Skip to content

Kreikka tunnetaan saarista, hiekkarannoista sekä ruoasta

 

 

 

Kreikka on hurmannut yhtenä suosituimmista kohteista jo vuosien ajan, eikä turhaan. Egeanmeren rannalla sijaitseva maa tarjoaa matkailijalle uskomattomat maisemat, lämpimän ilmaston, loputtomasti kulttuuria, ystävällisimmät ihmiset sekä rikkaan ruokakulttuurin.
Kreikka on myös monipuolinen kohde; mantereen kaupungeissa tai vuoristoissa on erilainen ilmasto sekä tunnelma, kun taas Kreikan suosituilta saarilta löydät aivan oman maailmansa.

Saaria Kreikan saaristosta löytyy yli kaksituhatta, ja saaristo onkin pääkaupunki Ateenan lisäksi suosituin kohde Kreikassa. Ateenasta löytyy tuhansia vuosia vanhaa arkeologiaa ja suurkaupungin tunnelmaa, saaristosta vesiurheilua ja henkeäsalpaavaa luontoa. Kreikka tarjoaa ihan jokaisella jotakin.
Talousvaikeuksistaan huolimatta Kreikka on pysynyt matkustuskohteena listojen kärjessä vuodesta toiseen. Sinnikäs kansa ei ole lannistunut tilanteesta ja ottaa turistit edelleen vastaan lämmöllä.

Info: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Kreikka

Väkiluku: 10,34 milj. (2023)

Pääkaupunki: Ateena

Matka-aika: n. 3,5 h

Matkustuskausi: Huhtikuu-Lokakuu

 

 

 

 

 

 

Kreikan Must Do -lista

Saaret

Kreikan matkailijan on ehdottomasti käytävä ainakin yhdellä Välimeren upeista saarista. Saaret ovat kaikki luonteeltaan erilaisia, ja tarjoavat jokaiselle jotakin. Santorini on idyllinen klassikko valkoisine kylineen, ja Santorinin auringonlaskua on kehuttu yhdeksi maailman kauneimmista. Santorini sopii kauneudessaan kaikille, mutta on erityisen hyvä kohde romanttiselle lomalle. Naxos ja Mykonos tarjoavat maisemien lisäksi sykkivää yöelämää, ja Kos taas sopii helppoutensa ja aktiviteettiensa vuoksi perheille.

  • Rantalomailuun löytyy useita kohteita, esimerkiksi Rodos tarjoaa siihen upeat puitteet.
  • Lue myös Kreikan tuntemattomista helmistä!

Nähtävyydet

Kreikan historia ulottuu pitkälle ajanlaskuumme ja on todella rikas. Lomailijan kannattaa ehdottomasti tutustua historiaan ja esimerkiksi Kreikan mytologiaan ennen matkaansa. Kreikan tunnetuin nähtävyys Akropolis sijaitsee Ateenassa, ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kukkulalla sijaitsevaa linnaa pidetään yhtenä Kreikkalaisen kulttuurin vahvimpana ilmentymänä ja se kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Kukkulalta löytyy monelle kuvistakin tuttu valtava Partheonin temppeli, joka näyttäytyy myös iltavalaistuksessa upeasti.

  • Myös muista Kreikan kohteista löytyy usein upeita jäännöksiä.

Ruoka

Kreikkalainen ruoka on ehdottomasti yksi Kreikan ”must do” -jutuista. Kreikkalaisten ruokakulttuuri on uniikki, perustuu yksinkertaisiin ja puhtaisiin makuihin,  ja vie kielen mennessään. Kreikkalaiset ovat tarkkoja raaka-aineiden laadusta, ja sen pystyy maistamaan. Maista ainakin herkulliseen filotaikinaan leivottuja suolaisia ja makeita leivoksia, kreikkalaista salaattia, kreikkalaisia mezejä ja souvlakia, eli kreikkalaista lihavarrasta joka tarjoillaan usein tsatsikin ja pitaleivän kera.

  • Kruunaa ateria ouzolla, eli kreikkalaisella perinteisellä alkoholijuomalla, joka tarjoillaan ruoan jälkeen!

 

 

 

 

 

 

 

Käy toteuttamassa omatoiminen saarihyppely, metsästä aitoja kulttuurikokemuksia tavernoista sekä baareista ja lähde ihastelemaan kaunista luontoa hittisaareen!

Saarihyppely

Näe useita Kreikan upeista saarista toteuttamalla omatoiminen saarihyppely! Lauttaliikenne toimii Kreikassa säännöllisesti, on suhteellisen edullista ja majoituksen voi saada saarilta vasta sinne saapuessaan. Saarihyppelyyn tarvitset kuitenkin hippusen joustavaa asennetta, jos kaikki ei menekään täysin suunnitelmien mukaan. 

Kreikkalainen tanssi ja musiikki

Kreikkalaisilla on vahva kulttuuriperintö ja he ovat siitä erittäin ylpeitä. Aitoja kokemuksia metsästävän kannattaa yrittää löytää esimerkiksi musiikki-iltama jostakin tavernasta tai Ateenan baarista, ja mennä kuuntelemaan perinteistä kreikkalaista musiikkia. Jos tuuri käy, näet myös villiä kreikkalaista kansantanssia.

Elokuvasta tuttu hittisaari

Ennen vuotta 2008 Skopelos ei kuulunut Kreikan suosituimpiin matkailusaariin. Vuonna 2008 julkaistiin kuitenkin Abban musiikkin perustuva hittielokuva Mamma Mia, ja ihana musikaalielokuva on kuvattu Skopeloksen upeissa maisemissa. Skopelos tarjoaa elokuvasta tuttujen maisemien lisäksi kaunista luontoa ja rauhaa.