Skip to content

Abu Dhabi on tulevaisuuden matkakohde

Arabiemiraattien pääkaupunki, Abu Dhabi, jää suotta enää Dubain varjoon, sillä kaupunki on kehittynyt viime vuosikymmenten myötä yksinkertaisesta kalastajakylästä ylelliseksi metropoliksi. Abu Dhabi on täynnä kimaltelevaa arkkitehtuuria, tyylikkäitä hotelleja, huippuluokan ravintoloita ja ostoskeskuksia, jotka pitävät palveluineen huolen vaativammankin matkailijan viihtyvyydestä. Ilmapiiriltään kaupunki on säilynyt rentona, paikallisten elämään sopivasti sekoittuvana turistikohteena.

Kaupungin mahtipontiset maamerkit ja viihdetarjonta tarjoavat kokemuksia niin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille kuin aktiivista rantaelämää kaipaavallekin. Shoppailumahdollisuuksia ei tässä maassa kannata olla hyödyntämättä, sillä myös pääkaupungin tarjonta putiikkien ja ostoskeskusten suhteen ylittää odotukset. Halusitpa lomaltasi seesteistä nautiskelua, viihdettä tai retkiä, Abu Dhabi on lunastanut paikkansa monipuolisena ja aurinkovarmana lomakohteena.

Info: 

Valuutta: Dirhami AED ( 1 AED = n. 0,28 €)

Kieli: Arabia (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 1,5 milj.

Pääkaupunki: Abu Dhabi (Arabiemiraatit)

Lentoaika: Helsinki-Dubai 6h 10min

Hintataso: 

Olut: Ravintolassa alkaen 7,2 €

Taksi (aloitushinta): 2,4 €(0,46€/km)

Pääruoka-annos: alkaen n. 7,5 €

Coca-cola, 2l: 1,44 €

Tippi: 10-15% ravintolalaskusta

*Hinnat vaihtelevat alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

Abu Dhabin Must do -lista

The Sheikh Zayed Grand Mosque

Sheikh Zayedin moskeija on todella henkeäsalpaava arkkitehtuurin ihme ja yksi suurimmista maailmassa. Vieraillessasi moskeijalla auringon laskiessa ja yön alkaessa, näet sen koko kauneuden unohtumattoman tunnelmallisessa valaistuksessa.

  • Moskeijassa on 82 kupolia, yli 1000 pilaria 24 karaatin kullatut kattokruunut
  • Moskeijasta löydät myös maailman suurimman solmitun maton
  • Tutustu veloituksetta itsenäisesti tai varaa opastettu kierros

Kokeile Yas Islandin aktiviteetteja

Yas Islandilta löydät palveluita ja aktiviteetteja kaiken ikäisille. Etsitpä adrenaliinin täyttämiä seikkailuita,  rauhallista pyhäkköä rentoutumiseen, shoppailua tai rantaelämää, tämä paikka on elämyksiä täynnä.

  • Alue sijaitsee vain 25 min. ajomatkan päässä Abu Dhabin keskustasta
  • Yas Island -hotellin LED-valaistus on maailman suurin, sijaiten F1-radan yllä
  • Maineikas Ferrari-teemapuisto sijaitsee täällä

Koe Emirates Palacen loisto

Ikoninen Abu Dhabin maamerkki, Emirates Palace -hotelli, yhdistää kauniisti Arabian loistoa viimeisimpiin ylellisyyksiin, luoden satumaisen ympäristön alueella vieraileville. Päivän aikana hotellin kultainen, hiekkainen väri luo vaikuttavan kontrastin yhdessä vihreiden puutarhojen, suihkulähteiden ja sinisen taivaan kanssa.

  • Hotellin yövalaistus on myös näyttävä elämys
  • Päärakennus on yli kilometrin leveä
  • Puutarhat ja ympäristö kattavat yli 100 hehtaarin alueen

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Maisemaretki laguunille

Eastern Mangrove Lagoon National Park tarjoaa miellyttävän vaihtoehdon Lähi-Idän pilvenpiirtäjien täyttämille maisemille. Rauhallinen laguuni on koti lukuisille kala- sekä lintulajeille ja parhaiten tutustutkin alueeseen vedestä käsin. Alueella on useita vaihtoehtoja tarjolla, halusitpa tutkia viehättäviä maisemia itsenäisesti tai opastetusti. Voit valita kyydiksesi muun muassa kajakin tai donitsiveneen tai  viettää päiväsi kalastuksen parissa.

Corniche Roadin ranta-alue

Tämä kahdeksan kilometriä leveä ranta-alue tarjoaa hyvin hoidetun ja Blue Flag- merkityn rannan lisäksi lasten leikkipaikkoja, erillisiä pyöräilyreittejä, kävelyreittejä, kahviloita ja ravintoloita. Corniche Roadin lounaispäässä sijaitsevat myös vaikuttavat maamerkit, kuten Etihad Towers ja näköalatasanne Observation Deck at 300. Hengenpelastajien vartioiman rannan sisäänkäynnin löydät läheltä Hiltonia ja Al Khaleej al Arabi Streetiä.

Kurkista haukkojen maailmaan

Paljon kiitosta kerännyt Abu Dhabin Falcon Hospital on avannut ovensa vierailijoille vuonna 2007. Koe ainutlaatuinen opastettu kierros, joka antaa sinulle syvällisen näkemyksen näiden majesteettisten lintujen maailmaan, haukkojen historiaan ja elämään nykyajalla. Pääset vuorovaikutteisella kierroksella todella lähelle näitä uljaita yksilöitä sekä kasvattamaan tietämystäsi. Kahden tunnin kierros aikuiselta n. 40 €.