Skip to content

Ohjelma ja sisällöt

Virtuaalimessujen ohjelmassa mm. matkavinkkejä, artikkeleita, virtuaalikierroksia ja muita matkailuaiheisia videoita.

Kohde- ja aktiviteettivinkit

Ilomantsi – Matkailijan opas 2020

Karjalainen kulttuuri ja erämainen luonto lyövät kättä Ilomantissa, Suomen itäisimmässä kunnassa. Matkailijan opas 2020 on kattava katsaus alueen tarjontaan ja palveluihin.

Tutustu

 

Ilomantsi – sotahistorian huippukohde

Ainoastaan Ilomantsissa on nykyisten rajojemme sisällä paikkoja, joissa on käyty divisioonatason taisteluja niin talvi kuin jatkosodassakin.

Tutustu

Ilomantsin retkiviikko 29.6-5.7.2020

Ilomantsin retkiviikko tarjoaa elämyksiä ja tekemistä erämaisessa luonnossa. Mukana on myös ripaus kulttuuria. Ohjelmat on suunniteltu yksittäisille matkailijoille ja pienryhmille.

Tutustu

Ohjelmaa kesäpäiviin Helsingissä

Alkaako kotona istuminen kyllästyttää? Kaipaatko turvallista ajanvietettä Helsingissä? Lähde oppaan johdolla kävelykierrokselle Helsingin kiehtoviin kaupunginosiin tai Hietaniemen historialliselle hautausmaalle!

Lue artikkeli

Ammenna elämyksiä luonnosta!

Wild Taigan ruuhkaton ja rauhallinen luonto kutsuu sinua nauttimaan mitä erilaisimmista kohteista joko omatoimisesti retkeillen tai opastetusti pienissä
ryhmissä.

Lue koko artikkeli

30+ ihan parasta vinkkiä Turkuun lapsiperheille

Turusta löytyy lastenkin makuun sopivia aktiviteetteja vaikka kuinka, olipa kiikarissa yhdessä ulkoilu, villi pulikointi tai mukava museokierros.

Lue koko artikkeli

Kamera käy Turussa

Esittelyssä 22 turun instagram-tärppiä, joista esteetikko menee ihan pikseleiksi. tule ja tähtäile!

Lue koko artikkeli

20+ foodien reissutärppiä turkuun

Onko sinullakin tänä kesänä erityinen elämysten nälkä? lähde turkuun syömään hyvin ja nauttimaan, vaikkapa ihan vaan siksi että voit.

Lue koko artikkeli

 

 

Kalajoen kesän viikko-ohjelma 2020

Tutustu

 

Local Tips – tutustu Hämeeseen paikallisten vinkkien avulla!

Idyllinen pikkukahvila, jännä retkikohde, kiinnostava museo, herkullinen ruokapaikka tai vaikkapa salainen luontokohde, jossa sielu lepää?

Tutustu

Seikkaile Hämeen kulttuurikohteissa VIKKE pelin avulla!

VIKKE peli kuljettaa matkailijaa kohteesta toiseen Kanta-Hämeessä mielenkiintoisten tarinoiden ja koukuttavien tehtävien avulla. Tutustu alueen helmiin ja ammenna lisätietoa kohteista.

Tutustu

Vieraile Hämeen kulttuurikohteissa ja luonnossa virtuaalisesti!

Hämeen moniin luonto ja kulttuurikohteisiin on mahdollista tutustua virtuaalisesti! Tarjolla on virtuaalikierroksia museoissa, sekä retkiä ja rauhallisia hetkiä luonnon helmassa!

Tutustu

Suositellut retkeilyreitit Hetassa

Tutustu

Käsivarren erämaa-alue

Tutustu

Pöyrisjärven erämaa-alue

Tutustu

Tarvantovaaran erämaa-alue

Tutustu

Savonlinnan kesä kutsuu

Mökkiloma kaukana kaikesta, hemmotteluloma lähellä palveluja, rauhallisia iltakävelyjä tai vauhdikkaita aktiviteettejä, yksin tai yhdessä – Savonlinna tarjoaa kaiken täydelliseen lomaan juuri teille.

Kokeile lomakonetta!

