Skip to content

Mallorca yllättää upeilla hiekkarannoilla

 

Mallorca on yksi Välimeren ja Espanjan saariston suosituimmista lomailukohteista. Eikä syyttä, sillä Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca on monipuolisuutensa vuoksi täydellinen lomakohde. Mallorca tarjoaa vierailijalleen rantoja, kaupunkikulttuuria, yöelämää, upean luonnon sekä patikointimahdollisuuksia. Saarella on myös erinomaiset olosuhteet golfin pelaamiseen.

Saaren pääkaupunki, upea Palma, on kaunis vanha kaupunki viihtyisine ravintoloineen ja kauppakatuineen. Saarelta löytyy myös lukuisia upeita uimarantoja ja lomakeskuksia, joissa auringonpalvoja pääsee nauttimaan rantatunnelmasta ja Espanjan paahtavasta auringosta.

Suomalaisten matkailijoiden suosiossa vuosikymmeniä ollut Mallorca tarjoaa hiekkarantoja, jotka vetävät vertoja kaukokohteiden paratiiseille. Satojen kilometrien mittainen rantaviiva yhdistettynä upeaan luontoon miellyttää monia. Reippailija löytää saarelta myös runsaasti hyväkuntoisia patikointireittejä, joiden maisemat eivät varmasti jätä kylmäksi.

Kylmäksi ei jätä myöskään sää. Mallorca on oiva lomakohde, sillä lämpötila nousee +20 asteeseen jo toukokuussa ja sitä riittää pitkälle lokakuuhun asti. Keskikesälläkään lämpötila ei yleensä nouse korkeammaksi kuin +30, joten tukahduttavan kuuma Mallorcalla ei tule kesäkuukausinakaan.

Info:

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Espanja (mutta kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 950 000 (2022)

Pääkaupunki: Palma de Mallorca

Lentoaika Helsingistä: n. 4h 

Matkustuskausi: huhtikuusta lokakuuhun

 

 

 

 

 

 

 

 

Mallorcan Must see -lista

Mallorca tarjoaa lähes kaikille jotakin, mutta jos kohteessa on aikaa viikko, tutustu ainakin näihin!

Palma de Mallorca

Mallorcan pääkaupunki Palma de Mallorca ja sen vanha kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen, ja sitä kutsutaankin ’’pikku-Barcelonaksi’’. Palmassa kannattaa käydä katsomassa Palman katedraalia, jonka rakentamisessa on ollut mukana muun muassa katalonialainen arkkitehti ja katalonialaisen modernismin tärkein edustaja Antoni Gaudi.

  • Goottilaisen aikakauden arkkitehtuurin osoitus Bellver Castle on näkemisen arvoinen; linna kohoaa Palman kukkulalla majesteettisesti. (Sisäänpääsy muutaman euron, maanantaisin kiinni)

Palma Novan hiekkaranta

Aivan pääkaupungin tuntumassa sijaitseva Palma Novan hiekkaranta on loistava paikka lomapäivän viettoon – loivasti syvenevä uimaranta ja viihtyisä rantabulevardi ovat jokaisen lomailijan paratiisi ja sopii täten hyvin koko perheelle. Läheltä löytyy myös erilaisia teemapuistoja, jossa huvitella koko perheen kesken.

  • Loiveneva ranta sopii todella hyvin myös lapsiperheille
  • Palma Novassa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet – esimerkiksi sukellusta, vesihiihtoa ja golfia

Porto Criston tippukiviluolat

Mallorcalla kannattaa ehdottomasti tutustua sen kuuluisimpaan luonnonnähtävyyteen, Porton Criston tippukiviluoliin. Luolia voi käydä katsomassa omalla autolla tai ilmoittautumalla ohjatulle retkelle. Matka Palmasta kestää n 1,5 h suuntaansa. Sesonkiaikana saattaa olla ruuhkaista, joten aikaa kannattaa varata riittävästi.

  • Luolaston sisällä sijaitsee yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä – todella upea näky valaistuna

 

 

 

 

 

 

 

Näe saari ainutlaatuisesti matkustamalla junalla saaren ympäri, koe uskomattomat maisemat patikkareitillä ja ratsasta auringonlaskuun!

Junalla saaren ympäri

Mallorcan saarella toimii rautatieverkosto, joka on ainutlaatuinen ja helppo tapa nähdä saarta. Junat lähtevät Palmasta, kulkevat Solleriin, Manacoriin ja Incaan, ja matkat kestävät puolesta tunnista noin tuntiin. Sähköjunan kyydissä matkailija näkee saaren upeat maisemat ainutlaatuisella tavalla.

Puerto Sollerin  patikointi

 

Mallorca on rantojensa lisäksi tunnettu myös ainutlaatuisena patikointikohteena. Sollerista lähtevä patikkareitti tarjoaa uskomattomat maisemat vuoristoon, mutta sopii myös suhteellisen aloittelevalle patikoijalle. 

Ratsasta auringonlaskuun

 

Yksi upeimmista elämyksistä Mallorcalla on järjestetty retki, jossa ratsastetaan hevosilla auringonlaskun aikaan rannalla. Tähänkään retkeen ei tarvitse olla valmiiksi kovinkaan kokenut ratsastaja. Ehdottoman ikimuistoinen kokemus!