Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Matkamessuille!

Aukioloajat:

Ke 18.1.2023 / Workshop Day (vaatii erillisen ilmoittautumisen)
To 19.1.2023 klo 9.00 – 18.00 / Ammattilaisille
Pe 20.1.2023 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät
La 21.1.2023 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät
Su 22.1.2023 klo 10.00 – 18.00 / Yleisöpäivät

Emessukeskukseen

RAKENNUSAIKATAULUT JA SISÄÄNKÄYNNIT

Matkamessujen näytteilleasettajatilaisuuksien esitteet ja tallenteet voit katsoa alla olevista linkeistä.

Infotilaisuus 8.9.2022:
Katso esite Katso tallenne

Infotilaisuus 31.10.2022:
Katso esite Katso tallenne

SISÄLLYSLUETTELO

Syyskuussa

Tarkista laskutustiedot

Tarkista laskutustietojen ajantasaisuus eMessukeskuksessa Omat tiedot –sivulla 21.9.2022 mennessä.

Ilmoita mahdolliset korjaukset yrityspalvelu@messukeskus.com

Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä.

Ilmoittaudu Workshop Day:hin etuhintaan 30.9.2022 saakka

Matkamessujen näytteilleasettajana sinulla on mahdollisuus osallistua lisämaksusta palveluntuottajana Global Workshopiin tai Meet Finlandiin. Tapahtumat järjestetään 18.1.2023 hallissa 5.

Meet Finland Workshopin myyjät esittelevät suomalaisia matkakohteita, kaupunkeja ja alueita, hotelleja, mökkejä, safareita, liikennevälineitä, hyvinvointipalveluita, kylpylöitä, nähtävyyksiä.

Meet Finland ennakkovaraajan etu hinta 1510 € + avl. on voimassa 30.9.2022 asti. Hinta on 2110 € + alv. 1.10.2022 alkaen. Huom! Jos pöytä jaetaan kahden eri yrityksen kesken, on lisämaksu jakamisesta 500 € + alv. Pöytä laskutetaan yhdeltä yritykseltä.

Global Workshopissa myyjät esittelevät matkakohteita, kaupunkeja ja alueita, hotelleja, huviloita, safareita, liikennevälineitä, hyvinvointipalveluita, kylpylöitä, nähtävyyksiä joka puolelta maailmaa. Global Workshopin ennakkovaraajan etuhinta 1040€ + alv. on voimassa 30.9.2022 asti. Hinta on 1540 + alv. 1.10.2022 alkaen. Huom! Jos pöytä jaetaan kahden eri yrityksen kesken, on lisämaksu jakamisesta 500 € + alv. Pöytä laskutetaan yhdeltä yritykseltä.

Lue lisää ja osallistu

Ilmoita alanäytteilleasettajat viimeistään 30.9.2022, jotta takaat heille mahdollisuuden osallistua Workshop Day:hin etuhintaan

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa lisää. Kun teet tilaukset 30.9.2022 mennessä, saat tuotteet edullisemmin. Säästä ja tilaa ennakkoon!

 • 1.10.2022 hinnat nousevat 10 %
 • 10.12.2022 hinnat nousevat 20 %
 • 1.1.2023 hinnat nousevat 50 %
 • 12.1.2023 hinnat nousevat 100 %

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com

Messukeskuksen rakentamisohjeet

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Tutustu ja tilaa

Lokakuussa

Ehdota ohjelmaa Matkamessujen ohjelmalavoille

Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluaisit tuoda matkamessujen ohjelmalavoille ja esittää yleisölle?

Ohjelmaehdotukset tulee ilmoittaa viimeistään 8.11.2022.

Voit ehdottaa ohjelmaa eMessukeskuksen kautta kohdassa Kerro ohjelmastasi.  Matkamessujen tuottaja tulee olemaan yhteydessä liittyen ohjelmaehdotuksiin määräpäivien jälkeen. Mikäli kysymyksiä herää, olettehan yhteydessä tuottajaan, paula.tuominen@messukeskus.com tai 040 168 4050.

eMessukeskus

Marraskuussa

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään maanantaina 15.11.2022, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen.

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 110 € + alv.

