et aio maksaa laskua. Enempää näihin laskuihin ja karhuihin ei kannata reagoida. Käytännössä ulkomaisilla huijarifirmoilla ei ole eväitä katteettomista palveluistaan laskuttamiensa summien perintään.

Asiasta löydät lisätietoa eMessukeskus-palvelusta, kohdasta Info -> Varo harhaanjohtajaa messuluettelomarkkinointia

Kiitos, että otit meihin yhteyttä ja kerroit asiasta –  varoittaaksemme näytteilleasettajiamme pidämme jatkossakin asiaa esillä eMessukeskuksessa ja kaikissa asiakasviesteissämme!

SISÄLLYSLUETTELO

Syyskuussa

Ehdota ohjelmaa ammattilaispäivään 18.1.2024 ja yleisöpäiviin 19.1.2024 – 21.1.2024 

Matkamessujen ohjelma tarjoilee niin ammattilais- kuin yleisökävijöille ajankohtaista, mielenkiintoista ja elämyksellistä ohjelmaa.  

Vuoden 2023 toteutetun kävijätutkimuksen mukaan ammattilaiset hakevat messuilta ammattitaitoa lisääviä aiheita sekä tietoa tulevaisuuden trendeistä. Yleisökävijät hakevat taas konkreettisia matkustusvinkkejä, uniikkeja kohteita sekä tietoa erilaisista matkustustavoista ja -muodoista. Sunnuntaina 21.1. vietetään perheiden sunnuntaita, jolloin ohjelmassa huomioidaan erityisesti pienempiä messukävijöitä.  Olethan siis meihin yhteydessä, mikäli yrityksellänne olisi ehdottaa ohjelmalavoille puheenvuoro- tai esitysideoita.  

Puheenvuorot ovat lähtökohtaisesti 20 minuutin mittaisia.Ohjelma-ajat tarjotaan näytteilleasettajille veloituksetta. 

Ammattilaispäivän ammattilaisille suunnattu ohjelma julkaistaan Marraskuun alussa. Lähetäthän siis mahdolliset ammattilaisille suunnatut ohjelmaideat viimeistään 6.10.2023.

Yleisöpäivien ohjelma julkaistaan marraskuussa Marraskuun lopussa. Lähetäthän siis mahdolliset kuluttajayleisölle suunnatut ohjelmaideat viimeistään 10.11.2023. 

Lähetäthän ohjelmaehdotukset tuottajallemme Paula Tuomiselle osoitteeseen paula.tuominen@messukeskus.com 

Mikäli kysymyksiä herää, olettehan yhteydessä paula.tuominen@messukeskus.com tai 040 168 4050.  

Ilmoittaudu Workshop Day:hin etuhintaan 30.9.2023 saakka

Matkamessujen näytteilleasettajana sinulla on mahdollisuus osallistua lisämaksusta palveluntuottajana Global Workshopiin tai Meet Finlandiin. Tapahtumat järjestetään 17.1.2024 hallissa 5.  

Meet Finland Workshopin myyjät esittelevät suomalaisia matkakohteita, kaupunkeja ja alueita, hotelleja, mökkejä, safareita, liikennevälineitä, hyvinvointipalveluita, kylpylöitä, nähtävyyksiä. 

Meet Finland ennakkovaraajan etu hinta 1585 € + avl. on voimassa 30.9.2023 asti. Hinta on 2110 € + alv. 1.10.2023 alkaen. Huom! Jos pöytä jaetaan kahden eri yrityksen kesken, on lisämaksu jakamisesta 500 € + alv. Pöytä laskutetaan yhdeltä yritykseltä. 

Global Workshopissa myyjät esittelevät matkakohteita, kaupunkeja ja alueita, hotelleja, huviloita, safareita, liikennevälineitä, hyvinvointipalveluita, kylpylöitä, nähtävyyksiä joka puolelta maailmaa. Global Workshopin ennakkovaraajan etuhinta 1040€ + alv. on voimassa 30.9.2022 asti. Hinta on 1540 + alv. 1.10.2022 alkaen. Huom! Jos pöytä jaetaan kahden eri yrityksen kesken, on lisämaksu jakamisesta 500 € + alv. Pöytä laskutetaan yhdeltä yritykseltä. 

Lisätietoja

Muista ilmoittaa myös alanäytteilleasettajat viimeistään 30.9.2023, jotta takaat heille mahdollisuuden osallistua Workshop Day:hin etuhintaan.

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksestakohdastaTilaa lisää. Kun teet tilaukset 30.9.20223 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. 

1.10.2023 hinnat nousevat 10 % 

9.12.2023 hinnat nousevat 20 % 

29.12.2023 hinnat nousevat 50 % 

11.1.2024 hinnat nousevat 100 % 

Säästä ja tilaa ennakkoon! 

Messukeskuksen rakentamisohjeet

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Tutustu ja tilaa

Tarkista laskutustiedot

Tarkista laskutustietojen ajantasaisuus eMessukeskuksessa Omat tiedot –sivulla 29.9.2023 mennessä. Ilmoita mahdolliset korjaukset asiakaspalvelu@messukeskus.com. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. 

Loka- ja marraskuussa

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 1.12.2023, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen. 

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 130 € + alv. 

Kutsu kuluttajat messuille

Lähetä lippujaeMessukeskuksenLähetä eLippuja yleisökävijöille -sivun kautta viikosta 35 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.  

