Skip to content

Rooma on kulttuurikohde, jossa on nähtävää

 

 

 

Italia on yksi maailman upeimmista matkakohteista ja sen sykkivä pääkaupunki Rooma tarjoaa lähes kaikki maan ja kulttuurin parhaimmat puolet samassa kaupungissa. Rooma on täydellinen määränpää matkailijoille, jotka nauttivat kulttuurista, perinteisestä mutta vilisevästä kaupunkikulttuurista, loistavasta ruoasta, muodista sekä henkeäsalpaavasta arkkitehtuurista ja historiasta.

Rooman ilmasto myös perinteisesti hellii Suomesta matkaavia auringollaan ja lämmöllään. Rooman parasta antia on historiallisilla kujilla harhailu, terassiravintoloissa nautiskeleminen, nähtävyyksien katselu sekä upeiden kauppojen kierteleminen.

Kaupungissa voi käydä pyrähtämässä viikonlopun verran, mutta tekemistä riittää helposti viikonkin lomalle, niin täynnä kauneutta ja jännittäviä asioita Rooma on.

Kaupungista on myös hyvät yhteydet muualle Italiaan vaikkapa autolla, ja lomalle voi lähteä leudon ilmaston vuoksi hyvinkin aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, jos polttava helle ei lukeudu lempiasioihin. Hengitä sisään aitoa italialaista tunnelmaa, heitä kolikko Trevin suihkulähteeseen ja toivo!

Infoboksi: 

Valuutta: Euro (€)

Kieli: Italia (mutta monessa kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 2,870 milj. (2020)

Pääkaupunki: Rooma

Lentoaika Helsingistä: n. 2h 10min

Matkustuskausi: Alkukeväästä loppusyksyyn, periaatteessa ympäri vuoden

Hintatasoboksi: 

Olut: 3,00€

Taksi (aloitushinta): 3,00€  (1,05€/km)

Pääruoka-annos: 10€

Coca-cola: 1,90€

Tippi: ei pakollinen

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rooman Must see -lista

Mahtipontinen Colosseum

Olipa sitten intohimoinen historiaa kohtaan tai ei, Rooman Colosseum on nähtävä. Pian 2000 vuotta vanha roomalainen amfiteatteri on henkeäsalpaava näky, ja sen mahtavuutta lisää ajatus siitä, kuinka kauan rakennus on seissyt samalla paikalla. Colosseum on huikea näky jo ulkopuolelta, mutta sisäpuolella pääsee näkemään ikiaikaisen amfiteatterin katsomon ja areenan, jossa gladiaattorit taistelivat antiikin Rooman aikana.

  • Sisäpuolella tiedonnälkäinen matkailija voi myös lukea Rooman historiasta tai osallistua opastetulle kierrokselle.

Upea Fontana di Trevi

Rooman Quirinalen alueella sijaitseva Trevin suihkulähde, eli Fontana di Trevi, on erittäin suosittu nähtävyys, ja syystä. Rooman suurin suihkulähde on upea ja mahtipontinen taideteos antiikin Rooman jumalista. Taru myös kertoo, että jos heität kolikon Fontana di Treviin ja toivot, saattaa suihkulähteen roomalainen jumala Neptunus toteuttaa toiveesi.

  • Trevin ympäröimä alue on myös erittäin kaunista ja viihtyisää; suihkulähteen jälkeen kannattaa alueella käyskennellä hieman ja pysähtyä vaikka italialaiselle gelatolle, eli jäätelölle.

Kauniit Espanjalaiset portaat

Kolmas osoitus roomalaisesta upeasta arkkitehtuurista ja barokkityylin kauneudesta ovat Piazza di Spagnalla sijaitsevat Espanjalaiset portaat. Portaat yhdistävät kaksi aukiota ja niiden alapäässä sijaitsee kaunis suihkulähde. 1700-luvulla rakennetut portaat sisältävät 138 askelmaa. Portaat ovat suosittu nähtävyys kauneutensa vuoksi, ja esimerkiksi hyvä paikka istahtaa hetkeksi nauttimaan tunnelmasta ja ihailemaan kaupungin vilskettä.

  • Erityisen tunnelmallinen kohde Espanjalaiset portaat ovat ilta-aikaan, kun ne täyttyvät viiniä siemailevista ihmisistä ja tunnelmallisista lyhdyistä.

Tempaudu!

Maailman pienin valtio Vatikaani

Vatikaani, eli maailman pienin itsenäinen valtio sijaitsee Rooman kaupungin sisällä. Katolisen kirkon päämiehen Paavin asuinsija kerää useita pyhiinvaeltajia vuosittain, mutta on myös näkemisen arvoinen nähtävyys. Henkeäsalpaava Pietarinkirkko sijaitsee Vatikaanin aivan keskellä, ja sitä ympäröi upea, valtava aukio puutarhoineen ja patsaineen. Vatikaanin postitoimistosta voi myös lähettää hauskan matkamuiston; postikortin maailman pienimmästä valtiosta Vatikaanin postileimalla. 

Trasteveren ravintolat ja hämyiset pubit

Trasteveren alueen nimi tarkoittaa ’’joen toisella puolella’’, ja se kertookin kaiken oleellisen jo sijainnista. Viehättävä alue alkaa joen toiselta puolelta, ja on ehdottomasti tutkimisen arvoinen jos haluaa nähdä hieman paikallisempaa elämää. Trasteverellä sijaitsee myös suurin osa Rooman parhaista ravintoloista, sekä baareista ja pubeista, jos Rooman yöelämä kiinnostaa. Vaikka Trastevere vetää myös jonkun verran turisteja, myös paikalliset viihtyvät alueen tunnelmallisissa ravintoloissa.

Campo dei Fiorin tori

Yksi parhaista tavoista imeä itseensä paikallista kulttuuria on paikallisella torilla käyminen. Campo dei Fiorin, eli Sydänaukion tori pursuilee tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, sekä paikallisia, jotka hakevat raaka-aineensa sieltä. Campo dei Fiori on muutenkin kaunis aukio, ja sitä reunustavat viihtyisät terassit ja ravintolat. Torilla käyskennellessään voi kuunnella kauppiaiden italiankielisiä huudahduksia toisilleen ja kuvitella hetken olevansa paikallinen. Se on myös oiva paikka esimerkiksi ostaa eväät raikkaalle piknikille!