Siirry sisältöön
Visit Jyväskylä Region

Visit Jyväskylä Region

Kysymyksiin vastasi matkailujohtaja Susanne Rasmus ja markkinointisuunnittelija Tiia Masalin.

Osallistumisen taustat

Näemme, että Matkamessut ovat yksi vuoden tärkeimmistä matkailualan tapahtumista ja käynnistää matkailuvuoden. Lisäksi Matkamessut ovat monipuolinen ja ammattimaisesti järjestetty kokonaisuus, jossa huomioidaan sekä matkailualan ammattilaiset että kuluttajat. Meille on tärkeää tuoda alueemme matkailullisia kärkiä ja mahdollistaa myös alueen yrityksille osallistuminen helpolla tavalla alueen yhteisellä osastolla. Matkamessuille osallistuminen on meille osa imagollista työtä ja brändin vahvistamista.

Tapahtuman onnistuneisuus

Tapahtuma onnistui mielestämme hyvin ja vastasi odotuksiamme. Ammattilaispäivinä saatiin jälleen arvokkaita uusia kontakteja ja vahvistettiin olemassa olevia verkostoja erilaisten tapaamisten muodossa. Yleisöpäivinä saimme mahdollisuuden kuulla tavallisen matkailijan ajatuksia ja näkemyksiä alueesta ja pääsimme kertomaan omat ajankohtaiset vinkkimme.

Mittarit ja markkinointi

Toteutamme markkinointia monikanavaisesti ja kohderyhmälähtöisesti. Tietenkin siihen vaikuttaa markkina-alue: onko kyse kansainvälisestä vai kotimaan markkinoinnista. Jaamme markkinoinnin B2B- ja B2C-toimintaan. Kuluttajamarkkinoinnissa käytössä ovat muun muassa erilaiset digitaaliset kanavat, vaikuttajat, printti, TV ja radio. Ammattilaispuolella korostuu luonnollisesti matkanjärjestäjä- ja mediatyö sekä poikkitoimialallinen yhteistyö. Messut markkinointimuotona palvelevat sekä B2B- että B2C-puolta.

Yhteistyö messujen kanssa

Meillä on takana pitkä yhteistyö Matkamessujen kanssa. Asiointi on ollut aina asiantuntevaa ja ripeää sekä messujen vastaavien että Messukeskuksen asiakaspalvelun kanssa. Tällaiset asiat myötävaikuttavat myös tulevien vuosien valintoihin. Messuosallistuminen on aina iso panostus ja siihen on helpompi lähteä, kun tietää, että saa ammattimaista apua. Aina on tullut sellainen olo, että messujen henkilökunta haluaa meidän onnistuvan.

Kohtaamismedian mahdollisuudet

Messuille osallistutaan ennen kaikkea aitojen kohtaamisten aikaansaamiseksi. Toki tarpeen vaatiessa on hyvä hyödyntää rinnalla myös erilaisia digitaalisia ulottuvuuksia, mutta tärkein arvo on kasvokkaiset kohtaamiset.