Skip to content

Ajankohtaista

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varattaessa? Osa 2

Unelmien autolomaa varattaessa tärkeää on selvittää vakuutukset, vastuut ja kustannukset. Matkailuautojen lakisääteinen liikennevakuutus ei kata vuokratun auton vahinkoja tai sen matkustajille koituneita vahinkoja. Auton vuokrauksen yhteydessä onkin hyvä selvittää millainen on palveluntarjoajan vakuutus vuokraamallesi autolle.

Lue lisää

Majoitusvinkit vuodelle 2024: 5 erikoista kotimaan kohdetta, joissa jo pelkkä yöpyminen on elämys

Miltä kuulostaisi yö heinäladossa tai ylhäällä puuteltassa? Kenties sikeät unet lumijättiläisen tai Salpalinjan vankasti vartioimana? Jos sinä ja ystäväsi kaipaatte jotain todella mieleenpainuvaa, painakaa tämä lista mieleen ja ottakaa se inspiraatioksi vuoden 2024 seikkailuihin!

Retkipaikka / Jonna Saari

Lue lisää

Näin bongaat kaikki Suomen kansallismaisemat – 27 vinkkiä!

Suomen kansallismaisemat on valittu edustamaan maamme koko kuvaa. Näissä maisemissa silmä lepää, mutta samalla moni niistä kertoo tarinaa raskaasta työstä muun muassa kaskenpolton ja ruukeilla työskentelyn parissa. Useat kansallismaisemat sisältävät joukon kokonaisia kyliä tai haarautuvia jokivarsia. Tässä suosituksemme miten mikäkin maisema kannattaa kokea ja toivomme, että päätät kerätä ne kaikki!

Retkipaikka / Jonna Saari

Lue lisää

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varattaessa? Osa 1

Matkailuauto luo erinomaiset puitteet rennolle, ajasta riippumattomalle yhdessäololle, leppoisalle matkustamiselle, sekä helppoon elämiseen ja majoittumiseen vuoden ympäri niin retkeileville perheille kuin aikuisten kesken kiireettömästä vapaa-ajasta nauttiville. Tilavia asuntoautoja ja pienempiä pakettiauton kokoisia retkeilyautoja vuokraavat nykyisin niin yksityiset pienvuokraajat, autoliikkeet kuin matkailuautoiluun erikoistuneet toimijat. Lue miten autovalinta tukee lomatoiveiden toteutumista!

Lue lisää

Minustakin karavaanariksi?

Karavaanarius on verkkainen vapaa-ajan viettotapa ja kiireetön matkustusmuoto, joka ollut suosittua Pohjoismaissa jo useiden vuosikymmenien ajan. Nyt myös yhä nuoremmat sukupolvet ovat löytäneet isovanhempiensa aloittaman lifestylekulttuurin.

Lue lisää

Matkamessujen partnerimaa 2024 on Espanja

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 2024 partnerimaa on Espanja, mikä näkyy laajalla osastollaan, lavaohjelmassa sekä tapahtuman markkinoinnissa ja tuo tunnelmaa tammikuiseen Helsinkiin 19.–21.1.2024. Torstai 18.1. on tapahtuman ammattilaispäivä.

Lue lisää

Matkamessujen sunnuntai on perheille

Tule tapaamaan lempihahmoja, tanssi maskottidiscossa, osallistu aarteenetsintään, inspiroidu perheille sopivista lomamatkoista ja maistele uusia makuja. Tapahtumassa on mukana mm. varustamot, huvipuistot, ja matkan järjestäjiä.

Lue lisää