Skip to content

Espanjan parhaimmat kaupungit talvella vierailemiseen

 

 

 

 

Talven saapuessa Espanjassa alkaa jatkuvien juhlien ja suloisten perinteiden kausi, jotka valaisevat kaupunkien tunnelmaa. Osa kaupungeista loistaa talvella erityisen kirkkaina, ja syynä on paljon muutakin kuin katuja koristavat maagiset ja juhlalliset valaistukset. Kaada itsellesi kaakaota ja lue lisää, niin saat lisätietoja näistä espanjalaisista kaupungeista.

Segovia

Segovia on tärkeä kaupunkimatkailukohde sen kulttuurisen ja historiallisen rikkauden ansiosta, mikä tekee siitä vielä houkuttelevamman talvella, kun lumi saapuu kaupunkiin luoden upean joulun ilmapiirin. Tämän kaupungin kadut muuttuvat täydelliseksi lavaksi lumisotaleikille!

Joulun lähestyessä Avenida Acueducto isännöi käsityömarkkinoita, joilla voit kävellä ja ihailla lumipeitteisen akveduktin upeita näkymiä. Voit myös vierailla jouluseimi-näyttelyssä ja juhlia perinteistä pyhän Águedan päivää alkuvuodesta helmikuussa.

Madrid

Monet matkailijat haluavat vierailla Madridissa talvella, erityisesti joulukuussa, kun pääkaupungin kadut ovat ympäröity hehkuvilla joulukoristeilla ja valosarjoilla, melkein kuin valtavan joulukuusen ympärillä. Voit kävellä Retiro-puistossa aamulla ennen kuin nautit jäällä luistelemisesta kaupungin aukioilla, kuten Plaza Callaolla. Ja voit aina tehdä kylmästä hieman siedettävämpää nauttimalla kuumaa kaakaota ja churroja jossakin kuuluisista churrerías-ravintoloista. Myöhemmin voit viettää iltapäivän ostoksilla Gran Vía -kadulla ja hyödyntää jouluaaton alennusmyyntejä tai vilkasta tunnelmaa odottaessasi yön laskeutumista, jolloin voit nauttia värivalojen spektaakkelista.

Yksi pääkaupungin suosituimmista jouluperinteistä on Plaza Mayorin aukiolla sijaitsevat markkinat, jossa myydään kaikenlaisia joulutavaroita, kuten jouluseimiin tarkoitettuja figuureja. Jos haluat nähdä suurimman jouluseimen pääkaupungissa, vieraile Puerta del Sol -aukiolla (aukio on Espanjan symbolisin paikka jouluaaton juhlintaan!)

Granada

Talvella voit nauttia rauhallisesta matkasta Granadaan, vapaana kesän kuumuudesta ja väkijoukoista. Se on ihanteellista aikaa tutustua Alhambraan omaan tahtiin, kierrellä joulumarkkinoilla ja päästä pois kylmästä yhdessä baareista, jotka sijaitsevat maurilaiskorttelissa, joka tunnetaan nimellä Albaicín, kaupungin vanhin osa. Erityisen houkuttelevaa siitä tekee talvella tarjoiltava Granadan perinteinen talvipata: Olla de San Antón!

Voit myös ihailla nähtävyyksiä Mirador de San Nicolásin näköalapaikalta, joka on kuin postikorttimaisema, jossa Alhambra ja Generalifen palatsi näkyvät Sierra Nevadan valkoisen taustan edessä.

Kaupunkia ympäröivillä alueilla on lisäksi mahdollisuus kokea hyvin erilaisia talvia. Mikset esimerkiksi kokeilisi aamuhiihtoa Sierra Nevadassa ennen kuin lähdet Motriliin nauttimaan jostakin sen rannoista? Et ehkä halua uida, mutta voit silti nauttia talviauringosta sen laskiessa!

Santa Cruz de Tenerife

Onko mahdollista viettää talven perinteitä ja juhlallisuuksia ilman kylmän tuntua? Teneriffan saaren pääkaupungissa voit luistella, kiertää joulumarkkinoita ja jopa osallistua kuuluisaan Kolmen viisaan miehen kulkueeseen – tarvitsematta edes hanskoja! Saarella on nimittäin lämmin sää lähes ympäri vuoden (vuoden keskiarvo on 24 °C). Joulun aikaan voit osallistua joulukonserttiin, uskaltautua uuden vuoden ensimmäiseen uintiin ja pitää hauskaa kuuluisassa karnevaalissa, jonka paraatissa luovuus ei tunne rajoja ja jossa voit pukeutua haluamaasi asuun, sillä sinun ei tarvitse huolehtia kylmästä!

Matkamessujen vuoden 2024 virallisena partnerimaana toimii Espanja.

Tekstien lähde: Espanjan virallinen matkailusivusto.

Lue alkuperäinen teksti täältä