Skip to content

Ajankohtaista

Roadtripillä Suomessa: 40 x parhaat taukopaikat

Tien päällä on tärkeää tietää, missä käydä tankkaamassa auto ja vatsat, mitä kohteita ei kannata jättää instagrammaamatta matkan varrella ja missä on pakko pysähtyä matkamuisto-ostoksille. Tähän vastauksen antaa matkamedia Tripsterin matkaopaskirjailijakonkareiden – Paula Kultasen ja Siru Vallealan – kirjoittama Tripsteri Suomi – Roadtripit ja päiväretket -matkaopas!

Lue lisää

Näin löydät halvat matkat – 5 vinkkiä, joista on hyötyä ympäri vuoden

Kaikkihan me haluamme löytää matkan mahdollisimman edullisesti – mutta miten se onnistuu? Kokeile näitä vinkkejä, kun haluat säästää reissukuluissa!

Lue lisää

Katso parhaat matkamessutarjoukset – voita 500 euron matkalahjakortti!

Matkamessut tuovat mukanaan liudan houkuttelevia tarjouksia, jotka ovat reissukuumeisille tammikuun kohokohta. Juuri nyt jokaisen matkoista haaveilevan kannattaa aktivoida sisäinen tarjoushaukkansa! Rantapallo keräsi parhaat matkamessutarjoukset yhdelle sivulle, josta voit kätevästi seurata valikoimaa ja poimia itsellesi sopivat edut.

Lue lisää

10 x Gironan parhaat – Kiinnostava kaupunkikohde tunnin päässä Barcelonasta

Girona on mitä mainioin päiväretkikohde Barcelonassa matkaillessa. Girona sijaitsee 100 kilometrin päässä Barcelonasta – junalla matka kestää vajaan tunnin. 65 kilometrin päässä sijaitsee Ranskan raja, joten Ranskan puolellekin on helppo tehdä retki samalla reissulla.Girona on monipuolinen sekoitus vanhaa ja uutta.

Lue lisää

Prahan viisi parasta

Mitä Prahassa kannattaa ehdottomasti kokea? Lue Siru Vallealan vinkit ja tule kuuntelemaan Antti Helinin Praha-esitys perjantaina 19.1. klo 12.30 Meet the World -lavalle. Tripsterin Praha-oppaat antavat messuvieraille omat parhaat vinkkinsä lomalle Euroopan kauneimpaan helmeen, Prahaan.

Lue lisää

Siru Valleala: 10 vinkkiä Suomi-matkalle lasten kanssa

Suomi on mainio maa matkustaa pikkuväen kanssa, eikä tekeminen lopu kesken. Siitä pitävät huolen laadukkaat, lapsen näkökulman huomioivat museot, puuhapuistot ja eri vuodenaikojen leikkikohteet. Tähän artikkeliin olen poiminut Tripsteri Suomi -oppaastani 10 vinkkiä lapsiperheille, kun matkakohteena on kaunis kotimaamme.

Lue lisää

Eeva Simola: Seikkaillen Skotlannissa

Lähditpä reissuun yksin, kaksin, lasten, useamman sukupolven tai ystäväporukan kanssa, Skotlanti on kuin luotu liikkumiseen. Liikuntatarjonnan skaala ulottuu verkkaisen makustelevasta kaupunkikävelystä pääkaupunki Edinburghin komeilla kaduilla ja leikkipuistokäynneistä aina Himalajan-valloituksen harjoitteluun Skye-saaren jyrkimmillä huipuilla.

Lue lisää

Espanjan ruokakulttuuri esittelyssä Matkamessuilla 

Matkamessujen 2024 partnerimaana Espanja näkyy tapahtumassa omalla laajalla osastollaan sekä lavaohjelmassa tapahtuman markkinoinnin lisäksi. Ruokamatkailu on yksi Matkamessujen sisältöteemoista ja messuilla saa vinkkejä Espanjan eri alueiden ja kaupunkien ruokakulttuureista.

Lue lisää

Riippumaton lainaaminen kaverilta teki Kirsi Järvilehdosta retkeilijän

Retkeilyharrastus voi leimahtaa pienestäkin kipinästä, ja tämän sai Kirsi Järvilehto kokea omakohtaisesti vain muutama vuosi sitten. Haukiputaalla ja Kainuussa luonnon keskellä kasvanut Järvilehto kertoo liikkuneensa luonnossa aina, mutta kotikonnuilla maaseudulla hän ei mieltänyt sitä retkeilyksi – luontoon vain mentiin milloin tahansa, kun tarvetta oli vaikkapa rauhoittumiselle.

Lue lisää

Tätä kaikkea on Matkamessut 2024

Vietä päivä messuilla, ja tiedät seuraavan lomakohteesi sekä mitä siellä teet! Matkamessuilta löydät toimivat lomavaihtoehdot ja kuulet täsmävinkit asiantuntijoilta reissuihin kotimaahan sekä ulkomaille. Matkamessuilla keräät yksityiskohdat kerralla kuntoon – ja säästät aikaasi!