Kutsu kuluttajat messuille

Lähetä lippuja eMessukeskuksen Lähetä eLippuja yleisökävijöille -sivun kautta viikosta 35 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitä viimeistään 9.1.2023: yrityspalvelu@messukeskus.com

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput aikavälillä 1.11. – 9.1.2023. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.

eMessukeskus

Kutsu ammattilaiset messuille

Tapahtumassa on käytössä sähköinen, ilmainen eKutsu, joka mahdollistaa kutsun lähettämisen kerralla vaikka sadoille asiakkaille. Sähköiseen kutsuun voi liittää oman tervehdyksen sekä yrityksen kuvia. Löydät eKutsu-työkalun ja ohjeet näytteilleasettajien eMessukeskus-palvelusta kohdasta Lähetä eKutsuja ammattilaisille.

EKUTSUN KÄYTTÖOHJEET

Päivitä yritysprofiilisi

Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa viimeistään maanantaina 15.11.2022 ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa.

Ohje yritysprofiilin päivittämiseen

Ilmoita osasto-ohjelmasta

Onko osastollanne ohjelmaa messujen aikana? Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Kerro ohjelmastasi niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

eMessukeskus

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

MEDIAPANKKI MARKKINOI OSALLISTUMISTASI

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Tavoita media ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila puh. +358 50 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Rekrytointi pop up – ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.12.!

Matkatieto-seminaareissa jatketaan opiskelijatapahtuman toteuttamista upouudella konseptilla. Opiskelijoille on luvassa koko iltapäivän ajan ohjelmaa sekä mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Maksuton opiskelijailtapäivä järjestetään Matkamessuilla 20.1.2023 klo 12-17. Mukaan ovat tervetulleita lukio, ammattikoulut, ammattikorkeakoulut ja yliopistot.
Iltapäivän tavoitteena on inspiroida opiskelijoita esittelemällä matkailualan monipuolisia työmahdollisuuksia. Suomen matkailualan liitto ja Matkamessut haluavat olla vahvasti mukana edesauttamassa matkailualan löytämistä sekä opiskelijoiden työllistymistä. Iltapäivä antaa mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin yrityksiin ja matkailualan maailmaan!

Nyt on oiva mahdollisuus tulla tapaamaan opiskelijoita ja muita potentiaalisia työntekijöitä tunnin ajaksi pe 20.1. klo 16-17 ja kertomaan yrityksenne tarinaa sekä rakentamaan tulevaisuuden työnantajabrändiä. Rekrytointi pop up -tilaisuuteen kutsutaan toisen ja kolmannen asteen opiskelijoita, uusia haasteita etsiviä työnhakijoita sekä alanvaihtajia. Osallistuminen on ilmaista kaikille Matkamessujen näytteilleasettajille. Rekrytointi pop up järjestetään Matkatieto-seminaarien yhteydessä ja jokaiselle yritykselle on varattu yksi pystypöytä sekä yrityksen nimi on esillä A4 kokoisessa julisteessa.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 9.12. asti ja ilmoittautumiset osoitteeseen paula.tuominen@messukeskus.com.

Päivän ohjelma:

 • Klo 12–15 vierailua osastoilla (luokat voivat saapua milloin vain kyseisen klo ajan sisällä)
 • Klo 15–16 opiskelijoille suunnattua inspiroivaa ja kiinnostavaa ohjelmaa Matkatieto-lavalla
 • Klo 16–17 tapaa yrityksiä rekrytointi pop upissa

Joulukuussa

Toimita otsalautateksti tai logo

Jos olet ostanut osastoratkaisun otsalaudalla, muistathan toimittaa otsalautatekstin tai logon osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 19.12.2022. Tämän jälkeen tulleista muutoksista veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti.

Aineisto-ohje

Osallistu vastuullisuuskilpailuun viimeistään 8.12!

Matkamessut järjestää matkailualan yrityksille ja toimijoille Vastuullisuuskilpailun, jossa haetaan matkailun vastuullisuuteen pohjautuvia matkailutuotteita ja -palveluja. Kilpailun finaali on Matkamessuilla 20.1.2023, jossa jaetaan Suomen Messusäätiön myöntämä 6 000 euron palkintoraha.

Lue lisää

Kerro osastosi koko perheelle suunnatusta ohjelmasta

Ilmoita meille, mikäli osastollanne on myös perheen pienimmille suunnattua ohjelmaa. Koostamme messutärpeistä erillisen koosteen Matkamessujen nettisivuille. Ohjelmatiedot voit helposti ilmoittaa suoraan eMessukeskuksen kautta. Kirjaudu eMessukeskukseen ja klikkaa kohtaa Kerro ohjelmastasi.
eMessukeskus

Tulevaisuuden työnantaja

Matkamessut 2023 vastaa alan työvoimahaasteisiin. Perjantain opiskelijapäivän lisäksi ammattilaispäivänä kutsutaan paikalle myös toisille aloille siirtyneitä ammattilaisia sekä alanvaihtajia. Heitä tavoitellaan rekisteröitymään kävijöiksi ammattilaispäivänä (19.1.). Tässä nykyiset alalla työtä tekevät voivat olla avuksi lähettämällä eKutsuja alalla aikaisemmin työtä tehneille kollegoille tai potentiaalisille alanvaihtajille.