Katso Savonlinnan seudun retkeilyreitit Outdoor Activesta!

aluaisitko retkeilemään, pyöräilemään, melomaan, lumikenkäilemään tai vaikkapa polkujuoksemaan? Valitse suosikkiaktiviteettisi ja suodata kattavilla hakutoiminnoilla juuri sinulle sopiva reitti. Sitten vain kohti uusia seikkailuja!

Katso reitit

Luonnon lumovoimaa Suomussalmi

Suomussalmi kutsuu lumoutumaan luonnosta. Luonto antaa voimaa omaan jaksamiseen, omien toiveiden unelmointiin, päästämään irti murheista ja vaikeuksista, joita on kohdannut. Syksy värittää luontoa upeasti, niin maanpinnalla kuin puiden lehtien osalta.

lue lisää

Tutustu Ruka-Kuusamon kauneimpiin maisemiin

Kuusamo on täynnä maisemallisesti hienoja kohteita, kuten vaikkapa Päähkänäkallion jokimaisema, Riisitunturin Ikkunalampi ja rinnesuot, Värikallion ikivanhat kalliopiirrokset ja Kiutakönkään putous.

tutustu

Tussunvaaraan, Munavaaraan vai ihan vaan Pyllykkään?

Suomen kaunein alue Kuusamo on siunattu isolla joukolla melkoisen hassusti nimettyjä paikkoja. Vai miltä kuulostavat Hevonperseensilmälampi tai Mulkkukari?

tutustu

Kesäinen Oulun seutu

Anna ihanan seutumme täyttää kaikki aistisi! Oulun seutu tarjoaa upeita elämyksiä, sykähdyttäviä luontokohteita, erinomaiset palvelut ja mikä parasta, kaikki on lähellä! Katso linkistä mitä ihana Oulun seutu tarjoaa kesämatkailijalle.

Lue lisää

Virtuaalikierrokset

Imatran koskinäytös kesällä – 360

Sibelius: Finlandia, Op. 26 Jean Sibelius Orchestral Favourites, Ondine Oy Helsingin kaupunginorkesteri joht. Leif Segerstam.

Virtuaalinen linturetki Ilomantsiin

Ilomantsin sääkset Manta ja Manu hoivaavat poikasiaan kareliaanisen männyn latvassa. Tee virtuaalinen linturetki pohjoiskarjalaiselle erämaajärvelle.

Majava liven kautta pääset seuraamaan majanelämää Evon metsissä!

Evon retkeilyalue Lammilla on yksi hämeenlinnalaisista ylpeyksistä ja tunnettu luonnossa liikkujien keskuudessa kautta maan. Evon monimuotoisen metsä- ja järvialueen suojissa asustelee kuitenkin salaisuus, josta edes harva paikallinen tietää: Kanadanmajava, Castor canadensis.

Livelähetyksemme kautta pääset seuraamaan, millaista majavaelämää Evon metsissä vietetään! Livelähetyksen avulla voit nauttia metsän äänistä ja linnun laulusta myös kotona!

Kierros Olavinlinnan historiaan

Olavinlinnan tuokioita kolmelta eri aikakaudelta: 1517, 1649 ja 1809.

Johanna Oraksen Taidekartanon virtuaaliesittely

Tänä kesänä Taidekartanossa juhlitaan jälleen. Kuvataiteilija JO viettää 50v juhlavuottaan näyttelyiden ja tapahtumien merkeissä ja uusimmat teokset ovat nähtävillä juuri Saimaan rantojen syleilyssä ainutkertaisessa kartanomiljöössä Punkaharjulla.

Katso virtuaalikierros

Matkailuaiheiset videot

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki

Salla syksyllä

Tutustu Wild Taigan kesään!

Puhdas, ympärivuotinen Sallan luonto

Kesäkuiset terveiset Sallasta!

Patikointia Enontekiöllä

Kahvihetki Saanalla

Poroerotus Enontekiöllä

Työskentely Enontekiöllä

Iloitaan muistoista ja unelmoidaan tulevasta

Herrankukkaron esittely

Tervetuloa Herrankukkaroon

Herrankukkaro on Turun saaristossa vanhan kalastajatilan ympärille rakentunut omaleimainen kokous- ja virkistyspaikka. Ryhmille ja yrityksille tarkoitettu kylämiljöö palvelee ympärivuotisesti. Perille Rymättylän Airismaalle pääsee kaikkina vuodenaikoina maanteitse.