Lue lisää

Käytännön vinkkejä autoseikkailuun

Hakiessasi unelmiesi loman mahdollistajan valitsemaltasi vuokraajalta, muista varata hakuprosessiin reilusti aikaa. Virallisten rekisteröintitöiden lisäksi auton toiminnallisuudet sekä ekologinen käyttö ja ajaminen käydään huolellisesti läpi, jotta ensikertalaisellakin on varma olo suunnata seikkailuun vuokraamallaan asuntoautolla. Matkailuauton ajamiseen kun ei vaadita aiempaan käyttökokemusta – voimassa oleva henkilöajokorttilupa (B-taso) riittää jopa 5 hengen perheautoissa.

Lue lisää

Ruokamatkailu inspiroi suomalaisia 

Matkamessujen ruokamatkailukysely piirtää kuvaa paikallisten ruokamatkailuelämysten tärkeydestä niin kotimaan kuin ulkomaan matkoilla. Jopa kaksi kolmasosaa vastanneista suunnittelee ruokamatkoja ensi vuonna, lähelle tai kauas. Ruoka on myös tärkeä osa Matkamessuja, jossa toteutetaan tammikuussa oma Mediterranea Tasty travel -alue.

Lue lisää

Vastuullisuuskilpailun finalistit on valittu!

Kilpailun finalistit ovat:

  • Kasnäsudden
  • Haltia Lake Lodge
  • Matkatoimisto Aventura
  • Scandic Hotels
  • Viking Line

Tuomariston valitsemat finalistit esittelevät tuotteensa tai palvelunsa Matkamessujen ammattilaispäivänä ohjelmalavalla, ja tuomaristo valitsee voittajan tämän jälkeen. Voittaja saa Suomen Messusäätiöltä 10 000 euron palkintorahan. Voittajan valitsee ammattilaisraati.

Lue lisää

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varattaessa? Osa 2

Unelmien autolomaa varattaessa tärkeää on selvittää vakuutukset, vastuut ja kustannukset. Matkailuautojen lakisääteinen liikennevakuutus ei kata vuokratun auton vahinkoja tai sen matkustajille koituneita vahinkoja. Auton vuokrauksen yhteydessä onkin hyvä selvittää millainen on palveluntarjoajan vakuutus vuokraamallesi autolle.

Lue lisää

Majoitusvinkit vuodelle 2024: 5 erikoista kotimaan kohdetta, joissa jo pelkkä yöpyminen on elämys

Miltä kuulostaisi yö heinäladossa tai ylhäällä puuteltassa? Kenties sikeät unet lumijättiläisen tai Salpalinjan vankasti vartioimana? Jos sinä ja ystäväsi kaipaatte jotain todella mieleenpainuvaa, painakaa tämä lista mieleen ja ottakaa se inspiraatioksi vuoden 2024 seikkailuihin!

Retkipaikka / Jonna Saari

Lue lisää

Näin bongaat kaikki Suomen kansallismaisemat – 27 vinkkiä!

Suomen kansallismaisemat on valittu edustamaan maamme koko kuvaa. Näissä maisemissa silmä lepää, mutta samalla moni niistä kertoo tarinaa raskaasta työstä muun muassa kaskenpolton ja ruukeilla työskentelyn parissa. Useat kansallismaisemat sisältävät joukon kokonaisia kyliä tai haarautuvia jokivarsia. Tässä suosituksemme miten mikäkin maisema kannattaa kokea ja toivomme, että päätät kerätä ne kaikki!

Retkipaikka / Jonna Saari

Lue lisää

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varattaessa? Osa 1

Matkailuauto luo erinomaiset puitteet rennolle, ajasta riippumattomalle yhdessäololle, leppoisalle matkustamiselle, sekä helppoon elämiseen ja majoittumiseen vuoden ympäri niin retkeileville perheille kuin aikuisten kesken kiireettömästä vapaa-ajasta nauttiville. Tilavia asuntoautoja ja pienempiä pakettiauton kokoisia retkeilyautoja vuokraavat nykyisin niin yksityiset pienvuokraajat, autoliikkeet kuin matkailuautoiluun erikoistuneet toimijat. Lue miten autovalinta tukee lomatoiveiden toteutumista!

Lue lisää

Minustakin karavaanariksi?

Karavaanarius on verkkainen vapaa-ajan viettotapa ja kiireetön matkustusmuoto, joka ollut suosittua Pohjoismaissa jo useiden vuosikymmenien ajan. Nyt myös yhä nuoremmat sukupolvet ovat löytäneet isovanhempiensa aloittaman lifestylekulttuurin.

Lue lisää

Matkamessujen partnerimaa 2024 on Espanja

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 2024 partnerimaa on Espanja, mikä näkyy laajalla osastollaan, lavaohjelmassa sekä tapahtuman markkinoinnissa ja tuo tunnelmaa tammikuiseen Helsinkiin 19.–21.1.2024. Torstai 18.1. on tapahtuman ammattilaispäivä.

Lue lisää

Matkamessujen sunnuntai on perheille

Tule tapaamaan lempihahmoja, tanssi maskottidiscossa, osallistu aarteenetsintään, inspiroidu perheille sopivista lomamatkoista ja maistele uusia makuja. Tapahtumassa on mukana mm. varustamot, huvipuistot, ja matkan järjestäjiä.

Lue lisää