Ilmoita yrityksesi Tulevaisuuden työnantajaksi

Teemaan osallistuvat yritykset voivat profiloitua eMessukeskuksessa Tulevaisuuden työnantajaksi ja saavat osastollensa näkyvän Tulevaisuuden työnantaja -tarran. Tämä viestii kävijöille siitä, että edustajat osaavat kertoa minkälaisia töitä tai työpaikkoja on tarjolla. Erityisesti ammattipäivään 19.1. kutsutaan alalla aikaisemmin työskennelleitä ammattilaisia ja muita alanvaihtajia. Tarra toimii hyvin myös opiskelijapäivänä perjantaina 20.1. ja sen voi halutessaan jättää näkyviin myös yleisöpäiviksi.

Matkamessuja voi myös hyödyntää rekrytointialustana, ja me autamme siinä! Osallistuville yrityksille lähetetään työpaikkailmoituksia varten pohja, johon on helppo täyttää avoinna olevien työpaikojen tiedot. Jos ilmoituksia saadaan riittävästi joulukuun 31. mennessä, järjestetään ammattilaispäivään Matkailu- ja tapahtuma-alan työpaikkapörssi. Pörssin avulla ohjaamme potentiaaliset työntekijät Tulevaisuuden työnantajien näyttelyosastoille.

”Tulevaisuuden työnantajia” markkinoidaan Matkamessujen omissa kanavissa ja nettisivuilla sekä merkitään messuoppaaseen. Mukana olevat yritykset nousevat automaattisesti näytteilleasettajalistaukseen Tulevaisuuden työnantaja -tuoteryhmän alta.

Ilmoittaudu teemapäivään näin:
 • Merkitse osallistumisesi Tulevaisuuden työnantaja -päivään merkitsemällä eMessukeskuksessa tuoteryhmäksi Tulevaisuuden työnantaja. Näin opiskelijat ja työnhakijat löytävät näytteilleasettajien joukosta helposti ne yritykset, jotka ovat kyseissä teemapäivässä mukana.
 • Hyödynnä osastollasi Tulevaisuuden työnantaja -tarra. Se toimitetaan osastoille.
 • Lähetä ja pyydä kollegoitasi lähettämään eKutsuja potentiaalisille ammattilaisille.
 • Voit kertoa meille yrityksessänne auki olevista työpaikoista! Osallistuville yrityksille lähetetään työpaikkailmoituksia varten pohja ja jos ilmoituksia saadaan riittävästi joulukuun 31. mennessä, järjestetään ammattilaispäivään Matkailu- ja tapahtuma-alan työpaikkapörssi.
Tästä linkistä pääset lähettämään meille työpaikkailmoituksia

Tammikuussa

Tilaa osastotarjoilut ja lounaslipukkeet

Tilaa osastollesi tarjoilut ja henkilökunnallesi lounaslipukkeet etukäteen, viimeistään 4 päivää ennen tapahtuman alkua.

Lue lisää ja tee tilaus

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta kohdassa Lähetä kulkulupia. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville.

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,48 euroa / kpl + alv 24%. Rakentajan kulkuluvat ovat maksuttomia.

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti:

 • alle 6 m2 osastoon 3 kpl
 • 6-10 m2 osastoon 5 kpl
 • 12-21 m2 osastoon 10 kpl
 • 24-36 m2 osastoon 15 kpl
 • 40-50 m2 osastoon 20 kpl
 • yli 50 m2 osastoon 25 kpl

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut Compass Groupin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.

sähköisen kulkuluvan lähettämisohjeet eMessukeskus

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Buffetlounas tarjoillaan Mesta-ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja Messutoimistosta, Eat & Meet -ravintolasta (Ylägalleriassa) tai Stop & Shop -kioskista (Alagalleriassa).

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

Katso aikataulut ja sisäänkäynnit

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Turvallisuuspalvelut.

Pysäköinti

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Katso hinnat ja lue lisää pysäköinnistä

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

Lue lisää

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com

 

Anna palautetta sivusta >>

Ethän jätä tukipyyntöjä palautelomakkeen kautta. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.