Kymmenet erilaiset kokoustilat, persoonallinen mökkimajoitus meren rannalla sekä maailman suurin savusauna lämminvesialtaineen tarjoaa taatusti toisenlaisen ympäristön kokous- ja virkistyspäivään.

Visit Häme – Onnellisten ihmisten sydänmaa!

Häme on ainutlaatuinen paikka, jossa luonto ja kulttuurimaisemat puhuttelevat yhdessä vaikuttavasti. Hämeessä voi samalla hengenvedolla nauttia puhtaasta ilmasta, vedestä, vehreästä ympäristöstä, historiasta, kulttuurista ja hyvistä palveluista.

Hämeen maakunta sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Monelle matkailijalle kohteena ennestään tuntematon Hämeen maakunta kätkee sisäänsä jännittäviä elämyksiä, hauskoja tapahtumia ja yllättäviä löytöjä. Tutustu Hämeen rikkaaseen historiaan, nauti upeasta luonnosta tai vietä piristävä kaupunkiloma monipuolisten palveluiden äärellä!

Kansallispuistoja ja luontokohteita!

Hämeen alueelta löytyy erilaisia luontokohteita ja virkistysalueita yli 20 kappaletta, kaksi kansallispuistoa Liesjärvi ja Torronsuo sekä kaksi kansallista kaupunkipuistoa Hämeenlinnassa ja Forssassa. Hämeen rikas ja monipuolinen luonto on läsnä joka puolella, minne menetkin. Harjumaisemat, kirkasvetiset järvet ja laajavalikoima luontoaktiviteetteja, kuten joogaa puiden suojassa, pyöräilyä metsäpoluilla tai lumikenkäretki lumisessa luonnossa, tarjoavat unohtumattomia luontohetkiä.

Aikamatka keskiajalle Hämeessä!

Hämeellä on pitkä historia! Kulje vanhaa historiallista härkätietä Turun suunnasta keskiaikaiseen Hämeen linnaan. Ihmettele muinaisia kuppikiviä tai kiipeä linnavuoren laelle ihailemaan hämäläistä maisemaa. Voit ruokailla tai yöpyä vanhoissa kartanoissa tai kiertää kaikki Hämeen keskiaikaiset kirkot. Kuule Hämäläisiä tarinoita ja tutustu paikalliseen elämään!

Suomalaista kulttuuria, perinteitä ja paikallista elämään Hämeen kylissä!

Hämeessä on 120 kylää täynnä paikallista elämää! Kylissä voit tutustua paikalliseen elämään kulkemalla kylänraittia, piipahtamalla paikalliseen kyläkauppaan ja tutustumalla pieniin kotiseutumuseoihin. Hämeen alueesta on suuriosa maaseutua ja näin ollen Hämeestä löytyy paljon maatiloja. Joillekin maatiloille pääsee myös muina aikoina tutustumaan maatilan elämään, eläimiin ja ostamaan tilapuodista paikallista lähiruokaa.

Aktiivinen loma luonnon helmassa rentoutuen tai täynnä vautia!

Luonnon keskellä voit liikkua monin eri tavoin ja nauttia luonnosta erilaisten aktiviteettien parissa. Pyöräile metsäpoluilla, tutustu luontoon monipuolisilla melontareiteillä tai katsele maisemia puiden latvoista kiipeilyradoilla. Kerää luonnon antimia tai ohjaa SUP-lautasi kohti auringonlaskua.

Suomen Tiilaakso sijaitsee keskellä Etelä-Suomea ja tarjoaa laajan valikoiman golf kenttiä amatööreille ja kokeneimmille golfin pelaajille. Hämeestä löytyy myös Suomen ainoa PGA-luokiteltu golfkenttä. Forssan seudulla sijaitsevaa Ypäjää kutsutaan myös Suomen hevospitäjäksi, koska siellä joka viides ”asukas” on hevonen. Häme on täynnä erilaisia hevostalleja ja ravien ystäville löytyy kisoja Forssan Pilvenmäen ja Riihimäen raviradalla.

Tutustu lasin, käsityön ja kankaanpainannan historiaan!

