Skip to content

Barcelona kahdessa päivässä

Yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa

Laaja valikoima kulttuuri- ja vapaa-ajan aktiviteetteja tekee Barcelonasta yhden maailman vierailluimmista kaupungeista. Jos vierailet ensimmäistä kertaa, haluat ehkä ottaa kaiken irti viikonlopusta, nauttia tärkeimmistä nähtävyyksistä ja nauttia kaupungin tunnelmasta palataksesi myöhemmin uudelleen.

Ensimmäinen päivä:

Ensimmäiseen päivään kuuluu Vanhakaupunki, merialue ja näkymät Montjuïcilta.

Kävele historiallisen keskustan ympäri

 

Aamiainen kannattaa nauttia Barcelonan viehättävällä alueella goottilaisessa kaupunginosassa Gothic quarter, koska siellä on lukuisia perinteisiä suklaa- ja kakkukauppoja.

Tämän jälkeen voit eksyä roomalaisten ja keskiaikaisten kujien joukkoon. Kävele ja tutustu Plaza del Rey -aukiolle, katedraaliin, Sant Felip Nerin kirkkoon, Generalitatin palatseihin ja kaupungintaloon sekä Santa María del Pi -kirkkoon. Voit löytää alueita, jotka näyttävät tulevan satumaailmasta, kuten kaunis Bisben silta, joka yhdistää Generalitatin Casa dels Canongesin kanssa.

Sen jälkeen voit siirtyä kaupungin kuuluisimmalle kadulle, joka on 1 200 metriä pitkä La Rambla. Vierailu Barcelonassa olisi vajaa kävelemättä kyseistä katua pitkin. Kadun varrella on terasseja, katutaiteilijoita, kukkakauppoja ja kioskeja. Katua pitkin kulkiessasi löydät kuuluisia paikkoja, kuten Boquería-markkinat (kiinnostaako espanjalainen kokkaustyöpaja?), Plaza Realin aukio ja Gran Teatre del Liceu. La Rambla päättyy meren rantaan, jossa törmäät Kolumbuksen muistomerkkiin, josta voit ihailla Barcelonan maisemia sen näköalatasanteelta.

Syö merinäköalojen äärellä ja kulje funikulaarilla Montjuïciin

 

La Ramblan lopussa sijaitsee alue, joka tunnetaan nimellä Port Vell (vanha satama). Jos jatkat kävelyä Moll de la Fustan puulaiturin kautta, näet nykyaikaisia veistoksia, ankkuroituja veneitä ja paljon muuta. Matkaa voi jatkaa Barcelonetan rannalle asti. Ainutlaatuinen tilaisuus on varata pöytä alueen ravintoloista, jotka erikoistuvat paellaan, fideuá-ruokiin ja meren antimiin. Osalta ravintoloista löytyy terassi merinäköalalla.

Toinen päivä:

Modernismi ja erityisesti Antoni Gaudín teokset ovat Barcelonan toisen päivän pääaiheena.

Casa Batllón ja La Pedrera

 

Päivä kannattaa aloittaa Plaça de Catalunyasta, missä voi nauttia aamiaiseksi pa amb tomàquet eli leipää tomaatilla. 10 minuutin kävelyn päässä on Casa Batllón -rakennus. Casa Milà -rakennus, joka tunnetaan myös nimellä La Pedrera sijaitsee hieman kauempana Carrer de Provençalla. Nämä kaksi jugend-tyylistä rakennusta kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin Gaudín töiden joukossa ja niiden upeat ulkoseinät ovat vaikuttavia. Jos sinulla on enemmän aikaa suosittelemme käymään niiden sisällä oppiaksesi lisää Gaudín mielikuvituksesta ja mahdottomista muodoista.

Voit myös ilmoittautua Barcelonan kävelykierrokselle modernismin reitille Quadrat d’Orin läpi oppiaksesi kaiken katalonialaisesta modernismista. koska olet jo Passeig de Gràcialla ja kaupungin hienoimpien tuotemerkkien ympäröimänä, mikset viettäisi aikaa ostoksilla

Sagrada Familia: Barcelonan kiistaton ikoni

 

Barcelonan turistibussin sininen reitti pysähtyy vastapäätä Sagrada Familiaa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Suosittelemme, että ostat lipun muistomerkille etukäteen. Tämä on matkan erityinen hetki, sillä olemme tutustumassa kansainväliseen arkkitehtuurin symboliin sekä Gaudín kuuluisimpaan teokseen. Vaikka rakennustyöt ovat jatkuneet siitä lähtien, kun ne aloitettiin vuonna 1882 (rakennuksen ennustetaan valmistuvan vuonna 2026), kannattaa kiivetä alkuperäisten tornien huipulle katsomaan upeaa näkymää Barcelonaan.

 

Lounas Gràciassa ja Park Güellissä

 

Turistibussin sinisellä reitillä pääsee Güell-puistoon. Ensin on pysähdyttävä Gràcian kaupunginosassa lounaalle. Se on yksi Barcelonan viehättävimmistä alueista. Ihmisillä sanovat kaupunginosassa olevan yhteisöllinen tunnelma, koska naapurit tulevat kaikki toimeen keskenään, ja perinteisten baarien sekä ravintoloiden ohella löydät uusien suunnittelijoiden avaamia kauppoja ja monikulttuurisia ravintoloita.

Lounaan jälkeen voit kävellä Güell-puistossa, joka on myös Gaudín suunnittelema ja yksi parhaista paikoista nauttia iltapäivästä. Haluat varmasti ottaa valokuvia Lohikäärmeportailla ja Hypostylessa, kun taustalla on kaupungin panoraama. Puistossa järjestetään 50 minuutin opastettuja kierroksia useilla kielillä, jos haluat tutustua sen salaisuuksiin.

 

Gourmet-illallinen tai laatuaikaa baarissa

 

Jos pidät hienosta ruokailusta voit päättää matkasi yhdessä kuuluisimmasta ravintoloista. Osa niistä sijaitsee Eixamplen alueella: Lasarte, Moments, Caelis, Hofmann, Disfrutar, Cinc Sentits, Tickets, Via Veneto. Voit myös nauttia merituulesta Välimeren rannikolla Port Vellissä tai viettää laatuaikaa Maremàgnumin baarissa.

Matkamessujen vuoden 2024 virallisena partnerimaana toimii Espanja.

Tekstien lähde: Espanjan virallinen matkailusivusto.

Lue alkuperäinen teksti täältä