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitäviimeistään 9.1.2024: asiakaspalvelu@messukeskus.com  

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksustaeMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti.Postitamme printtiliput aikavälillä 1.11. 2023 – 9.1.2024.Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi. 

Kutsu ammattilaiset messuille

Tapahtumassa on käytössä sähköinen, ilmainen eKutsu, joka mahdollistaa kutsun lähettämisen kerralla vaikka sadoille asiakkaille. Sähköiseen kutsuun voi liittää oman tervehdyksen sekä yrityksen kuvia. Löydät eKutsu-työkalun ja ohjeet näytteilleasettajien eMessukeskus-palvelusta kohdasta Kutsu asiakkaasi.

EKUTSUN KÄYTTÖOHJEET

Päivitä yritysprofiilisi

Matkamessujen nettisivuilla julkaistaan kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat. Lista julkaistaan marraskuun aikana, joten päivitättehän tiedot siihen mennessä.   

Listaan päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, voi sen helposti käydä muuttamassa eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.   

Näkyvyysnimen lisäksi listan yhteyteen on helppo ladata mm. yrityksen logo, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä yritys haluaa kertoa tapahtuman kävijöille (videoita/kuvia). Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne viimeistään lokakuun lopussa, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin. Tiedot on helposti päivitettävissä eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.  

Ohje yritysprofiilin päivittämiseen

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

MEDIAPANKKI

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila puh. +358 50 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Perheiden sunnuntai

Sunnuntaina 21.1 vietetään perheiden sunnuntaita, jolloin otamme erityisesti ohjelmassa huomioon myös perheen pienimmät. Koko perheelle suunnattua ohjelmaa järjestetään Matkamessujen yleisillä ohjelmalavoilla ja suosittu maskottikulkue tekee myös paluun. Kannustamme myös kaikkia näytteilleasettajia ottamaan perheiden sunnuntain mukaan, kun suunnittelette osasto-ohjelmaanne ja markkinointianne.  

Ajatuksena olisi järjestää kaksi maskottikulkuetta, yksi aamupäivästä ja yksi iltapäivästä. Maskottikulkueesta tiedotamme erikseen vielä myöhemmin, mutta mahdollisen maskottinne osallistumisesta maskottikulkueeseen voi ilmoittaa milloin vain osoitteeseen paula.tuominen@messukeskus.com 

Ilmoita osasto-ohjelmasta

Matkamessujen kävijät etsivät etukäteen tietoa messujen tarjonnasta ja mitä messuosastoilla tapahtuu viikonlopun aikana. Ohjelma voi olla mm. matkakohde- ja tuote-esittelyitä, erilaisia puheenvuoroja, musiikkiesityksiä, haasteita tai kilpailuja.  

Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassaOhjelmaniin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.  

Joulukuussa

Graafisten aineistojen toimittaminen

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 14.12.2023. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

  • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
  • Otsalautatekstit/logot
Aineisto-ohje

Tammikuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eMessukeskukseenviikolla 52. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville. 

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt kulkuluvat ovat maksullisia.  

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti: 

alle 6 m2 osastoon 3 kpl 

6-10 m2 osastoon 5 kpl 

12-21 m2 osastoon 10 kpl 

24-36 m2 osastoon 15 kpl 

40-50 m2 osastoon 20 kpl 

yli 50 m2 osastoon 25 kpl 

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan. 

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin.

Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina. Rakentajan kulkulupa on maksuton. 

sähköisen kulkuluvan lähettämisohjeet

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Osastopalvelut ja sen alla Turvallisuus.

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

Katso aikataulut ja sisäänkäynnit

Messukeskuksen ravintolapalvelut

NoHo Partners on aloittanut Messukeskuksen ravintola- ja cateringkumppanina 1.7., ja sen myötä tiloihimme on noussut kesän aikana upea kattaus kiinnostavia ravintolabrändejä.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Tästä ravintolapalveluiden verkkokauppaan

 

Lue lisää digitaalisista tuotelippuratkaisuista Tutustu osastotarjoiluvalikoimaan Tutustu NoHo ravintoloiden omaan näytteilleasettaja-sivuun

 

Tavoitat NoHon Messukeskus Restaurants & Event Catering -tiimin näin:

sähköpostitse messukeskus@noho.fi sekä puhelimitse 041 732 3712, avoinna ma–pe klo 9–16

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta. 

Näytteilleasettajien taukotilassa voit rentoutua ja nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Näytteilleasettajahintainen buffetlounas on tarjolla näytteilleasettajien ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja etukäteen.

Pysäköinti

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Katso hinnat ja lue lisää pysäköinnistä

Näytteilleasettajien langaton verkko

Yritysasiakkaitamme palvelee Messukeskuksessa jatkossa oma langaton verkko nimeltä Messukeskus Exhibitor. Verkko on erillinen kävijöidemme käyttämästä Messukeskus-verkosta.

Salasana verkon käyttöön löytyy eMessukeskuksesta ja toimitamme sen sinulle myös asiakasviestissä ennen tapahtumaa.

Tarjoamme myös yrityskohtaisia verkkoratkaisuja lisäpalveluna tarpeidenne mukaisesti, langallisena tai langattomana. Yhteyshenkilömme auttaa käytännön kysymyksissä.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com

 

Anna palautetta sivusta >>

Ethän jätä tukipyyntöjä palautelomakkeen kautta. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.