Häme tunnetaan rikkaista lasimuotoilun perinteistä. Tutustu lasihistoriaan Suomen Lasimuseossa Riihimäellä ja Iittalan lasitehtaan alueella Iittalan kylässä. Lasistudioilla Riihimäellä näet lasitaiteilijoita työssään ja studioilta voit myös ostaa itsellesi mahtavia design tuotteita. Hämeessä on pitkät käsityöperinteet ja perinteisiin käsityömuotoihin pääsee vielä tutustumaan Wetterhoffin talossa Hämeenlinnassa. Kankaanpainannan historiasta kertoo Forssan museo ja Finlaysonin vanhalla tehdasalueella Rykkeri painaa kankaita edelleen perinteisin menetelmin. Tee löytöjä pienistä käsityöputiikeista tai tehtaanmyymälöistä.

Kalajoen kesä

Kalajoen kesäiset aktiviteetit valloittavat!

Koe Kalajoen kesäiset aktiviteetit!

Ainutlaatuinen merenrantaunelma: Kalajoen Marina!

Marinan alue on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva uusi, merellinen lomailu- ja virkistyskeskus.

Maastopyöräilyä Punkaharjulla

Punkaharju on maastopyöräilyn helmi. Jylhiä harjuja, laavu- ja taukopaikkoja keskellä kansallismaisemaa.

Luontoelämyksiä Punkaharjulla

Punkaharjun harjumaisemat kutsuvat lomailemaan luonnon äärellä, niin kesällä kuin talvella.

Tutustu

Uusi, uniikki Järvikylpylä!

Avasimme uuden Järvikylpylämme 31.3.2017 klo 15:00. Tervetuloa tutustumaan!

Linnansaaren kansallispuisto

Matka kansallispuistoon kannattaa aloittaa Oravin kautta! Lisää tietoa kanootti- ja venevuokrauksesta, majoituksesta tai norppa- ja kalastusretkistä painikkeen takaa.

Lue lisää

Veneily Saimaalla

Koe sininen saimaa vuokraamalla vene painikkeen takaa:

Vuokraa vene

Norpparetki Linnansaaressa

Auringon lämmittämällä rantakalliolla päivää paistatteleva norppa on Saimaata parhaimmillaan. Moni-ilmeinen ja leikkisä norppa on helpoimmin bongattavissa opastetuilla retkillä, joiden kokeneet kipparit tietävät parhaat paistattelupaikat ja osaavat ohjastaa kulkupelinsä hipihiljaa nähtävyyden äärelle – norppaa säikäyttämättä tai häiritsemättä.

Lue lisää

Inari-Saariselkä

 

Nauti meren läheisyydestä Villa Wolaxissa Turun saaristossa

Villa Wolax sijaitsee Turun saaristossa, Kuusiston saaressa. Tarjoamme ympärivuotiset merelliset puitteet ja toimivan kokonaisuuden kokouksiin sekä monenlaisiin juhliin ja tapahtumiin.

VILLA WOLAX – Saunat ja Kylvyt

Saaristo ja sauna kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tervetuloa Villa Wolaxiin saunomaan!

VILLA WOLAX – Soling Classic

Alusta loppuun uudelleen rakennetut Soling Classic -purjeveneet kuuluivat miesten olympialuokkaan vuoden 1972 Münchenin olympialaisista aina vuoden 2000 Sydneyn olympialaisiin saakka. Veneiden kotisatama on kokous- ja tilausravintola Villa Wolax Kuusistossa, jossa niillä järjestetään purjehduskoulutuksia, kilpailuja sekä saaristopurjehduksia. Veneeseen mahtuu hyvin 4 henkilöä ja niitä voi vuokrata päiväpurjehduksiin myös ilman kipparia. Veneitä on yhteensä 6 kappaletta, joten saamme helposti jopa 25 henkeä vesille yhtä aikaa. Kysy lisää ja järjestä vaikka Firma Cup omalle miehistöllesi

Lumoudu Luonnosta Suomussalmella

 

Jokikalastusta Kuusamossa

Koskenlaskua Kuusamon Kitkajoella

Karhunkatselua Kuusamossa

Melontaa Oulangan kansallispuistossa

Suppailua Oulankajoella Kuusamossa