Osasto 7c128

Chiva Benin Tours

Benin on ranskankielinen maa Länsi-Afrikassa, jonka pinta-ala on 114 763 km² ja se kattaa 700 km5, pohjoisessa olevasta Niger-joesta Atlantin rannikolle etelässä. Beninissä oli 10 741 458 asukasta vuonna 20166.

Maa on osa ECOWAS-maata, ja sillä on naapureina Togo lännessä, Nigeria idässä, Niger koilliseen ja koilliseen ja Burkina Faso pohjoiseen luoteeseen.

Benin saavutti täydellisen itsenäisyyden 1. elokuuta 1960 Dahomeyn tasavallan nimellä. Se on Voodoo-uskonnon kehto, mutta myös Dahomeyn muinaisen valtakunnan alue (noin 1600–1900).

Abomeyssa, entisessä Dahomeyn pääkaupungissa, historiallinen museo sijaitsee kahdessa kuninkaallisessa palatsissa, jotka on koristeltu valtakunnan historiaa kuvaavilla bareljefeeilla, ja ihmisen pääkalloihin kiinnitetyllä valtaistuimella. Pohjoisessa Pendjarin kansallispuisto tarjoaa peliajoja tutustua norsuihin, virtahepoihin ja leijoniin.

Virallinen pääkaupunki on Porto-Novo (Gounin nimeksi Xogbonou ja Yoruban nimeksi Adjatchè). Cotonou on taloudellinen pääkaupunki ja nykyinen presidentti on Hänen ekstrasenssinsa Patrice Athanase TALON.

Beninillä on virallinen kieli ranska ja valuuttana CFA-frangi.

Se on vähän kuin rakkaan maan, Beninin, bibliografia.

  • Osasto: 7c128