Kamerun: Afrikka pienoiskoossa

Näin matkustat

Kameruniin pääsee Helsingistä yhdellä välilaskulla. Lentoyhtiöt, kuten Air France ja Turkish Airlines, vievät Kamerunin suurimpiin kaupunkeihin Doualaan ja pääkaupunki Yaoundéen.

 

Näe Kamerun

Kamerun on risteyskohta erilaisille etnisyyksille ja monipuolisille luontoalueille. Suurimmissa kaupungeissa, kuten Yaoundésta ja Doualasta, löytää vilkasta afrikkalaista kaupunkielämää, useita nähtävyyksiä ja paikallisen taiteen museoita.

Pääkaupunki Yaoundéssa kannattaa piipahtaa National Museum of Yaoundé –museossa, joka tarjoaa kattavan läpileikkauksen Kamerunin monivaiheisen kulttuurihistorian kerroksiin. Niin ikään pääkaupungissa on mahdollista tutustua myös benediktiiniläisluostarin museoon.

Mikäli matkustaa Limben suunnalla ja kaipaa hengähdystaukoa kaupungin vilskeestä, kannattaa piipahtaa Limbe Botanic Garden –puutarhassa.

Kribin rantakaupungissa pääsee kokemaan rantalomaelämää autenttisen afrikkalaisessa atmosfäärissä.

 

Koe Kamerun

Jos monimuotoinen luonto on lähellä sydäntä, ei Kamerun tuota pettymystä. Maan rajojen sisällä on mahdollista kokea vilkasta rantaelämää, Afrikan vanhinta sademetsää, jännittäviä savanneja ja tunnelmallista aavikkoa. Kamerunissa on useita kansallispuistoja.

Kamerunista shoppailija löytää runsaat kangas- ja käsityövalikoimat. Tinkiminen kannattaa kaikkialla muualla paitsi kaupoissa ja ravintoloissa.

 

Tempaudu

Vaeltajien on mahdollista viettää yö tulivuorien huipulla. Kiipeilymatkoja Kamerunvuorelle, joka on yksi Afrikan suurimmista tulivuorista, järjestetään Buean kaupungista.

 

Syö & juo

Kamerun oli pitkään Saksan siirtomaa, kunnes Ranska ja Iso-Britannia ottivat sen haltuunsa ensimmäisen maailmansodan jälkeen ennen kuin valtio 1960-luvulla itsenäistyi. Kolonialismin vaikutukset näkyvät edelleen kulttuurissa monella tavalla. Kamerunilainen keittiö on hybridi erilaisia afrikkalaisia ruokakulttuureita ja ranskalaista keittiötä. Tyypillistä on monipuolinen kasvisten käyttö. Rantakaupungeissa nautitaan tietenkin tuoreita kalaruokia. Saksalaisten vaikutus näkyy ravintoloiden rikkaissa olutvalikoimissa. Vesijohtovettä ei muuten suositella nautittavan ravintoloissakaan.

 

Yleistä

Kameruniin matkustettaessa tulee ottaa keltakuumerokote. THL lisäksi suosittelee ottamaan hepatiitti A -rokotuksen sekä tarkistuttamaan, että polio-, MPR- ja kurkkumätä-jäykkäkouristukset ovat voimassa. Malarian estolääkitys on tarpeen. Viralliset kielet ovat ranska ja englanti.